• Latest
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι αναζωπυρώσεις και τα ορφανά κρούσματα, κρίσιμες αποφάσεις για πανηγύρια σήμερα στο Μαξίμου

13 Ιουλίου 2020
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι αναζωπυρώσεις και τα ορφανά κρούσματα, κρίσιμες αποφάσεις για πανηγύρια σήμερα στο Μαξίμου

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναγερμός στο Μαξίμου για το διψήφιο αριθμό κρουσμάτων από τις αρχές Ιουλίου. Νέα μέτρα στον Προμαχώνα από την κυβέρνηση. Θετική και μία 15χρονη σε κατασκήνωση.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι αναζωπυρώσεις των κρουσμάτων. Από τις αρχές Ιουλίου και το άνοιγμα του τουρισμού, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι αρκετά ενώ ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων εδώ και ένα μήνα παραμένει μόνιμα διψήφιος.

Χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα, μεταξύ αυτών και ένα 15χρονο κοριτσάκι σε κατασκήνωση που βρέθηκε θετικό.

Το κορίτσι ήταν σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, το διάστημα 5-10 Ιουλίου. Εκεί έκανε πυρετό και υποβλήθηκε στο τεστ, το οποίο βρέθηκε θετικό. Αυτό έφερε συναγερμό, με τα παιδιά να απομακρύνονται από την κατασκήνωση. Έγιναν μάλιστα και έλεγχοι σε 4 παιδιά και μία κοινοτάρχη, αλλά τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα έχει σύσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, όπου θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ από το Μαξίμου θα γίνει άλλη μία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύσκεψη στην οποία εκτός του κ. Κικίλια θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Προμαχώνας: Με ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Νέα σχέδια περιορισμών έχουν καταρτιστεί, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29 Ιουλίου και ώρα 00.01 για την είσοδο από τον Προμαχώνα.

Απαιτούνται αρνητικά αποτελέσματα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί το πολύ 72 ώρες πριν την είσοδο τουριστών από τον Προμαχώνα. Η διάγνωση πρέπει να προέρχεται από πιστοποιημένο κέντρο, να υπάρχει μεταφρασμένη βεβαίωση στα αγγλικά η οποία να εμπεριέχει στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Ειδικότερα:

Η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη Χώρα:
α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Γώγος: Πανηγύρια και μπαρ με συνωστισμό πρέπει να αποκλειστούν

Το δεύτερο «μέτωπο» που απασχολεί ειδικούς και κυβέρνηση, είναι τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και πανηγύρια.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου στον ΣΚΑΪ, όπου είπε ξεκάθαρα πως τα πανηγύρια και εκδηλώσεις με συνωστισμό πρέπει να αποκλειστούν. «Πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι η συμπεριφορά των πολιτών που δεν δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά το πως πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Νίκος Σύψας στο κανάλι, λέγοντας πως οι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού είναι στα πανηγύρια και τα μπαρ, τονίζοντας πως εντός των δύο εβδομάδων θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Μαγιορκίνης: Προοίμιο δεύτερου κύματος τα «ορφανά» κρούσματα

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στάθηκε στα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα, τονίζοντας πως αποτελούν ένα σημάδι ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

«Η κινητικότητα, με αυξημένο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, είναι ένα πιθανό προοίμιο δεύτερου κύματος», είπε χαρακτηριστικά στο Mega, τονίζοντας πως το άλλο μέτωπο που προβληματίζει τους ειδικούς, είναι τα κρούσματα στον Προμαχώνα. «Μας ανησυχεί η εισαγωγή των ατόμων από τον Προμαχώνα. Εκεί πέρα το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι υψηλό. Τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι επαρκή. Αυτό που χρειάζεται είναι η εφαρμογή και επιτήρησή τους», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Previous Post

Αγία Σοφία: Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – Λίστα κυρώσεων για τις τουρκικές προκλήσεις

Next Post

Συμβουλές περιποίησης για εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Next Post
λουσιμο, μαλλια, ντουζ

Συμβουλές περιποίησης για εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr