Κασαπίδης για Κάνναβη: Σημαντική για την αγροτική ανάπτυξη η ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Κασαπίδης για Κάνναβη: Σημαντική για την αγροτική ανάπτυξη η ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Την αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου της ελληνικής βιοποικιλότητας και των αναγνωρισμένων ιδιοτήτων πολλών φυτών της χλωρίδας της πατρίδας μας πρότεινε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική χρήση της Κάνναβης.

Αφού επεσήμανε σοβαρές παραλείψεις και αδυναμίες στο νομοσχέδιο, τόνισε το ρόλο και τη σπουδαιότητα πολλών άλλων φυτών της Ελλάδας με μεγαλύτερη φαρμακευτική δράση απ’ αυτή της κάνναβης, τα οποία ωστόσο δε συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου.

Για την κάλυψη του σοβαρού αυτού κενού και των παραλείψεων που αποκλείουν τη θεσμική κατοχύρωση της χρήσης εκατοντάδων φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας, πρότεινε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό την ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό επεσήμανε έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε. και του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύουν τη δράση αυτή.

Τέλος, προς το συναρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, πρότεινε τη δημιουργία ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά που μπορούν να δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις περιφέρειες της πατρίδας. Θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας γύρω από κάθε φυτό αναπτυξιακών θυλάκων διάσπαρτων στην ελληνική ύπαιθρο, τόνισε με έμφαση ο κ. Κασαπίδης, αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα όπως του κρόκου Κοζάνης και της μαστίχας Χίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Κασαπίδης

Άλλες ειδήσεις

Σιάτιστα: Μουσική βραδιά στην πλατεία Γεράνειας!

  Ο Δήμος Βοΐου και η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας διοργανώνουν μουσική βραδιά  στην Πλατεία Γεράνειας την Κυριακή 6 Αυγούστου παραμονή

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η Πολιτική της Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα που γεφυρώνουν το χθες με το αύριο»

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Πολιτική της Συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα που γεφυρώνουν το χθες με το

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 28-3-2018

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  θα πραγματοποιηθεί την την Τετάρτη  28-3-2018 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.