• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

26 Αυγούστου 2021
Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο

8 Δεκεμβρίου 2025
Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

8 Δεκεμβρίου 2025
ΚΤΕΛ

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

8 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ

8 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

8 Δεκεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο πλευρό των αγροτών

8 Δεκεμβρίου 2025
Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

Με κέφι και χαμόγελα ο Δήμος Βοΐου μπήκε και επίσημα στην εορταστική περίοδο

8 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Οι κάτοχοι αναπηρικών οχημάτων να αντιμετωπίζονται με δικαιοσύνη και οικονομική στήριξη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

Καστοριά: Μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ.

8 Δεκεμβρίου 2025
Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

Πρέσπες: Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη

8 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Γυναικών για μαστροπεία. Εξέδιδαν 33χρονη αλλοδαπή!!

8 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Κώστας Τσιάρας: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες άμεσα. Σήμερα, αύριο, όποτε χρειαστεί

8 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά lockdown», επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη ενός πιλοτικού σχεδίου το οποίο θα αφορά σε εμβολιασμούς πολιτών έξω από τις εκκλησίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού του Υπουργείου θα βρίσκονται σε κεντρικούς ναούς μεγάλων αστικών κέντρων από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί για την αξία του εμβολίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

Για τα κενά που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά ότι «δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί παρα μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν.

«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβοίαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

«Ισχνές πλειοψηφίες φώναζαν πάντα, μην κοροϊδευόμαστε, ότι δεν έχουμε μέτρα ατομικής προστασίας, μετά ότι δεν έχουμε ΜΕΘ, μετά ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, μετά πως εν υπάρχει οργάνωση στους εμβολιασμούς και δεν είχαν δίκιο, και τώρα χωρίς να έχουν δίκιο και σε μια ακόμα καμπή της πανδημίας για την οποία συνιστώ ψυχραιμία, βρήκαν για μια ακόμη φορά με κάποιο πρόσχημα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Κάποιοι επιμένουν να ποντάρουν, να τζογάρουν προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά, έχουν διαψευστεί. Κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν (για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών), δεν αντιδρούν οι γιατροί. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να εμβολιάζονται αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να την ισοσκελίσω με κάποιες μικρές μειοψηφίες.

«Προσλάβαμε 10.000 υγειονομικούς, υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, έχουμε μέσα ατομικής και αναλώσιμα για όλους, έχουμε τέστινγκ παντού εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Έχουμε τα εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε και για το 2022 υπάρχει προγραμματισμός» διαβεβαίωσε, αλλά όσον αφορά τη διεύρυνση της χορήγησης τρίτης δόση διευκρίνισε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών καταρχάς μιλάει για ανοσοκατεσταλμένους και στο θέμα αυτό συμβαδίζουμε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμούς.

Μόνο τοπικά lockdown

«Δεν είναι στην πρόθεση (της Κυβέρνησης) να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».

Μιλώντας και με επιστημονικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κοροναϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια , ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε.

Ακόμη σχετικά με την αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων για το χαμηλό κόστος στα 10 ευρώ των rapid test, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα πρέπει αυτά να συνυπολογίζουν και τον όγκο των εξετάσεων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς η διατίμηση αφορά πεδίο άλλου υπουργείου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Έκανε σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα με τα skates του για να «σώσει» τις μέλισσες και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Next Post
Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη στη Γαλατινή. Βίντεο
  • Το Τσοτύλι ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
  • Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων
  • Αγρότες Δυτικής Μακεδονίας: Παραμένουν στο μπλόκο Σιάτιστας με 700 τρακτέρ
  • 3η Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr