• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος από τα κινητά τηλέφωνα: Τι έδειξε νέα έρευνα -σοκ

4 Μαΐου 2018
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

28 Νοεμβρίου 2025

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

28 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρκίνος από τα κινητά τηλέφωνα: Τι έδειξε νέα έρευνα -σοκ

sierafm by sierafm
4 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέοι φόβοι εγείρονται σχετικά με τον ρόλο των κινητών τηλεφώνων στον καρκίνο του εγκεφάλου μετά από νέα επιστημονικά στοιχεία που αποκάλυψαν, ότι τα ποσοστά ενός κακοήθους τύπου όγκου έχουν διπλασιαστεί στην Μ. Βρετανία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι επιστήμονες κάλεσαν την κυβέρνηση της χώρας να λάβει υπόψη τις μακρόχρονες προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας μετά από μια νέα ανάλυση, που αποκάλυψε μια πιο «ανησυχητική» τάση στους καρκίνους από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Public Health and Environment, έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των επιστημόνων, με ορισμένους ειδικούς να υποστηρίζουν, ότι ο καρκίνος στον εγκέφαλο μπορεί να προκληθεί από διάφορους άλλους παράγοντες.

Καρκίνος από τα κινητά: Πώς έγινε η έρευνα

Η ερευνητική ομάδα έθεσε ως στόχο να διερευνήσει την καταγεγραμμένη άνοδο ενός επιθετικού και συχνά θανατηφόρου τύπου όγκου του εγκεφάλου, που είναι γνωστός ως πολυμορφικό γλοιοβλάστωμα (Glioblastoma Multiforme – GBM).

Ανέλυσαν 79.241 κακοήθεις όγκους του εγκεφάλου σε διάστημα 21 ετών, διαπιστώνοντας ότι οι περιπτώσεις GBM στην Αγγλία αυξήθηκαν από περίπου 1.250 το χρόνο το 1995 σε λίγο κάτω από 3.000 τα τελευταία χρόνια.

Οι επιστήμονες από τον οργανισμό Physicians’ Health Initiative for Radiation and Environment (PHIRE) υποστηρίζουν, ότι η αύξηση του γλοιοβλαστώματος “καλυπτόταν” μέχρι πρότινος από την συνολική μείωση της συχνότητας εμφάνισης άλλων τύπων όγκου στον εγκέφαλο.

Χθες το βράδυ η επιστημονική ομάδα ανέφερε ότι ο αυξανόμενος ρυθμός των όγκων στον μετωπιαίο κροταφικό λοβό “αυξάνει την υποψία ότι η χρήση κινητών και ασύρματων τηλεφώνων ίσως συμβάλλει στα εγκεφαλικά γλοιώματα”.

Καρκίνος από τα κινητά: Αντικρουόμενες επιστημονικές θέσεις

Το 2015 η Επιστημονική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Καινούργιους και Πρόσφατα Αναγνωρισμένους Κινδύνους Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι επιδημιολογικές μελέτες σχετικά με την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες κινητής τηλεφωνίας με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικών όγκων, ή άλλων καρκίνων της περιοχής της κεφαλής και του λαιμού.

Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το προηγούμενο έτος, έδειξε ότι η μακροχρόνια χρήση κινητού και ασύρματου τηλεφώνου τριπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου, αν και αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες έρευνες.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Cancer Research UK, είναι «απίθανο» ότι τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών όγκων, ωστόσο “δεν γνωρίζουμε αρκετά, ώστε να αποκλείσουμε εντελώς τον κίνδυνο”.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος οργανισμός προειδοποιεί, ότι, επειδή τα τηλέφωνα είναι μια σχετικά πρόσφατη εφεύρεση, μπορεί να χρειαστούν πολλά ακόμα χρόνια μέχρις ότου τα ερευνητικά δεδομένα να είναι επαρκή, για να καταλήξουν οι επιστήμονες σε πιο ισχυρά συμπεράσματα.

Η νέα μελέτη αναφέρει και άλλους αιτιώδεις παράγοντες -πέρα από την χρήση κινητών τηλεφώνων- που μπορεί να εξηγήσουν την αυξητική τάση του γλοιοβλαστώματος, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας από τις ακτινογραφίες, των αξονικών τομογραφιών και των επιπτώσεων στην ατμόσφαιρα από τις δοκιμές ατομικής βόμβας!

Πηγή: telegraph.co.uk

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Ζητούν να ορισθεί «αργία» η επέτειος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ

Next Post

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 9-5-2018

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 9-5-2018

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»
  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr