• Latest

ΚΚΕ: Περιοδεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

25 Απριλίου 2021
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

17 Νοεμβρίου 2025
νερο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Περιοδεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
25 Απριλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιοδεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπου οι δενδροκαλλιέργειες βιοπαλαιστών αγροτών  χτυπήθηκαν πρόσφατα  από αλλεπάλληλους παγετούς και χαλάζι πραγματοποίησε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν επίσης και τα μέλη της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Κανάτσιος και Αντώνης Τσάκωνας (επίσης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας), πραγματοποίησε συναντήσεις με αγρότες στο Μεσόβουνο Εορδαίας, και τους Αγροτικούς Συλλόγους Αμυνταίου και Μανιακίου Φλώρινας.

Στις συναντήσεις, οι αγρότες μετέφεραν την εικόνα από τις πρωτοφανείς για την περίοδο καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός που έπληξε από τα τέλη Μαρτίου έως και τα μέσα Απρίλη την περιοχή. Καλλιέργειες κερασιών, μήλων, ροδάκινων και άλλων οπωροφόρων δέντρων παρουσιάζουν εικόνα ολοσχερής καταστροφής, δημιουργώντας ζήτημα επιβίωσης για μεγάλο αριθμό βιοπαλαιστών αγροτών.

Από την άλλη, όπως μετέφεραν οι ίδιοι, ένα τεράστιο ζήτημα που έχουν μπροστά τους να αντιμετωπίσουν έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις, καθώς ο ΕΛΓΑ ισχυρίζεται ότι οι δενδροκαλλιέργιες βρίσκονται σε στάδιο πριν την άνθιση και γι’ αυτόν το λόγο, με βάση τον κανονισμό του, δεν μπορεί να τις εντάξει σε μελλοντικές αναγγελίες. Ακόμη και αν δοθεί το πράσινο φως, η όποια αποζημίωση των πληττόμενων παραγωγών δεν πρόκειται να καλύψει ούτε κατ’ ελάχιστο τις μεγάλες απώλειές τους, λόγω του ισχύοντος κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων.

Από την πλευρά του Κόμματος, ο Λεωνίδας Στολτίδης διαβεβαίωσε στις συναντήσεις με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγρότες πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει «χωρίς καμία οικονομία δυνάμεων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που μάχονται ουσιαστικά για την επιβίωσή τους, τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων στη βουλή και όλων των βαθμίδων τοπικής διοίκησης, αλλά και σε επίπεδο κινήματος.

Επίσης, στις συζητήσεις τόνισε την ανάγκη η οι αγρότες, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να αντιπαρατεθούν «στα ίσια» με την στρατηγική του κεφαλαίου, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, καθώς θεωρούνται «διαρθρωτικό πρόβλημα» όπως αναφέρει και το λεγόμενο πόρισμα «Πισαρίδη» για την καπιταλιστική οικονομία.

Πρόσθεσε πως το «πακέτο» των 72 δις του λεγόμενου ταμείου ανάκαμψης έχουν κατανεμηθεί ήδη για να στηρίξουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. «Σε μια περίοδο μοιρασιάς δισεκατομμυρίων», είπε, είναι «ξεκάθαρο ότι δεν προβλέπεται τίποτα για τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, για την Υγεία, την Παιδεία και συνολικότερα τις λαϊκές ανάγκες» και πρόσθεσε πως εξαρτάται από την πίεση που θα ασκήσει ο λαϊκός παράγοντας με την πάλη του για το εάν αυτά τα χρήματα, που προέρχονται από τις τσέπες των φορολογούμενων λαϊκών στρωμάτων θα κατευθυνθούν για τις δικές τους ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον ΑΣ Αμυνταίου, η πρόεδρος του Συλλόγου, Διαμάντω Κρητικού, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή υπήρξε ιδιαίτερα στοχευμένη, και μετέφερε στο κλιμάκιο κείμενο με τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου, τα οποία οι αγρότες της περιοχής ανέδειξαν και με την μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο Αμύνταιο στις 14 Απρίλη.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Πώς ο «δεσμός αίματος» με μια δασκάλα από το Τσοτύλι χάρισε ζωή και υγεία σε νεαρό Ιταλό

Next Post

Τα κρούσματα της Κυριακής 25/4 στη Δυτική Μακεδονία – 1.400 κρούσματα στη χώρα

Next Post
κορονοιος

Τα κρούσματα της Κυριακής 25/4 στη Δυτική Μακεδονία - 1.400 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη
  • Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες
  • Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr