• Latest
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πτολεμαΐδας να απομονώσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες.

17 Μαρτίου 2019
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθησαν 2 άτομα για λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια δικαστικής συνεδρίασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης

4 Δεκεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη για να τη βιάσει ο 19χρονος γιος τους

4 Δεκεμβρίου 2025
ΚΚΕ

Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ: Η πρόσφατη πρόσκρουση φορτηγού στο Καπνοχώρι Κοζάνης σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ που μετέφερε πολεμικό υλικό προς στρατόπεδο της Κοζάνης επιβεβαιώνει πως η ασφάλεια του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο

4 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Επιπλέον 50 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για αποζημιώσεις και απώλεια εισοδήματος και σε Περιφέρειες για λειτουργικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

4 Δεκεμβρίου 2025
καιρος

Εκτακτο της ΕΜΥ: 48ωρο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

4 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά…

Δήμος Βοΐου: Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά…

4 Δεκεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Νεκρός οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζομένους της ΔΕΗ – Υπέστη ανακοπή την ώρα του δρομολογίου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

“Ανατροπή” στα ΑΤΜ με μετρητά χωρίς κάρτα -Πώς γίνονται οι αναλήψεις

4 Δεκεμβρίου 2025
σπιτια, ενοικιο

Έρχεται νέα επιβάρυνση για τα ακίνητα: Θεσμοθετείται «τέλος τοπικής ανάπτυξης»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος

4 Δεκεμβρίου 2025
Βιωματική Διαιώνιση της Πολιτισμικής Μνήμης και η Παρακαταθήκη του Λαογράφου Γεωργίου Μ Μπόντα (1933-2025)

Βιωματική Διαιώνιση της Πολιτισμικής Μνήμης και η Παρακαταθήκη του Λαογράφου Γεωργίου Μ Μπόντα (1933-2025)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στην Νεάπολη λόγω βλάβης

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πτολεμαΐδας να απομονώσουν τις ακροδεξιές, φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες.

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
24
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη της Πτολεμαΐδας από δήθεν ακομμάτιστους και «απλούς πολίτες» κρύβει ακροδεξιές και φασιστικές κινήσεις, που ως στόχο έχουν να σπείρουν σκοταδιστικές και αντικομμουνιστικές αντιλήψεις. Διοργανώνεται από δυνάμεις που δεν αμφισβητούν την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και γενικότερα, που συμφωνούν με την ύπαρξη και την ενίσχυση του.  Σκόπιμα αφήνουν στο απυρόβλητο αυτούς τους σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην Βαλκανική προβάλλοντας το ανιστόρητο και αλυτρωτικό σύνθημα ότι «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», εννοώντας τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, που έχει μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία (το τμήμα που σήμερα αποτελεί την ΠΓΔΜ) με διεθνείς Συνθήκες. Με τα επικίνδυνα αυτά συνθήματα, επαυξάνουν στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, κάτι που συμφέρει τους ιμπεριαλιστές να προωθήσουν τα σχέδιά τους.

Δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές κινήσεις που οι πρόγονοι τους συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς, τους Βούλγαρους και Ιταλούς φασίστες την περίοδο της κατοχης, που φορούσαν το περιβραχιόνιο με την σβάστικα δεν μπορούν να μιλάνε για πατριωτισμό.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Απ’ την άλλη πλευρά είναι προκλητικό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά υπηρετούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους μακελάρηδες των λαών, να παρουσιάζονται ως αντίπαλο δέος σε δυνάμεις που βρίσκονται στις ίδιες ράγες. Είτε ο μανδύας της «κοσμοπολίτικης προοδευτικής πολιτικής» είτε ο εθνικισμός και δεν αμφισβητούν την ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών και στηρίζουν τους επικίνδυνους για τους λαούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Επαληθεύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι ο αστικός εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, υπηρετούν τους ίδιους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών τους ενώσεων.

Ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνάει πως τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνήσουμε με τις ακροδεξιές δυνάμεις των ΑΝΕΛ, πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγαίνανε φωτογραφίες παρέα στο Καστελόριζο με την Χ.Α. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα με το νέο σχέδιο του ποινικού κώδικα πέφτουν στα μαλακά οι υπόδικοι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το περιβόητο «πλην Λακεδαιμονίων» καθώς ο τότε «Συνασπισμός» καλούσε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του 1992.

Ο λαός και η νεολαία εργαζόμενοι κι άνεργοι και πρέπει να αποκαλύψουν τις φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες και το βρώμικο ρόλο τους και να τους απομονώσουν. Δεν αποτελούν λύση τα δήθεν «αντιφασιστικά μέτωπα» που συμμετέχουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από δυνάμεις που πριν μερικά χρόνια στήριζαν την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση τους, μέχρι διάφορες ΜΚΟ, τοπικούς άρχοντες που κάνανε πλάτες στους εθνικιστές, διάφοροι που ουσιαστικά υπερασπίζονται τα ίδια με τους χρυσαυγίτες και τους εθνικιστές συμφέροντα, και ψάχνουν ευκαιρία να «ξεπλυθούν» στα μάτια του λαού, αυτόν που χαντάκωσαν χρόνια ολόκληρα με την πολιτική τους και τις επιλογές τους.

Επομένως για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η θέση τους δεν βρίσκεται στο συλλαλητήριο της Κυριακής, μαζί με τους αντιδραστικούς εθνικιστές, ούτε βέβαια στην πλευρά του κοσμοπολιτισμού, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η θέση τους είναι στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους στην περιοχή, για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτούς, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση. Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αποφασιστικό χτύπημα στο φασισμό, στην ακροδεξιά, γκρεμίζοντας την Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Κι αυτό είναι άλλο ένα κριτήριο για το λαό και την νεολαία, για κάθε άνθρωπο, εργαζόμενο καλής θέλησης, που νιώθει αριστερός, προοδευτικός, που ανησυχεί για την ανάπτυξη του κινήματος, που θέλει να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Συλλήψεις 5 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης: «ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ» Μουσικοθεατρική παράσταση

Next Post
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης: «ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ» Μουσικοθεατρική παράσταση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθησαν 2 άτομα για λήψη φωτογραφίας κατά τη διάρκεια δικαστικής συνεδρίασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης
  • Οικογένεια Ρομά άρπαξε 16χρονη για να τη βιάσει ο 19χρονος γιος τους
  • Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ: Η πρόσφατη πρόσκρουση φορτηγού στο Καπνοχώρι Κοζάνης σε κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ που μετέφερε πολεμικό υλικό προς στρατόπεδο της Κοζάνης επιβεβαιώνει πως η ασφάλεια του λαού βρίσκεται σε κίνδυνο
  • Επιπλέον 50 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για αποζημιώσεις και απώλεια εισοδήματος και σε Περιφέρειες για λειτουργικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
  • Εκτακτο της ΕΜΥ: 48ωρο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr