• Latest
ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Παρατείνεται έως το τέλος Οκτωβρίου το πρόγραμμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

10 Ιουνίου 2020
Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

17 Φεβρουαρίου 2026
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίας Φιλοθέης στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

17 Φεβρουαρίου 2026
κτηνοτροφια προβατα

Έκκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ολοκληρωθεί η καραντίνα των αιγοπροβάτων

17 Φεβρουαρίου 2026
αστυνομια

Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος με κάνναβη, έκσταση, χάπια και άλλα ναρκωτικά!!!

17 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Κάλεσμα του Δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα φετινά Sourd Games – Μάθημα μόνο την πρώτη ώρα για Γυμνάσια και Λύκεια την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Κάλεσμα του Δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα φετινά Sourd Games – Μάθημα μόνο την πρώτη ώρα για Γυμνάσια και Λύκεια την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

17 Φεβρουαρίου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

17 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ψευτοηλεκτρολόγοι έστησαν κομπίνα μέσω αγγελίας – Πώς αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους

17 Φεβρουαρίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ψευδείς δύο στις τρεις δηλώσεις

17 Φεβρουαρίου 2026

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

17 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Υποβολή αιτήσεων για τη σύνδεση νέων καταναλωτών στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης Κοζάνης για την περίοδο λειτουργίας 2026-2027

17 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δήλωση συμμετοχής στον Κύκλο Γυναικών με τίτλο “Her Space”: Ένας κύκλος γυναικών για Ταξιδεύτριες της Ψυχής 

17 Φεβρουαρίου 2026
Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Κοζάνης της ΚΝΕ με τίτλο: “Τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Κράτος και Κεφάλαιο πνίγουν τη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για την Ανατροπή”.

Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Κοζάνης της ΚΝΕ με τίτλο: “Τρία χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη. Κράτος και Κεφάλαιο πνίγουν τη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για την Ανατροπή”.

17 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ: Παρατείνεται έως το τέλος Οκτωβρίου το πρόγραμμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Οξυγόνο ο εσωτερικός τουρισμός αυτή την περίοδο, λέει ο υπουργός Εργασίας – Τι αλλάζει.

Την επιμήκυνση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, που συνήθως ξεκινάει την 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

Για το τρέχον πρόγραμμα περιόδου 2019-2020, που ουσιαστικά έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, που αντιμετωπίζουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την επιμήκυνσή του έως το τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί, που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μία συγκεκριμένη οικονομική αξία, που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών. Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών ορίζεται σε ετήσια βάση και εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.

Κάθε χρόνο, ο ΟΑΕΔ δημοσιεύει Δημόσια Πρόσκληση για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και επιχειρήσεων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:

– 50 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή

– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

– συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή

– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Στην ηλεκτρονική αίτηση, οι δικαιούχοι δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή συζύγους και παιδιά, καθώς και συνοδούς ΑμεΑ.

Η επιταγή χορηγείται χρόνο παρά χρόνο, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ, που μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται, επίσης, ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης.

Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων, απαιτείται μόνο η εξακρίβωση της νόμιμης λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, συμπεριλαμβάνονται σε ένα δυναμικό μητρώο, αναρτημένο στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, επιλέγουν ελεύθερα το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το μητρώο και επικοινωνούν με την επιχείρηση για την κράτηση δωματίου στη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος.

Βρούτσης: Σχεδιάσαμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ανταποκρινόμενοι στις κρίσιμες συνθήκες, που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία

«Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στηρίζουν έμπρακτα τον εσωτερικό τουρισμό της χώρας μέσα από την επανασχεδίαση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το διάστημα 2020-2021» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «ο εσωτερικός τουρισμός, ιδιαίτερα αυτήν τη περίοδο, αποτελεί οξυγόνο για την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, που μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, ενός προγράμματος με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Στόχος μας είναι να ωφεληθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα όλοι όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν διακοπές σε τουριστικό προορισμό της αρεσκείας τους και παράλληλα στηρίζουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το νέο, ενισχυμένο, διευρυμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 είναι τελείως διαφοροποιημένο σε σχέση με το παρελθόν» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει τα εξής:

«- Τριπλασιάζουμε τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.

– Υπερδιπλασιάζουμε τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από 140.000 σε 300.000, οι οποίοι θα λάβουν τις αντίστοιχες επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

– Για πρώτη φορά, υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα, στα νησιά μας, καθώς, μέχρι τώρα, επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

– Αυξάνουμε τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και, παράλληλα, μειώνουμε τη συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

– Αυξάνουμε την επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.

– Διατηρούμε το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσουμε σε αυτό, για πρώτη φορά, το νομό του Έβρου.

– Αυξάνουμε κατά 20% τη μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.

– Μειώνουμε την υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.

– Δίνουμε διπλή μοριοδότηση και καλύπτουμε πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ.

– Παρατείνουμε, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το υφιστάμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2019-2020 και τις εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές, ενώ το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου».

«Συμπερασματικά, σχεδιάσαμε ένα νέο και σύγχρονο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ανταποκρινόμενοι στις κρίσιμες συνθήκες, που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και δημιουργήσαμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Αυξήσαμε τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το διάστημα 2020-2021 και, ταυτόχρονα, τους ωφελούμενους του προγράμματος, ώστε 300.000 συμπολίτες μας εφέτος να κάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες διακοπές. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ανασχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού προς όφελος των αδύναμων κοινωνικά συμπολιτών μας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που συγκροτούν τον κλάδο του τουρισμού» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ερευνητικό πρόγραμμα «ΔΙΑΣ-Παρακολούθηση καλλιέργειας κρόκου Κοζάνης με Μη επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα».

Next Post

Κορωνοϊός: Aμεσο λουκέτο στα καταστήματα που παραβιάζουν κανόνες λειτουργίας

Next Post
καφε, καφετερια

Κορωνοϊός: Aμεσο λουκέτο στα καταστήματα που παραβιάζουν κανόνες λειτουργίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Κατολίσθηση σημαίνει πως διολισθαίνει το ενδιαφέρων των υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Εορτή Αγίας Φιλοθέης στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Κοζάνης
  • Έκκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να ολοκληρωθεί η καραντίνα των αιγοπροβάτων
  • Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος με κάνναβη, έκσταση, χάπια και άλλα ναρκωτικά!!!
  • Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Κάλεσμα του Δήμου στις μαθήτριες και τους μαθητές για τα φετινά Sourd Games – Μάθημα μόνο την πρώτη ώρα για Γυμνάσια και Λύκεια την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr