• Latest
σχολειο

Κεραμέως: Σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα Σεπτέμβριο

23 Απριλίου 2021
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ

15 Δεκεμβρίου 2025

Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

15 Δεκεμβρίου 2025
Πυροσβεστική

Ο Εορτασμός των προστατών της Πυροσβεστικής

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του gov.gr η έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία των Δήμων όλης της χώρας

15 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

ΣΕΕΝ: Αναχώρηση Λεωφορείων για το μπλόκο της Σιάτιστας

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: «Χριστούγεννα στην Κοζάνη»

Δήμος Κοζάνης: Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

15 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

15 Δεκεμβρίου 2025
Παρουσίαση της Μελέτης για το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

Παρουσίαση της Μελέτης για το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

15 Δεκεμβρίου 2025
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

1η κλήρωση της Μαγικής Λιμνοπολιτείας (14/12/2025)

15 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

15 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συμβολικό κλείσιμο του Δήμου Καστοριάς την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Παράταση για την Έκθεση Συλλεκτών έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 – Σας περιμένουμε!

Δήμος Κοζάνης: Παράταση για την Έκθεση Συλλεκτών έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 – Σας περιμένουμε!

15 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κεραμέως: Σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα Σεπτέμβριο

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, νωρίτερα το Σεπτέμβριο, άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως. Ο λόγος που τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα είναι για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά σημείωσε η υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία την κόπωση των μαθητών, των οικογένειών τους, των εκπαιδευτικών. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη» διευκρίνισε.

Πρόθεση για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα ΑΕΙ

Για το πότε θα πάνε οι φοιτητές στα πανεπιστήμια η υπουργός ανέφερε ότι βήμα – βήμα ανοίγουμε δομές και δραστηριότητες. Η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση το εαρινό εξάμηνο να γίνει εξ αποστάσεως. «Δεν είναι ακριβώς το ίδιο να ανοίγεις σχολεία και πανεπιστήμια. Προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα για επιλογή τρόπου εξετάσεων στα πανεπιστήμια, δηλαδή οι φοιτητές να κάνουν τις εξετάσεις τους δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως όπως έγινε και πέρυσι, ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. «Είναι απλώς μια σκέψη της κυβέρνησης για τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου χωρίς να έχει κριθεί ακόμα» είπε.

Τηλεκπαίδευση

«Η τηλεκπαίδευση είναι πολύτιμο εργαλείο, επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, όμως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι εκπαιδευτικοί, και οι μαθητές και οι οικογένειές τους, μπόρεσε και κράτησε όρθια την εκπαίδευση, συνεχίστηκε η εκπαιδευτική διαδικασία, προχώρησε η ύλη υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Ότι θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε για τη δια ζώσης εκπαίδευση νομίζω ότι συνάδει πλήρως και με τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Το σχολείο σαφώς είναι για να μαθαίνει γράμματα στα παιδιά, αλλά είναι και η διάδραση στο σχολείο η διάδραση μεταξύ μαθητών, το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι στο οποίο εστιάζουμε επίσης πέρα από το μαθησιακό» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

 «Χωρίς σελφ τεστ κίνδυνος μετάδοσης σε χιλιάδες ανθρώπους»

«Τα σελφ τεστ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο γι’ αυτό που είναι… Μας βοηθάει να εντοπίσουμε νωρίτερα ανθρώπους οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί. Ήδη στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σελφ τεστ βρέθηκαν 600 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν, δεν είχαν την υπόνοια ότι είναι φορείς του ιού, συνεπώς κυκλοφορούσαν και θα είχαν βρεθεί στις τάξεις, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως. Άρα, συνέχισε, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο συνδυαζόμενο με τον εμβολιασμό μας βοηθάει να ανοίγουμε ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες.

«Έχουμε παραπάνω από 1% των τμημάτων της χώρας τα οποία είναι κλειστά. Όταν ένα κρούσμα επιβεβαιώνεται ως θετικό κλείνει όλο το τμήμα. Έχουμε πάνω από 2% των σχολείων της χώρας τα οποία επίσης είναι κλειστά, βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ» τόνισε.

«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμών»

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών έγινε σε τρεις φάσεις. Στο πρώτο στάδιο πήγαν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, με ανταπόκριση της τάξης του 58% των εκπαιδευτικών. Στο δεύτερο πάνω από 11.000 οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την αξιοποίηση των αδιάθετων δόσεων, και από χθες άνοιξε η πλατφόρμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί για να κλείσουν ραντεβού. «Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας για τους εκπαιδευτικούς αυτή τη στιγμή» ξεκαθάρισε, αν και το θέμα συζητείται σε αρμόδια επιτροπή.

Εμβολιασμός και κανονικότητα στις εκπαιδευτικές δομές

«Ο εμβολιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς, έχουμε ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. εμβολιασμούς, το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί, προφανώς αυτό θα επιταχυνθεί και τους επόμενους μήνες αυτό το μεγάλο όπλο θα μας επιτρέψει πρωτίστως να επιστρέψουμε σε μια πλήρη κανονικότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές από τη νέα σχολική και εκπαιδευτική χρονιά» τόνισε η υπουργός.

Αστυνόμευση στα ΑΕΙ

Ο νόμος για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί, ενώ η αναβάθμιση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής έχει αρχίζει να υλοποιείται, διευκρίνισε η υπουργός. Υπήρχε, τόνισε συστημική παραβατικότητα, εστίες παραβατικότητας σε κάποια πανεπιστήμια της χώρας εμποδίζοντας φοιτητές και καθηγητές, γι’ αυτό θεσπίσαμε την ομάδα προστασίας των πανεπιστημίων αλλά και την ελεγχόμενη είσοδο. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου θα γίνει σε διάφορα στάδια, είπε.

Πηγή: grtimes.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης στο ιστορικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τσοτυλίου

Next Post

Κορωνοϊός: Εμβολιασμοί επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κορωνοϊός: Εμβολιασμοί επτά ημέρες την εβδομάδα και έως τις 12 το βράδυ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ
  • Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης
  • Ο Εορτασμός των προστατών της Πυροσβεστικής
  • Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία των Δήμων όλης της χώρας
  • ΣΕΕΝ: Αναχώρηση Λεωφορείων για το μπλόκο της Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr