Συνεδριαση Περιφέρειας
ΝΕΡΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ
Μαγιάγκας
διακοπή νερού
λίμνη Πολυφύτου
Τσολακόπουλος Ανδρέας: Μια πρόταση για την αγωγή και την εκπαίδευση
Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο σύγχρονος φιλελληνισμός είναι η πίστη στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Δήμος Βοΐου: Διάστρωση με ακριλικό δάπεδο σε 6 επιπλέον  γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Βοΐου
ΟΠΕΚΕΠΕ

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Θέμα ωρών είναι να «κλειδώσουν» οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ άμεσα κατατίθεται η τροπολογία στη Βουλή για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ).

Τα επιτελεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζουν αυτή την ώρα τους τρόπους με τους οποίους θα εξοικονομηθούν τα 200 εκατ. ευρώ που στοιχίζει στην επιχείρηση ετησίως η έκπτωση συνέπειας, η οποία έχει πέσει στο 10% από το 15%. Βασική προτεραιότητα του υπουργείου δείχνει να είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ή κατάργησης της έκπτωσης με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Η αλλαγή στην εμπορική πολιτική μαζί με τις αυξήσεις στα τιμολόγια και την ενσωμάτωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να αποτελέσουν ένεση ρευστότητας για την επιχείρηση η οποία αναζητά ταμειακές ροές ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τις εξαγγελίες του υπουργείου, οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα αντισταθμιστούν από την μείωση της φορολογίας στο 6% και τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, για το οποίο θα ακολουθήσει αύριο συζήτηση στη Βουλή.

Παράλληλα, με τις αυξήσεις στα τιμολόγια η ΔΕΗ θα επιδοθεί και σε κυνήγι των ανεξόφλητων οφειλών, κάτι το οποίο γίνεται μέσω της Qualco και μέχρι στιγμής έχει αποφέρει στα ταμεία της επιχείρησης περί τα 350 εκατ. ευρώ.

Δεδομένης της αυστηροποίησης που σχεδιάζει η ΔΕΗ όσον αφορά στις οφειλές, ένας ακόμη παράγοντας που θα παίξει ουσιαστικό ρόλο είναι τα επίπεδα ανοχής που θα δείξει πλέον η επιχείρηση στα ποσά που οφείλουν οι καταναλωτές και στο χρονικό περιθώριο των αποκοπών καθώς μέχρι στιγμής, σε πολλές περιπτώσεις, αρκούσε να κατατεθεί ένα ποσόν έναντι ώστε να γλιτώσουν οι πελάτες της ΔΕΗ την αποκοπή ρεύματος.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Όχι στην κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας

Την αντίθεσή της στην κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς είναι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη ΔΕΗ προκειμένου να καθοριστεί η τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης. Την ώρα που το υπουργείο υποβάλλει τις προτάσεις του για το θέμα και εν μέσω αποφάσεων που καλείται να λάβει η ΔΕΗ για την αύξηση των τιμολογίων και την τύχη της έκπτωσης συνέπειας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σημειώνει ότι «αυτό που απαιτείται είναι η άμεση κατάργηση των στρεβλώσεων της αγοράς Η/Ε και όχι η αύξηση των τιμολογίων».

Πηγή: insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako