Κατατέθηκε αλλαγή Καλλικράτη: Αφαιρεί αρμοδιότητα και πόρους από τις Περιφέρειες

Κατατέθηκε αλλαγή Καλλικράτη: Αφαιρεί αρμοδιότητα και πόρους από τις Περιφέρειες

Συνεχίζεται η ψήφιση αυτοδιοικητικών ρυθμίσεων με αποσπασματικές Τροπολογίες σε νομοσχέδια διαφόρων Υπουργείων.

Την αντικατάσταση διάταξης του άρθρου 186 “Αρμοδιότητες Περιφερειών” του Καλλικράτη (ν.3852/2010)και συγκεκριμένα της αριθμ.31 αρμοδιότητας του Υποτομέα Γεωργίας της παρ.ΙΙ αυτού, περιλαμβάνει εκπρόθεσμη Τροπολογία που κατατέθηκε χθες και ψηφίζεται σήμερα 21/2/2019 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – με την υπογραφή και του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση –αφαιρεί από τις Περιφέρειες την αρμοδιότητα της προμήθειας των υλικών δακοκτονίας και θα την ασκεί αυτό συγκεντρωτικά.

Ταυτοχρόνως, αφαιρεί από τις Περιφέρειες και τους πόρους που είναι αναγκαίοι για την προμήθεια, οι οποίοι θα μεταφέρονται από τους ΚΑΠ Περιφερειών του αρ.260 του Καλλικράτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η νομοθετική παρέμβαση γίνεται διότι, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, «οι διαδικασίες των προμηθειών δεν ολοκληρώνονταν εγκαίρως (…) ενώ παράλληλα παρατηρούνταν φαινόμενα διαφοροποίησης της τιμής των ίδιων υλικών δακοκτονίας από Περιφέρεια σε Περιφέρεια».

Επιπροσθέτως, με την ίδια Τροπολογία, παρατείνεται και για το έτος 2019 (ίσχυε για τα έτη 2017 και 2018) η δυνατότητα ανάθεσης της εκτέλεσης των εργασιών δακοκτονίας στους προσωρινούς μειοδότες, μέχρι την ολοκλήρωση των Διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων, κατ’ εξαίρεση του προβλεπόμενου πλαισίου του “νόμου Σπίρζη”περί δημοσίων συμβάσεων (ν.4412/2016), στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Διαγωνισμοί για το πρόγραμμα δακοκτονίας έχουν δημοσιευτεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.  Οι δαπάνες για την εκτέλεση των παρεχόμενων υπηρεσιών, από την έναρξη των εργασιών δακοκτονίας μέχρι τη σύναψη των οικείων συμβάσεων, εκκαθαρίζονται και πληρώνονται νόμιμα σύμφωνα με τα αναφερόμενα.

Στην Αιτιολογική Έκθεση οι Υπουργοί κάνουν λόγο για “χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες”, τη στιγμή που οι διαγωνιστικές διαδικασίες του “νόμου Σπίρτζη” (ν.4412/2016) έχουν νομοθετηθεί από τη νυν Κυβέρνηση.

Ο AIRETOS παρουσιάζει το αυτοδιοικητικό απόσπασμα της υπό ψήφιση Τροπολογίας:

Πηγή:airetos.gr

Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΒΟΥΛΗ

Άλλες ειδήσεις

Μίμης Δημητριάδης: Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές στην Πτολεμαΐδα

 «Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές στην Πτολεμαΐδα» Την δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για φυσικές καταστροφές, με έδρα τη

Κοζάνη: Σχεδόν στα 1000 κιλά έχουν φτάσει για το 2018 οι κατασχέσεις χασίς από τους αστυνομικούς στην Δυτική Μακεδονία

Τουλάχιστον 834 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατέσχεσαν τους πρώτους 2,5 μήνες του 2018 σε συντονισμένες επιχειρήσεις καταπολέμησης και διακίνησης ναρκωτικών  αστυνομικοί των

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη, στον Δημοτικό Κήπο. Το

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.