• Latest
Kepka OF WESTERN MACEDONIA KEPKA.

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Πασχαλινό Τραπέζι.

02/04/18 09:47
KASAPIDIS

The Maintenance projects of the Road Networks in P.E.. Grevena – The Works Contracts, signed by the Regional Governor of Western Macedonia George Kasapidis

23/05/22 11:50
Consul of Serbia KDBK

Municipality of Kozani: Serbian Consul Jasmina Milacic Visits Coventry Library

23/05/22 11:47
scam

Internet scams: These are the most common tricks of the trade – How to protect yourself

23/05/22 11:27
tennis club Kozani

Damage to the facilities of the tennis club Kozani in "Kouri"- Let the great wound of regeneration close now

23/05/22 11:20
DEYAK

"Augeia" program with the participation of DEYAK

23/05/22 11:12
ship olympia suede

Mr. missed the opportunity. Mitsotakis… of G.. Goudiou

23/05/22 10:56
PPC

HEDNO: 393 indefinite recruitments

23/05/22 10:55
CHARIOTEER

Ascension Festival 2022 in Galatini 31 May, 1 and 2 June

23/05/22 10:19
BRIDGE OF LIFE blood donation

Bridge of Life: Blood donation By appointment & Mask in D.D.. Caesarea.

23/05/22 10:07
MAMATSIO HOSPITAL KOZANI

Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ: Free public health is dying late in Western Macedonia

23/05/22 10:03
  • Listen Live
  • The Station
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Program
  • Range
  • Advertise
  • Contact
Monday, May 23, 2022
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
Home LATEST NEWS

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το Πασχαλινό Τραπέζι.

by sierafm
02/04/18 09:47
in LATEST NEWS, LOCAL NEWS
0
Kepka OF WESTERN MACEDONIA KEPKA.
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tioukalia


The KEPKA, aimed at informing consumers, δίνει, στη δημοσιότητα, information, concerning the main food items of the Easter table, for consumers to know, when these products are supplied, what to buy and what to avoid.

Το κατάστημα, από το οποίο πραγματοποιούμε τις αγορές των τροφίμων μας, πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, που αφορούν την καθαριότητα των χώρων, of the staff, of tools, τις συνθήκες συντήρησης των τροφίμων καθώς και την κατάλληλη επισήμανσή τους.

Meats

· Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο, ιδίως τα εντόσθια των αμνοεριφίων, που είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες, out of the fridge.

· Δεν πρέπει να αγοράζουμε κρέατα, από παραγωγούς ή πλανόδιους προμηθευτές, παρά μόνον από καταστήματα, why, έτσι διασφαλίζουμε ότι έχουν ελεγχθεί.

· Πρέπει να αγοράζουμε κρεατικά, which are mounted, in refrigerators or "showcase" refrigerators and not these, outside the refrigerator exposed to dust, pollution, insects and germs.

· Βασική ένδειξη της καταλληλότητας του σφαγίου ή του κρέατος, that we buy, is the existence of seals, σε διάφορα τμήματά του, which indicates that the required health check has been performed. Κάθε σφάγιο (lamb, kid), required, πρέπει να φέρει σφραγίδες, και στα δύο ημιμόρια.

· Τα εντόπια και τα προερχόμενα, from the countries of the European Union, lambs have a seal, με χρώμα «τυρκουάζ» και σχήμα ωοειδές, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε σφραγίδα σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, the country of origin must be indicated, "HELLAS" or "EL" or "GR" for the locals, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.

· Τα αμνοερίφια εισαγωγής, ie those from third countries – outside the European Union- have a stamp, with "brown" color and oval shape. Το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται στο εσωτερικό σφραγίδας σχήματος ορθογωνίου παραλληλόγραμμου.

· Τα σπλάχνα, liver, the lungs, the heart, οι νεφροί δεν πρέπει να έχουν οζίδια και κύστεις. Αν αγοράσουμε «εντεράκια», for our traditional kokoretsi and magiritsa, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα, to the environment, in dust and insects. We take care to clean them very well.

· Λόγω της μεγάλης ζήτησης εντοσθίων, for the preparation of Easter dishes (kokoretsi, cook etc.), γίνεται εισαγωγή ανάλογων ποσοτήτων κατεψυγμένων εντοσθίων, τα οποία συχνά πωλούνται, after thawing as fresh, misleading the consumer.

· Αν αγοράσουμε κατεψυγμένη συκωταριά, we must pay attention to the freezing and expiration date of the product. In no case, δεν πρέπει να αγοράζουμε αποψυγμένα εντόσθια.

· Η διάκριση των κατεψυγμένων εντέρων από τα νωπά είναι εύκολη, because fresh local intestines are gross, that is, there is their intestinal contents, while frozen imports thawed, are cleaned.

· Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει την πινακίδα πώλησής τους και να αξιώνει την ευδιάκριτη αναγραφή των ενδείξεων. Αν αμφιβάλει ή διαπιστώνει παρατυπίες να τις καταγγέλλει στο ΚΕ.Π.ΚΑ. or to the Competent Authorities.

· Οι πινακίδες πώλησης των κρεάτων πρέπει να αναγράφουν, ευδιάκριτα και υποχρεωτικά, the following indications:

· Το είδος του ζώου π.χ. kid, lamb,

· Το τεμάχιο του κρέατος π.χ. thigh, σπάλα κ.α.,

· Την προέλευσή του π.χ. local, FYROM κ.α.,

· Αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο,

· Την τιμή πώλησης, per kilo.

Vegetables

Vegetables, που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, with plenty of water.

Chocolates

Consumers need to pay attention, in the market of chocolate eggs. Pay attention to the label, to find out, whether it is real chocolate or imitation as well as the expiration date. Caution, in chocolate eggs, που περιέχουν παιχνίδια. These toys may not meet safety standards, που ορίζει η Ε.Ε., για τα παιχνίδια.

Eggs

Eggs are a food with great nutritional value, αλλά δεν είναι σπάνια η επιμόλυνση τους με το μικρόβιο της σαλμονέλας. Hygiene measures, to be observed, always, is:

· Συντήρηση, στις αυγοθήκες του ψυγείου μας, without coming into contact, with other foods.

· Καλό βράσιμο ή ψήσιμο των αυγών.

· Μετά το χειρισμό τους, πρέπει να καθαρίζονται τα χέρια μας και οι επιφάνειες ή τα σκεύη, με τα οποία ήρθαν, in contact, με επιμέλεια (i.e.. with hot soapy water).

Για να εξακριβώσει τη φρεσκότητα του αυγού, βυθίζουμε το αυγό, σε νερό και, εφόσον στέκεται, οριζόντια, στον πυθμένα του δοχείου, it is fresh, less than 5 days. On the contrary, if it rises to the surface, it is stale, over 30 days. This method applies, only for eggs, found at a storage temperature of 20-22oC. Another way is to shake the egg. The egg that, when we shake it, creates a feeling of displacement of its weight, not particularly fresh.

Boiled eggs give a better picture of their age. So, ένα φρέσκο, βρασμένο αυγό δεν αποχωρίζεται, easily, από το κέλυφός του, το οποίο σπάει, easily, σε κάθε πίεσή του, in our effort to clean it up. also, the white is white, homogeneous and the yolk holds, in the egg, central location. Ο αεροθάλαμος του αυγού είναι πολύ μικρός, in contrast, with that of the stale, which, when we go to clean, we find that the shell detaches, easily and the egg white is darker and inhomogeneous.

An egg to be suitable, to be eaten:

· Δεν πρέπει να είναι σε κατάσταση επώασης.

· Δεν πρέπει να έχει ξινή γεύση, or an unpleasant or unusual odor, when we clean it.

· Δεν πρέπει το ασπράδι να είναι θρομβώδες ή χρωματισμένο.

· Εξωτερικά, in the shell, δεν πρέπει να υπάρχουν ξένα σώματα ή εκτεταμένες κηλίδες αίματος (κίνδυνος για μολύνσεις).

The eggs, purchased by the consumer, are category A and are classified, as follows:

· XL = πολύ μεγάλο (over 73gr.)

· L = μεγάλο (from 63-73gr.)

· M = μεσαίο (from 53-63gr.)

· S = μικρό (under 53gr.)

All eggs should be laid, on the shell, in clear letters, the distinctive number, of the producer. Mandatory, in both large and small packages, must bear, on the outside, the prescribed indications, (beyond those, present in the shell) that is,:

· Τον κωδικό αριθμό του ωοσκοπικού κέντρου

· Την κατηγορία ποιότητας και βάρους

· Την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας (28 days, after the spawning date)

also, we need to know:

· Το διαφορετικό χρώμα του κελύφους των αυγών καθώς και ο διαφορετικός χρωματισμός των κρόκων των αυγών, are not quality criteria, αλλά εξαρτώνται από τη ράτσα της κότας και από τη διατροφή της.

· Αυγά, with impure shell (από αίμα ή περιττώματα κ.λπ.) prohibited from being sold.

· Οι οδηγίες, given by KEPKA., to consumers, concern, mainly, τη θρεπτική αξία των αυγών και τους τρόπους προστασίας της υγείας του καταναλωτή, από τυχόν μολύνσεις, που μπορεί να μεταδοθούν, από μολυσμένα και αλλοιωμένα αυγά.

Painted Eggs

The indications, that are included, required, in the labeling of boiled - painted eggs is:

· Η ονομασία πώλησης π.χ. Boiled - Painted eggs

· Η καθαρή ποσότητα

· Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας

· Οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και χρήσης

· Το όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του υπεύθυνου της επιχείρησης

· Ο τόπος παραγωγής ή προέλευσης

· Οδηγίες χρήσης

· Η ένδειξη, που επιτρέπει την αναγνώριση της παρτίδας, is mandatory, εκτός από την περίπτωση, όπου στην ετικέτα αναγράφεται η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, με την προϋπόθεση ότι η ημερομηνία αυτή συμπεριλαμβάνει ένδειξη σαφή και κατά σειρά τουλάχιστον της ημέρας και του μήνα. In each case, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα του προϊόντος σε όλα τα στάδια παραγωγής του.

Only dyes can be used to paint or seal eggs, allowed, by law.

The indications, concerning the classification of eggs, per quality and weight as well as the indication "fresh", should not be listed on boiled - painted eggs.

Dairy Products

When we supply dairy products, we are careful:

· Αγοράζουμε τυριά μόνο από καταστήματα, που λειτουργούν σε ελεγχόμενα σημεία π.χ. markets, συνοικιακά καταστήματα κ.λπ. Δεν αγοράζουμε, never, «φρέσκα τυριά», from producers, που τυροκομούν οι ίδιοι, χωρίς τις νόμιμες εγκρίσεις, διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες και πιθανόν όχι σωστές.

· Τα τυριά θα πρέπει να φέρουν το σήμα αναγνώρισης (oval stamp), with the initials of the country of production and the approval number of the manufacturer. also, on the package, πρέπει να φέρουν την ημερομηνία παραγωγής, packaging and consumption.

· Η κοπή των τυριών, σε φέτες, θα πρέπει να γίνεται παρουσία του πελάτη. Πρέπει να ζητάμε να μας δείξουν την επισήμανση της αρχικής συσκευασίας.

 

Cold cuts

We must be careful:

· Το περίβλημά τους πρέπει να είναι καθαρό, dry and not infected, from mold.

· Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

· Να μην είναι ταγγισμένα και να μην έχουν γλοιώδη υφή.

· Να διατηρούν το φυσιολογικό τους χρώμα.

· Να διατηρούνται, in the fridge, except for cold cuts, πολλά από τα οποία, όσο είναι ακέραια, μπορούν να συντηρηθούν, σε δροσερό μέρος, out of the fridge, at temperature, until 18 Celsius degrees.

 

Must, Nevertheless, to know that the days of feasts and special delicacies, consumed and, in fact, in large quantities, μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα, for our health. Lamb meat is rich, in fat and, therefore, rich, in cholesterol. Every 100gr. cooked lamb contain: 10 gr. fat, 30 gr. proteins, 400 calories and give to our body, half of the daily allowable amount, in cholesterol.

 

We quote a relevant table, with calories and cholesterol amounts, that we consume at our Easter table.

FOOD
GRAMMARS CHOLESTEROL(mgr) CALORIES
Lamb3003301230
Kokoretsi150160236
Eggs (2)150675220
Cheese10072304
Greek sweet bread7078286
Salad300—75
Bread50—109
Chocolate egg10010529
Total 13252990

Following this information, we understand, why should we consume such delicious traditional Easter dishes, with Measure!

For complaints or more information, let us address KEPKA.,

tel. 2461042282, Monday, Tuesday, Friday : 09:30 – 12:30 and Thursday : 18:00 – 20:00.

 

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Western Macedonia

 

The president

Basil St.. Ioannidis

 

Η Γενική Γραμματέας

Παρασκευή Αν. Κτενίδου

 
 

Tags: ΚΕ.Π.ΚΑ.
Share1Tweet

Related Posts

Kepka OF WESTERN MACEDONIA KEPKA.

ΚΕ.Π.ΚΑ.: 15March 2018 Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

by sierafm
15/03/18 11:10
0
1

15η ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η 15η Μαρτίου, είναι μια ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα. Έχει καθιερωθεί, προκειμένου να αναδείξει...

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

tioukalia



 


λαζαριδου

 

 

Facebook Twitter
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
The upgrade was subsidized by the "Digital Step" program

Website Translation

EnglishΕλληνικά
 Edit Translation

Listen to us live

Contact

[email protected], [email protected]
Directorate-General (Samaras Vassilis)
Tel.Fax:2465023300
Voulgaropoulou 3
Siatista, Kozani

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This site uses cookies to enhance your experience. Suppose you are okay with that, but you can opt out if you wish.