• Latest
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σπήλαιο του Δράκου

Κλειστό το σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

7 Σεπτεμβρίου 2026
Στη Δυτική Μακεδονία το δεύτερο Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης της χώρας

Κοζάνη: Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για το ESERO GREECE και τις νέες προοπτικές της STEM εκπαίδευσης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Εκλογές για τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας

7 Σεπτεμβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Σώματος χιλιάδες έμπειρους πυροσβέστες – Μόλις 26 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τις 600 που προκηρύχθηκαν »

7 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027

Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027

7 Σεπτεμβρίου 2026

Έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δια ζώσης

7 Σεπτεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διαγωνισμός Καινοτομίας «WestBeyond» της Δυτικής Μακεδονίας

7 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Σεπτεμβρίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

7 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Συμμετοχική Τοιχογραφία και Εργαστήριο Παρασκευής χαρτιού με την Ana Zdravkovic από την Σερβία στο Kozani Unfold Festival

7 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ο Μπούρινος φιλοξένησε τον τελευταίο σταθμό του «VoioRace Series 2026»

Δήμος Βοΐου: Ο Μπούρινος φιλοξένησε τον τελευταίο σταθμό του «VoioRace Series 2026»

7 Σεπτεμβρίου 2026
Εκδήλωση με θέμα: «Αρχαιότητες στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και η Γεωφυσική Έρευνα στην Κοινότητα  Αλιάκμονα Βοΐου»

Εκδήλωση με θέμα: «Αρχαιότητες στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης και η Γεωφυσική Έρευνα στην Κοινότητα  Αλιάκμονα Βοΐου»

7 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

sierafm by sierafm
3 Ιανουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης
0
SHARES
45
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Χριστουγεννιάτικο μπουναμά» στάσης πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων καθώς επίσης αδυναμίας αγοραπωλησίας και άλλων συναλλαγών ακινήτων γης, επεφύλασσε σε αγρότες και ιδιοκτήτες εκτάσεων γης, χωριών της Π.Ε. Κοζάνης, στο κλείσιμο της χρονιάς το ελληνικό δημόσιο.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό λίγο πριν τα Χριστούγεννα, από γεωργούς και κτηνοτρόφους των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς, οι οποίοι αναμένοντας τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι δεν τους κατεβλήθησαν όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο.

Αιφνιδιασμένοι, χωρίς προηγούμενη ένδειξη, ούτε καν ειδοποίηση, οι παθόντες συμπολίτες μας, ακόμα δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τους λόγους εξαίρεσης των αγροτεμαχίων τους από τις επιδοτήσεις και της παύσης των αγοραπωλησιών και άλλων διοικητικών πράξεων ακινήτων γης. Ούτε και τον τρόπο επίλυσης της εμπλοκής αυτής που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας.

Προς υποβοήθηση και πίεση επίλυσης του σοβαρού προβλήματος με συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα αλλά και αναζήτησης των γενεσιουργών αιτιών του, ως συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας – Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες» καταθέσαμε σχετική ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026

Α.Π.: 1

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Θέμα: «Αποκλεισμός ιδιόκτητων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, από τις αγροτικές ενισχύσεις, στους οικισμούς Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς»

Κύριε Περιφερειάρχη,

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στους οικισμούς Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς, εξαιτίας του ότι στους αγρότες των περιοχών αυτών, είτε δεν έχουν καταβληθεί καθόλου, είτε έχει καταβληθεί ένα μέρος των αγροτικών ενισχύσεων που δικαιούνται.

Με βάση την ενημέρωση που είχαμε, αυτό οφείλεται στο ότι ιδιόκτητες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στα αγροκτήματα των οικισμών αυτών, έχουν αποκλειστεί από τις αγροτικές ενισχύσεις, λόγω της προσθήκης ενός ψηφιακού χάρτη (layer) που εμφανίζει ιδιόκτητα αγροτεμάχια, είτε ολόκληρα, είτε ένα μέρος αυτών, ως δημόσια, εντός λειτουργούντος Κτηματολογίου. Δηλαδή σε περιοχές που αναγνωρίζονται επίσημα από το Κτηματολόγιο, όπου έχει γίνει η κτηματογράφηση, έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία και ισχύουν κτηματολογικές εγγραφές (ΚΑΕΚ)!

Αγρότες που καλλιεργούν νόμιμα και επί σειρά ετών τις εκτάσεις τους, κάποιες από τις οποίες προέκυψαν από αναδασμούς και διανομές που έγιναν και επικυρώθηκαν από δημόσιες υπηρεσίες, καλούνται αιφνιδίως να αποδείξουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα, χωρίς να έχει μεταβληθεί η νομική κατάσταση των αγροτεμαχίων τους!

Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και γενικότερα στους ιδιοκτήτες γης των περιοχών αυτών όπως:

• Αδικαιολόγητες περικοπές και καθυστερήσεις στις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων.

• Σοβαρές δυσλειτουργίες στην υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, με κίνδυνο τη ματαίωση των εντάξεων, αλλά και την επιστροφή καταβληθέντων ποσών.

• Δεν μπορούν να γίνουν γονικές παροχές, αγοραπωλησίες και άλλες πράξεις διοικητικής φύσεως.

• Οικονομική επιβάρυνση, από τις διοικητικές διαδικασίες (ενστάσεις, διορθώσεις) που τυχόν απαιτηθούν, για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Για τον συνδυασμό μας «Πορεία Δημιουργίας», η βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ήταν και είναι στις προτεραιότητες μας, γιατί θεωρούμε τον αγροτικό τομέα σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής, ειδικά στη μετά λιγνίτη εποχή.

Στην κατεύθυνση αυτή ως συνδυασμός, προτείνουμε:

 Άμεση επανεξέταση, από την αρμόδια αρχή, της ηλεκτρονικής εφαρμογής του συγκεκριμένου ψηφιακού χάρτη (layer), ώστε να αρθούν το ταχύτερο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες των περιοχών αυτών και φυσικά οι δεσμεύσεις πληρωμών τόσο στις άμεσες ενισχύσεις όσο και στα Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης.

 Θέσπιση μεταβατικού πλαισίου έως την οριστική αποσαφήνιση των κτηματολογικών δεδομένων.

Κύριε Περιφερειάρχη,

μετά τα παραπάνω θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε εγγράφως:

1. Εάν έχετε λάβει γνώση του συγκεκριμένου προβλήματος.

2. Εάν έχετε λάβει γνώση, τι ενέργειες έχετε κάνει ως Περιφερειακή Αρχή.

3. Εάν δεν έχετε λάβει γνώση, σας προτρέπουμε, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις μας, να προβείτε, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης ως Περιφερειακή Αρχή, σε άμεσες ενέργειες, προς τις αρμόδιες αρχές, για την επίλυση του προβλήματος.

Για όλα τα παραπάνω και για την αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση των συμπολιτών μας, παρακαλώ εφόσον έχετε γνώση του ανωτέρου προβλήματος, να μας καταθέσετε τα έγγραφα των ενεργειών σας και της σχετικής αλληλογραφίας που διακινήθηκε από και προς όλες τις αρμόδιες αρχές.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας-

Με πίστη στις ανθρώπινες αξίες

Γεώργιος Κασαπίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Previous Post

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

Next Post

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

Next Post
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κλειστό το σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά
  • Κοζάνη: Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα για το ESERO GREECE και τις νέες προοπτικές της STEM εκπαίδευσης
  • Εκλογές για τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Σώματος χιλιάδες έμπειρους πυροσβέστες – Μόλις 26 θέσεις στη Δυτική Μακεδονία από τις 600 που προκηρύχθηκαν »
  • Δήμος Κοζάνης: Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης/Εκπαιδευτική χρονιά 2026 – 2027

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr