• Latest
ταξιδι διακοπες

Κοινωνικός τουρισμός: Ανατροπή με τις αιτήσεις – Δόθηκε παράταση

10 Ιουνίου 2024
Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Προχωρήσαμε σε 48ωρο αποκλεισμό

Κλειστή η Εγνατία στο μπλόκο των αγροτών στην Μπάρα – έκλεισαν και την παρακαμπτήριο στην παλιά Εθνική Οδό

9 Ιανουαρίου 2026
Έκλεισε ο δρόμος Πλατανιάς- Βογατσικού λόγω πλημμύρας. Βίντεο

Άνοιξε ο δρόμος στην Πλατανιά

9 Ιανουαρίου 2026
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αναζητούμε συνοδούς με παρουσία και ευθύνη

9 Ιανουαρίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-01-2026 έως 18-01-2026)

9 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Το τριήμερο 04 έως 06 Ιανουαρίου συνελήφθησαν έξι άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Καστοριάς

9 Ιανουαρίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης για την εκλογή του Επισκόπου Σινώπης κ. Αμβροσίου

9 Ιανουαρίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες συλλήψεις σε Κοζάνη, Τρίκαλα και Κρήτη

9 Ιανουαρίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Άνδρας εισέβαλε στο γραφείο δημάρχου, τον απείλησε και δάγκωσε υπάλληλο

9 Ιανουαρίου 2026

Κοπή βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Σιάτιστας και Γαλατινής

9 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Τη συνέχιση του προγράμματος βελτίωσης οδικών προσβάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του αγροτικού τομέα, προτείνει με ερώτηση του προς τον Περιφερειάρχη, ο Γιώργος Κασαπίδης.

9 Ιανουαρίου 2026
Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία νέου σύγχρονου χώρου πρασίνου στα Σέρβια – Ένα ακόμη έργο ανάπλασης ξεκινά.

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία νέου σύγχρονου χώρου πρασίνου στα Σέρβια – Ένα ακόμη έργο ανάπλασης ξεκινά.

9 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δήμοι: Έρχονται επιδόματα & με τη βούλα του νέου Κώδικα (έγγραφο)

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός: Ανατροπή με τις αιτήσεις – Δόθηκε παράταση

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ταξιδι διακοπες
0
SHARES
20
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ανεξαρτήτως του ΑΦΜ των δικαιούχων, από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 00:00 έως την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ, συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους Δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, όπου εφέτος προστίθεται η Θεσσαλία, εκτός των Σποράδων.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2024 έως 14/01/2025) και του Πάσχα (από 11/04/2025 έως 27/04/2025).

Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα εισιτήρια είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση, αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί.

Φέτος, για πρώτη φορά, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή, εξαιτίας μοριοδότησης στα δύο τελευταία προγράμματα.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή
  • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ κλάδου ανεργίας ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (12 και άνω μήνες ανεργίας) ισχύουν διαφορετικά εισοδηματικά κριτήρια, όπως περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, μέσω gov.gr εδώ. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι, εκτός ΑμεΑ, πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-2024.

Δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε περιπτώσεις μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται, μέσω gov.gr, εδώ. Η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού. Από εφέτος, στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠΑΡΑΤΑΣΗ
Previous Post

Νέες οδηγίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα: Για πόσους μήνες πρέπει να μένουν καθαρά

Next Post

Ηλικιωμένος πέθανε την ώρα που πήγε να ψηφίσει

Next Post
ΕΚΛΟΓΕΣ

Ηλικιωμένος πέθανε την ώρα που πήγε να ψηφίσει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κλειστή η Εγνατία στο μπλόκο των αγροτών στην Μπάρα – έκλεισαν και την παρακαμπτήριο στην παλιά Εθνική Οδό
  • Άνοιξε ο δρόμος στην Πλατανιά
  • Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αναζητούμε συνοδούς με παρουσία και ευθύνη
  • Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-01-2026 έως 18-01-2026)
  • Το τριήμερο 04 έως 06 Ιανουαρίου συνελήφθησαν έξι άτομα για ναρκωτικά σε περιοχές της Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr