• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Κασαπίδης: Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών

30 Απριλίου 2020
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου

18 Νοεμβρίου 2025
παιδι

Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων

18 Νοεμβρίου 2025
Μίκης Θεοδωράκης

ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη

18 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

18 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

18 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασαπίδης: Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών

sierafm by sierafm
30 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με παρέμβαση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών κ.κ. Μαυρουδή Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης τονίζει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί  της Περιφέρειας και ζητάει την επίσπευση της ολοκλήρωσης των πληρωμών για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών και την άμεση αποζημίωση των καλλιεργειών που υπέστησαν ζημίες την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας της χαμηλής απορρόφησης των κρεάτων από τις αγορές της Ε.Ε. αλλά και της μείωσης της παραγωγής τους  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Κασαπίδης προτείνει την ένταξη των παραγωγών στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) προκειμένου να καλυφθεί άμεσα ένα μέρος των υποχρεώσεων τους και να στηριχθεί το μειωμένο για την φετινή χρονιά εισόδημά τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Θέμα: Επίσπευση εκκρεμών πληρωμών αποζημιώσεων προηγούμενων ετών και άμεση ένταξη  νέων περιπτώσεων στο πρόγραμμα αποζημιώσεων μέσω κρατικών ενισχύσεων ήσσονος  σημασίας (de minimis) 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που αφορούν στην αγροτική παραγωγή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας κατέστησαν το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον  για τους  παράγωγους εξαιρετικά αβέβαιο. Η αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών απαραίτητων για την παραγωγή, τα προβλήματα εξαγωγής προϊόντων, οι ελλείψεις αλλοδαπών εργατών γης και των λοιπών μετακινήσεων, θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχιση της παραγωγής.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ημερών, την οικονομική στενότητα των παραγωγών και σε συνέχεια  πολυάριθμων ενημερώσεων που μας έγιναν τόσο από συνεταιρισμούς όσο και από μεμονωμένους παραγωγούς της Περιφέρειας μας, ζητάμε τα παρακάτω:

 

α. Σχετικά με τις εκκρεμείς αποζημιώσεις προηγουμένων ετών.

 

Για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις παραγωγών όλων των προηγούμενων ετών, ζητάμε την επίσπευση ολοκλήρωσης όλων των  πληρωμών.

Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το Πρόγραμμα ΠΣΕΑ 2017, υπάρχουν εκκρεμότητες  για τα σιτηρά στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης.

Αντιστοίχως εντοπίζονται αρκετές εκκρεμότητες και θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος περιπτώσεων για το Πρόγραμμα ΠΣΕΑ φασολιών στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας.

Τέλος μας έχουν επισημανθεί εκκρεμείς αποζημιώσεις παραγωγών κρόκου, μήλων, φασολιών και αμυγδάλων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων οι οποίες έχουν καταγραφεί και θα πρέπει και για αυτές άμεσα να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους.

 

 

 

 

β. Νέες αποζημιώσεις.

 

Οι παραγωγοί μήλων, αχλαδιών, αμύγδαλων, κερασιών και φασολιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν και αυτήν την καλλιεργητική περίοδο αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Οι βεβαιωμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζημιές που υπέστησαν οι εν λόγω καλλιέργειες την τρέχουσα χειμερινή περίοδο, χρίζουν άμεσων αποζημιώσεων.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών και των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει, καθώς και της κρισιμότητας για βιοποριστικούς σε πολλές περιπτώσεις λόγους, ζητάμε την ένταξη τους  στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis), με στόχο την αμεσότερη καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους σε σχέση με τις αποζημιώσεις από τις Πολιτικές Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ).

Αντίστοιχα για τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπέστησαν μείωση της παραγωγής αλλά και εξαιτίας της χαμηλής τιμής απορρόφησης του  κρέατος από την αγορά της  Ε.Ε, κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους. Η ένταξη τους στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis) θα μπορούσε να καλύψει άμεσα μέρος των συσσωρευμένων υποχρεώσεων των παραγωγών και να στηρίξει το μειωμένο τη φετινή χρονιά εισόδημα τους.

 

Αναμένουμε τις ενέργειες σας με την πεποίθηση ότι θα εκτιμηθεί η κρισιμότητα των ημερών που διαβιούμε.

 

                                                                                O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Previous Post

Διαλέγετε και παίρνετε, ένα από τα δύο: Ή την κατάργηση των εκπαιδευτικών, ή των Πανελλαδικών, του Τσολακόπουλου Ανδρέα επ. σχ. σύμβουλου

Next Post

Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα τα χρήματα σε 600.000 επαγγελματίες

Next Post
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα τα χρήματα σε 600.000 επαγγελματίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία
  • Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου
  • Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων
  • ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr