• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών για το Ληξιαρχείο Αιανής

17 Απριλίου 2024
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα

16 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 34χρονος για υπόθεση αρπαγής ανήλικης στα Γρεβενά

16 Ιουνίου 2026
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»

16 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Περιστέρα για καθαρισμό δεξαμενής

16 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

16 Ιουνίου 2026
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ευχαριστούμε την Κίνηση για τις παραδοχές στο θέμα της ΔΕΠΕΠΟΚ

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του τοπικού συμβούλου και μέλους της παράταξης Θωμά Χαρέλα

16 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Καστοριάς στο πλαίσιο του έργου «Κυκλοφοριακή αναβάθμιση ισόπεδου κόμβου περιοχής ΟΤΕ και συμβαλλόμενων οδών»

16 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

16 Ιουνίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Θωμά Χαρέλα

16 Ιουνίου 2026
Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά  από τη Δημοτική Καστοριάς  «Βιβλία: Παράθυρα Ανοιχτά!»

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά  από τη Δημοτική Καστοριάς «Βιβλία: Παράθυρα Ανοιχτά!»

16 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Νέες θέσεις εργασίας – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

16 Ιουνίου 2026
Γαλατινή: Φιλικός αγώνας προν τιμή του Νίκου Νιόπλια

Γαλατινή: Φιλικός αγώνας προν τιμή του Νίκου Νιόπλια

16 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών για το Ληξιαρχείο Αιανής

sierafm by sierafm
17 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όχι στο επικείμενο κλείσιμο του Ληξιαρχείου Δημοτικής Ενότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κοινότητας Αιανής του Δήμου Κοζάνης, εξαιτίας της πρότασης της Δημοτικής αρχής Κοζάνης για το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου, σύμφωνα με το αριθμ. 4856/21-2-2024 αίτημα του Δημάρχου Κοζάνης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συγχώνευση 5 Ληξιαρχείων (Δ.Ε. Αιανής, Δ.Ε. Ελίμειας, Δ.Ε. Ελλησπόντου, Δ.Ε. Υψηλάντη και Δ.Ε. Κοζάνης) σε ένα κεντρικό στην έδρα του Δήμου.

Συγκεκριμένα η Δ.Ε. Αιανή (20 χιλ από Κοζάνη),  έδρα πρώην Δήμου, αποτελείται συνολικά από επτά κοινότητες και πληθυσμό 2.826 κατοίκους (απογραφή 2021).

Σε λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 2/3/24, οι κάτοικοι της Αιανής, που βλέπουν την περιοχή τους να απαξιώνεται, να έχουν ελλιπείς παροχές και υποδομές,  υποτυπώδεις συγκοινωνίες ενώ, όπως όλος ο λαός, καλούνται να πληρώνουν πολλά με εμμέσους και άμεσους φόρους, δημοτικά τέλη, νερό κλπ, σύσσωμα αποφάσισαν να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του Ληξιαρχικού Γραφείου με ένα και μοναδικό υπάλληλο, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής του πρώην Δήμου. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν  οι πρόεδροι  των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε.  Αιανής, που συμφώνησαν, μεταφέροντας τις διαθέσεις των κατοίκων  τους.

Ταυτόχρονα κενές παραμένουν οι θέσεις από τα άλλα τρία Γραφεία (συντήρησης και υποδομών, καθαριότητας-ανακύκλωσης και πρωτογενούς τομέα) από το σύνολο πέντε Γραφείων, αποκεντρωμένων υπηρεσιών για τη Δ.Ε. Αιανής, που συστάθηκαν  με τον ΟΕΥ του Δήμου Κοζάνης από το 2012, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτή η κατάσταση  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που θεωρεί τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ως κόστος. Είναι η πολιτική της Ε.Ε., που εφαρμόζουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στηρίζουν οι τοπικές  δημοτικές και περιφερειακές αρχές, είτε ως «ανεξάρτητες» είτε με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, αφήνοντας έτσι χώρο στους εργολάβους και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με βάση όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνησή, ώστε :

– Να μην κλείσει το Ληξιαρχείο Αιανής, όπως και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων, να στελεχωθούν με μέσα και μόνιμο προσωπικό τα υπόλοιπα Γραφεία (αποκεντρωμένων υπηρεσιών) της Δ.Ε. Αιανής και των άλλων Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης.

– Να καλυφθούν  με μόνιμο  προσωπικό όλες οι κενές θέσεις εργασίας ακόμη και αυτού του ελλιπούς οργανογράμματος του Δήμου Κοζάνης, όπως επίσης να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό και τεχνικό εξοπλισμό, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Tags: ΑΙΑΝΗΚΚΕ
Previous Post

Κρόκος: Ακατάλληλο το νερό

Next Post

Δήμος Κοζάνης: «Μελωδική Συνάντηση Χορωδιών» αυτή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα “Φίλιππος” με ελεύθερη είσοδο

Next Post
Δήμος Κοζάνης: «Μελωδική Συνάντηση Χορωδιών» αυτή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα “Φίλιππος” με ελεύθερη είσοδο

Δήμος Κοζάνης: «Μελωδική Συνάντηση Χορωδιών» αυτή την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα “Φίλιππος” με ελεύθερη είσοδο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών για τη Σιάτιστα
  • Συνελήφθη 34χρονος για υπόθεση αρπαγής ανήλικης στα Γρεβενά
  • Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία «Όταν η βία έχει φύλο»
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στην Περιστέρα για καθαρισμό δεξαμενής
  • Σιάτιστα: Φωτίζεται ο περιφερειακός δρόμος. Η ανάρτηση του Λαζάρου Γκερεχτέ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr