• Latest
ΚΕΠ

ΚΕΠ: Αλλαγές στην υποβολή εγγράφων για μείωση της γραφειοκρατίας

4 Σεπτεμβρίου 2019
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Άρη Χαραλαμπίδη

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

5 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Σχόλιο Μιχάλη Καραμπατζιά σχετικά με την πρωτιά του Δήμου Βοΐου και το μέγεθος των αποφάσεων

5 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

5 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

5 Ιανουαρίου 2026
νοσοκομειο

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων που έκανε διακοπές στον Παναμά – Πέθανε η γυναίκα, διασωληνωμένος ο σύζυγος

5 Ιανουαρίου 2026
λιρες

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένος: Τον απείλησαν ότι «απήγαγαν» τον γιο του και τους έδωσε 300 χρυσές λίρες

5 Ιανουαρίου 2026
Τσοτύλι: Παραλαβή-Παράδοση στη θέση Αντιδημάρχου μεταξύ Ζαγκουντίνου – Ώττα

Τσοτύλι: Παραλαβή-Παράδοση στη θέση Αντιδημάρχου μεταξύ Ζαγκουντίνου – Ώττα

5 Ιανουαρίου 2026
95 δημοτικά σχολεία,  στο πρόγραμμα  των σχολικών γευμάτων στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε τα σχολεία της Π.Ε Κοζάνης

Μείωση του αριθμού των μαθητών στη Χώρα. Δείτε τι συμβαίνει στη Δυτική Μακεδονία

5 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε το κορυφαίο έθιμο των Μωμόγερων (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε το κορυφαίο έθιμο των Μωμόγερων (Φωτογραφίες)

5 Ιανουαρίου 2026

Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Βοΐου, στην τελευταία ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του 2025

5 Ιανουαρίου 2026
Χρήστος Ζευκλής: Ο Δήμος Βοΐου στους κορυφαίους Δήμους πανελλαδικά

Χρήστος Ζευκλής: Ο Δήμος Βοΐου στους κορυφαίους Δήμους πανελλαδικά

5 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΚΕΠ: Αλλαγές στην υποβολή εγγράφων για μείωση της γραφειοκρατίας

sierafm by sierafm
4 Σεπτεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΕΠ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη δημιουργία ενός μητρώου στο οποίο ο πολίτης θα μπορεί να καταχωρεί ένα δεδομένο μία φορά και αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα του δημόσιου τομέα προσανατολίζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των ΚΕΠ, μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

«Το Δημόσιο παύει να ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει», έχει επισημάνει σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας πως ο πολίτης δεν θα έχει το ρόλο «διακομιστή εγγράφων».

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί μία ενιαία Διαδικτυακή Πύλη, το gov.gr, ένα κεντρικό σημείο εισόδου και ψηφιακής εξυπηρέτησης, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές λύσεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο.

Δεδομένου ότι ο θεσμός των ΚΕΠ θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους στην Ελλάδα, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας τους. Γι΄αυτό και το υπουργείο, όπως είχε επισημάνει και ο κ. Πιερρακάκης στην ομιλία του στη Βουλή, τα επαναφέρει στο προσκήνιο κάνοντας μια εκ νέου αξιολόγηση των υπηρεσιών που παρέχουν και του πλαισίου λειτουργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πάταξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου αποτελεί μία διαχρονική εξαγγελία των κυβερνήσεων καθώς όπως είχε αποκαλύψει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το «Έθνος» τον περασμένο Μάρτιο και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τα Ψηφιακά ΚΕΠ με στόχο την αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουν αλλά και την ηλεκτρονική πρόσβαση και εξυπηρέτηση χωρίς τη φυσική παρουσία στα κατά τόπους γραφεία, αλλά από το σπίτι, το γραφείο και τις φορητές συσκευές.

Στα πλεονεκτήματα είχε παρουσιαστεί και η εφαρμογή της αρχής «Απαξ Υποβολή Πιστοποιητικών» (once only), προκειμένου οι συναλλασσόμενοι να μην απαιτείται πλέον να προσκομίζουν εκ νέου τα πιστοποιητικά που εντάσσονται στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Αναζήτησης.

Η αναβάθμιση των ΚΕΠ αλλά και ο συνολικός ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας παραμένει ψηλά στην ατζέντα και στόχος του υπουργείου ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να έχει επιτευχθεί η σύγκλιση της Ελλάδας µε τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα ψηφιακής οικονομίας και διακυβέρνησης εντός της επόμενης τετραετίας.

Έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η οποία θα επικαιροποιείται ετησίως και θα αποτελεί τον οδηγό ψηφιακής στρατηγικής περιλαμβάνοντας μετρήσιµους στόχους ανά τρίμηνο. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη ενός Εθνικού Πλαισίου Απλούστευσης Διαδικασιών και Μείωσης της Γραφειοκρατίας, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μητρώο όλων των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου, προσβάσιµο από τους πολίτες, καθώς επίσης και ένα οριζόντιο πρόγραμμα μέτρησης και μείωσης των διοικητικών βαρών της νομοθεσίας προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Με το βλέμμα στο θαύμα της Εσθονίας
Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργείται μία Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης.

Η σύστασή της θα προβλέπεται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ όπως ανακοινώθηκε, μέλος της άμισθης επιτροπής θα είναι και ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves, που συνέδεσε το όνομά του με το ψηφιακό θαύμα της χώρας, η οποία πλέον παρέχει το 99% των υπηρεσιών της ηλεκτρονικά. Παράλληλα έχει ήδη θεσμοθετηθεί ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης όλων των έργων πληροφορικής στο δημόσιο, με στόχο την επιτάχυνση των διαγωνισμών. Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ), η οποία θα προκηρύξει τους περισσότερους εξ αυτών.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα έργα του υπουργείου, προχωρεί το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό ΣΔΙΤ ύψους 870 εκατ. ευρώ για υπερταχείες ευρυζωνικές συνδέσεις (Ultra Fast Broadband), μέσω του οποίου περίπου 2,5 εκατ. πολίτες, που δεν περιλαμβάνονται στα σημερινά σχέδια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς (ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps, αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps). Η εκδήλωση ενδιαφέροντος, έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου.

Επίσης αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο τέλος του χρόνου, ενώ θα προχωρήσει και το έργο για το «έξυπνο εισιτήριο» του ΟΑΣΘ και θα προκηρυχθεί ειδική μελέτη για την εθνική στρατηγική για τα δίκτυα 5G

Πηγή: skai.gr

Tags: ΚΕΠ
Previous Post

Εθνική Τράπεζα: «Κόβει» 8.600 εργαζόμενους ως το τέλος του έτους -Κλείνουν καταστήματα

Next Post

Πλησιάζει επικίνδυνα την Γη γιγάντιος αστεροειδής

Next Post
αστεροειδής πλανητης

Πλησιάζει επικίνδυνα την Γη γιγάντιος αστεροειδής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Άρη Χαραλαμπίδη
  • Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σχόλιο Μιχάλη Καραμπατζιά σχετικά με την πρωτιά του Δήμου Βοΐου και το μέγεθος των αποφάσεων
  • Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια
  • Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr