• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πτολεμαΐδας να απομονώσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες.

17 Μαρτίου 2019
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

Αμανατίδης και Κασαπίδης συζήτησαν με ένταση για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων

19 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πτολεμαΐδας να απομονώσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες.

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
24
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη της Πτολεμαΐδας από δήθεν ακομμάτιστους και «απλούς πολίτες» κρύβει ακροδεξιές και φασιστικές κινήσεις, που ως στόχο έχουν να σπείρουν σκοταδιστικές και αντικομμουνιστικές αντιλήψεις. Διοργανώνεται από δυνάμεις που δεν αμφισβητούν την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και γενικότερα, που συμφωνούν με την ύπαρξη και την ενίσχυση του.  Σκόπιμα αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς τους σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην Βαλκανική προβάλλοντας το ανιστόρητο και αλυτρωτικό σύνθημα ότι «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», εννοώντας τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, που έχει μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία (το τμήμα που σήμερα αποτελεί την ΠΓΔΜ) με διεθνείς Συνθήκες. Με τα επικίνδυνα αυτά συνθήματα, επαυξάνουν στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, κάτι που συμφέρει τους ιμπεριαλιστές να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές κινήσεις που οι πρόγονοι τους συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, τους Βούλγαρους και Ιταλούς φασίστες την περίοδο της κατοχης, που φορούσαν το περιβραχιόνιο με την σβάστικα δεν μπορούν να μιλάνε για πατριωτισμό.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Απ’ την άλλη πλευρά είναι προκλητικό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά υπηρετούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους μακελάρηδες των λαών, να παρουσιάζονται ως αντίπαλο δέος σε δυνάμεις που βρίσκονται στις ίδιες ράγες. Είτε ο μανδύας της «κοσμοπολίτικης προοδευτικής πολιτικής» είτε ο εθνικισμός και δεν αμφισβητούν την ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών και στηρίζουν τους επικίνδυνους για τους λαούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Επαληθεύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο αστικός εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, υπηρετούν τους ίδιους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών τους ενώσεων.

Ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνάει πως τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνήσουμε με τις ακροδεξιές δυνάμεις των ΑΝΕΛ, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγαίνανε φωτογραφίες παρέα στο Καστελόριζο με την Χ.Α. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα με το νέο σχέδιο του ποινικού κώδικα πέφτουν στα μαλακά οι υπόδικοι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο «πλην Λακεδαιμονίων» καθώς ο τότε «Συνασπισμός» καλούσε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του 1992.

Ο λαός και η νεολαία εργαζόμενοι κι άνεργοι και πρέπει να αποκαλύψουν τις φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες και το βρώμικο ρόλο τους και να τους απομονώσουν. Δεν αποτελούν λύση τα δήθεν «αντιφασιστικά μέτωπα» που συμμετέχουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από δυνάμεις που πριν μερικά χρόνια στήριζαν την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση τους, μέχρι διάφορες ΜΚΟ, τοπικούς άρχοντες που κάνανε πλάτες στους εθνικιστές, διάφοροι που ουσιαστικά υπερασπίζονται τα ίδια με τους χρυσαυγίτες και τους εθνικιστές συμφέροντα, και ψάχνουν ευκαιρία να «ξεπλυθούν» στα μάτια του λαού, αυτόν που χαντάκωσαν χρόνια ολόκληρα με την πολιτική τους και τις επιλογές τους.

Επομένως για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η θέση τους δεν βρίσκεται στο συλλαλητήριο της Κυριακής, μαζί με τους αντιδραστικούς εθνικιστές, ούτε βέβαια στην πλευρά του κοσμοπολιτισμού, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η θέση τους είναι στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή, για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτούς, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση. Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό, στην ακροδεξιά, γκρεμίζοντας την Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Κι αυτό είναι άλλο ένα κριτήριο για το λαό και την νεολαία, για κάθε άνθρωπο, εργαζόμενο καλής θέλησης, που νιώθει αριστερός, προοδευτικός, που ανησυχεί για την ανάπτυξη του κινήματος, που θέλει να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Συλλήψεις 5 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης: «ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ» Μουσικοθεατρική παράσταση

Next Post
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης: «ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ» Μουσικοθεατρική παράσταση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»
  • Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία
  • ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr