ΚΚΕ: Για ΑΗΣ Καρδιάς και Ορυχείο Καρδιάς

ΚΚΕ: Για ΑΗΣ Καρδιάς και Ορυχείο Καρδιάς

Για την απόσυρση λειτουργίας των μονάδων Ι  και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς, την παύση λειτουργίας του Ορυχείου Καρδιάς,  και την μεταφορά του μόνιμου προσωπικού

 

Η απόσυρση λιγνιτικών  ατμοηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και η παύση λειτουργίας ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ είναι αποτέλεσμα απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο περιορισμός της αξιοποίησης του λιγνίτη, οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας και η υποχρεωτική μεταφορά πελατών της ΔΕΗ ΑΕ στους εναλλακτικούς παρόχους επιτάσσεται από τους σχεδιασμούς στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας που υπηρέτησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Οι επιπτώσεις στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τα επόμενα χρόνια από την πώληση και απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ, ( με το 17% μόνο από λιγνίτη θα παράγετε ρεύμα από το 2030 και μετά),  θα έχει τεράστιες συνέπειες στην ζωή των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ,  μόνιμων,  8μηνιτών,   εργολαβικών εργαζομένων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η αύξηση της ανεργίας, η επέκταση των εργολαβιών με άθλιους όρους εργασίας (απλήρωτη δουλειά, αβάσταχτες – απλήρωτες  υπερωρίες , απολύσεις, τρομοκρατία κ.α) θα επεκταθούν και θα παγιωθούν.

Η επίθεση στα δικαιώματα ακόμα και του εναπομείναντα μόνιμου προσωπικού της ΔΕΗ ΑΕ θα μεγαλώσει (12ωρα-16ωρα, «εθελούσιες εξόδους», μεταθέσεις , μετατάξεις). Καίριες θα είναι και ο συνέπειες στην λειτουργία της τηλεθέρμανσης με αμφίβολη την κάλυψη των περιοχών Αμνυταίου ακόμα και της Πτολεμαΐδας.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής έχουν σημαντική πείρα, τώρα πια ζουν και βλέπουν που οδήγησε και η λεγόμενη «αποεπένδυση» του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί,  παλιότερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ο ΣΎΡΙΖΑ, μαζί με την επιτροπή των ενεργειακών Δήμων (συμμετέχουν οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας), που αποδέχθηκαν την απελευθέρωση ενέργειας,  σχεδίασαν και οδήγησαν στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε συνάρτηση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε.

Για το ΚΚΕ, η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, όπως με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, θα πρωτοστατήσει και θα συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αγωνιζόμαστε  για θέσεις μόνιμης και σταθερής  εργασίας ,σταθερής δουλειάς για όλους, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, μετρά υγιεινής και ασφάλεια εργασίας.

Όλοι οι  εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανοίξουμε το δρόμο για την μόνη πραγματικά φιλολαϊκή λύση, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Μέσα σε αυτό το ιδιοκτησιακό και πολιτικό καθεστώς που οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής και μεταφοράς και διανομής της Ενέργειας θα αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή και να ικανοποιεί σχεδιασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΚΚΕ

Άλλες ειδήσεις

Σοκαριστικό βίντεο: Πελάτης ρίχνει βενζίνη και βάζει φωτιά σε τράπεζα επειδή περίμενε στην ουρά

Ο 22χρονος δράστης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό σε κανέναν Σοκ προκαλεί το βίντεο από την

Ακαδημία Βοΐου – Μακεδονικός Σιάτιστας 0-1. Φωτογραφίες, ρεπορτάζ

Μπροστά σε 500 και πλεόν φιλάθλους στο γήπεδο της ΝΕΑΠΟΛΗΣ και σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν η φίλαθλοι της

Το πρόγραμμα του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

Προ-φεστιβαλικές Δράσεις  27/06/2019 19:00 Παρέμβαση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης: Ομάδα κρουστών της Δομής Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων (από την Υποσαχάρια Αφρική)

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.