• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

26 Αυγούστου 2021
Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση του NT της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης για το σχέδιο νόμου περί αναμόρφωσης του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καλονερίου

15 Απριλίου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Αυξημένη επισκεψιμότητα στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς την περίοδο του Πάσχα

15 Απριλίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

ΠΑΣΟΚ: «Η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό είναι ζήτημα σχεδιασμού και διαφάνειας»

15 Απριλίου 2026
Γρεβενά: Σε ισχύ το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης

Γρεβενά: Σε ισχύ το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης

15 Απριλίου 2026
Νοσοκομείο Παπανικολάου

Μυστήριο με τον σοβαρό τραυματισμό, στο κεφάλι, της 17χρονης μαθήτριας στο κέντρο της Κοζάνης-Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

15 Απριλίου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Ανακοίνωση από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης

15 Απριλίου 2026
Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Καστοριά – Αρχοντιά »

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: «Καστοριά – Αρχοντιά »

15 Απριλίου 2026
Θεσμοθέτηση και δικαίωση του αγώνα των στελεχών Πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Θεσμοθέτηση και δικαίωση του αγώνα των στελεχών Πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

15 Απριλίου 2026
φταρνισμα, αλλεργια

6 τρόποι για να κάνετε την εποχή των αλλεργιών λιγότερο άσχημη

15 Απριλίου 2026
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Αυτοί οι ξηροί καρποί βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης

15 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά lockdown», επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη ενός πιλοτικού σχεδίου το οποίο θα αφορά σε εμβολιασμούς πολιτών έξω από τις εκκλησίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού του Υπουργείου θα βρίσκονται σε κεντρικούς ναούς μεγάλων αστικών κέντρων από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί για την αξία του εμβολίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

Για τα κενά που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά ότι «δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί παρα μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν.

«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβοίαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

«Ισχνές πλειοψηφίες φώναζαν πάντα, μην κοροϊδευόμαστε, ότι δεν έχουμε μέτρα ατομικής προστασίας, μετά ότι δεν έχουμε ΜΕΘ, μετά ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, μετά πως εν υπάρχει οργάνωση στους εμβολιασμούς και δεν είχαν δίκιο, και τώρα χωρίς να έχουν δίκιο και σε μια ακόμα καμπή της πανδημίας για την οποία συνιστώ ψυχραιμία, βρήκαν για μια ακόμη φορά με κάποιο πρόσχημα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Κάποιοι επιμένουν να ποντάρουν, να τζογάρουν προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά, έχουν διαψευστεί. Κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν (για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών), δεν αντιδρούν οι γιατροί. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να εμβολιάζονται αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να την ισοσκελίσω με κάποιες μικρές μειοψηφίες.

«Προσλάβαμε 10.000 υγειονομικούς, υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, έχουμε μέσα ατομικής και αναλώσιμα για όλους, έχουμε τέστινγκ παντού εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Έχουμε τα εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε και για το 2022 υπάρχει προγραμματισμός» διαβεβαίωσε, αλλά όσον αφορά τη διεύρυνση της χορήγησης τρίτης δόση διευκρίνισε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών καταρχάς μιλάει για ανοσοκατεσταλμένους και στο θέμα αυτό συμβαδίζουμε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμούς.

Μόνο τοπικά lockdown

«Δεν είναι στην πρόθεση (της Κυβέρνησης) να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».

Μιλώντας και με επιστημονικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κοροναϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια , ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε.

Ακόμη σχετικά με την αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων για το χαμηλό κόστος στα 10 ευρώ των rapid test, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα πρέπει αυτά να συνυπολογίζουν και τον όγκο των εξετάσεων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς η διατίμηση αφορά πεδίο άλλου υπουργείου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Έκανε σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα με τα skates του για να «σώσει» τις μέλισσες και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Next Post
Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο Κοζάνης
  • Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Καλονερίου
  • Αυξημένη επισκεψιμότητα στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς την περίοδο του Πάσχα
  • ΑΣΕΠ: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Κοζάνης
  • ΠΑΣΟΚ: «Η ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό είναι ζήτημα σχεδιασμού και διαφάνειας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr