• Latest
κκε

ΚΚΕ: Πολιτική Δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στη Δυτική Μακεδονία

21 Φεβρουαρίου 2023
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

2 νεκροί και 3 τραυματίες στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας το Νοέμβριο

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

5 Δεκεμβρίου 2025
Απίστευτη υπερχείλιση στο Φράγμα Πραμόριτσας.  Βίντεο

Απίστευτη υπερχείλιση στο Φράγμα Πραμόριτσας. Βίντεο

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Πολιτική Δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στη Δυτική Μακεδονία

sierafm by sierafm
21 Φεβρουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κκε
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με  πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο η πολιτική παρέμβαση των ΚΟ της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα:

Σε μαχητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟΒ Πόλης της Σιάτιστας με οπαδούς και φίλους του κόμματος. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Νίκος Χριστάνης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας . Τόνισε ότι το πραγματικό δίλλημα των εκλογών είναι αν θα προκύψει δυνατή αντιλαϊκή κυβέρνηση , με όποια σύνθεση κι αν έχει ή αν θα ενισχυθεί το ΚΚΕ , που είναι μόνο κόμμα που συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική, το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το σύστημα που τους υπηρετεί.

Έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε μια πολύ ζωντανή συζήτηση. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ετοιμότητας μπροστά στις εκλογικές μάχες που  έρχονται.

Στο ίδιο πνεύμα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στην Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο,  Πολυπόταμο Φλώρινας, Δεσκάτη, Γρεβενά.

Σε συγκέντρωση, που οργάνωσε η ΤΕ Γρεβενών και η ΚΟΒ Δεσκάτης, στο Δημαρχείο Δεσκάτης, μίλησε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , όπου μεταξύ άλλων παίρνοντας αφορμή το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους δύο λαούς, στάθηκε στην ανάγκη να αποτελέσει η προστασία από φυσικές καταστροφές, κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες του κρατικού  μηχανισμού για τις μεγάλες ζημιές και απώλειες μετά από τέτοια γεγονότα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν έχουν βάση τα επιχειρήματα, που ακούμε αυτές τις μέρες, όπως ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει τέτοιος σεισμός, επειδή οι εστίες είναι συνήθως υποθαλάσσιες. ‘Η ότι στην Ελλάδα τα κτίρια είναι πιο σύγχρονα, άρα και πιο ανθεκτικά.

Όλα αυτά αποδείχτηκαν φούμαρα όταν έγινε και στην περιοχή μας ο ισχυρός σεισμός των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το 1995. Ολόκληρα χωριά των Γρεβενών καταστράφηκαν, όπως η Κνίδη, το Καλαμίτσι, η Βάρη, ο Ταξιάρχης, η Κοκκινιά κ.ά. Χρώμιο, Δαφνερό και Ρύμνιο του νομού Κοζάνης χτυπήθηκαν επίσης με μανία.

Από τύχη και κυρίως επειδή ο σεισμός έγινε μεσημέρι δεν υπήρξαν νεκροί, παρά μόνο τραυματίες. Όμως 2.523 κτίρια στο νομό Γρεβενών και 7.693 στο νομό Κοζάνης κατέρρευσαν ή έπαθαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Οι άστεγοι και στους δυο νομούς είχαν ξεπεράσει τις 10.000.

Κανένας εφησυχασμός λοιπόν. Αλλά κυρίως κανένας συμβιβασμός με αυτό το κράτος που είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα για το λαό, σε πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς, και έχει πάρει κάτω από τη βάση, επειδή παίρνει άριστα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων του κεφαλαίου.

Κανένας συμβιβασμός και με αυτό το βάρβαρο σύστημα, που εγκληματεί σε βάρος του λαού, ανεξάρτητα από το ποιος κρατάει το τιμόνι της διακυβέρνησης». Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Προϋπόθεση για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που διαρκώς διευρύνονται είναι να μην αποτελεί κριτήριο της ανάπτυξης της οικονομίας η κερδοφορία του κεφαλαίου (….)Για όλα αυτά, η ψήφος στην εκλογές πρέπει να είναι κόκκινη. Να βγει το ΚΚΕ πιο ενισχυμένο, πιο δυνατό, για να είναι δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα, ετοιμοπόλεμος για σκληρές μάχες».

Previous Post

Συνελήφθη 24χρονος σε περιοχή των Γρεβενών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post

Πεντάλοφος: Το έθιμο με τα αερόστατα την Καθαρά Δευτέρα

Next Post
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ

Πεντάλοφος: Το έθιμο με τα αερόστατα την Καθαρά Δευτέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
  • Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr