• Latest
κορονοιος εμβολιο

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Aνοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12 -15

27 Ιουλίου 2021
Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839

Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839

11 Απριλίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Μεγάλη ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδων σε οικισμούς του νομού Κοζάνης

11 Απριλίου 2026
αγιο φως

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή

11 Απριλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

12χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον ρούφηξε τζακούζι

11 Απριλίου 2026
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Παρίσταναν τους λογιστές και έπεισαν 83χρονο να τους δώσει 15.000 ευρώ

11 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος: Είχε προς πώληση 211 είδη πυροτεχνουργίας, μεταξύ τους και κροτίδες

11 Απριλίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Από τον Φεβρουάριο κακοποιούσε ο σύντροφος της 18χρονης το αβοήθητο βρέφος – Άπραγη μπροστά στα βασανιστήρια η μητέρα

11 Απριλίου 2026
καιρός

Με άστατο καιρό η Ανάσταση – Σε ποιες περιοχές θα χρειαστεί ομπρέλα

11 Απριλίου 2026
τσαι

5 ροφήματα για το φούσκωμα μετά το πασχαλινό τραπέζι

11 Απριλίου 2026
Βόιο: Η ακολουθία του επιτάφιου στη Νεάπολη

Βόιο: Η ακολουθία του επιτάφιου στη Νεάπολη

11 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Η Περιφορά του Επιταφίου και η συνάντηση στο Δημαρχείο των δύο Ενοριών. Βίντεο και φωτογραφίες

Μητροπολίτης Αθανάσιος: Η Αγάπη, η Ενότητα και οι Πόλεμοι. Το κήρυγμα στη συνάντηση των Επιταφίων. Βίντεο

10 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Η Περιφορά του Επιταφίου και η συνάντηση στο Δημαρχείο των δύο Ενοριών. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η Περιφορά του Επιταφίου και η συνάντηση στο Δημαρχείο των δύο Ενοριών. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Aνοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12 -15

sierafm by sierafm
27 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στις 30 Ιουλίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού.  Μάλιστα η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου ώστε να κλείνουν ραντεβού οι γονείς.

Πώς θα κλείνουν ραντεβού οι γονείς

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του εξήγησε ότι το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η μέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Για ραγδαία άνοδο των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους μίλησε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού.

Η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από τον Covid», επεσήμανε επίσης, ενώ συμπλήρωσε πως «οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις και σε μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

Στην συνέχεια, αφού σχολίασε τον εμβολιασμό των παιδιών για τον εμβολιασμό παιδιών που ήδη «τρέχει» σε πολλές χώρες, υπογράμμισε, πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Στην συνέχεια, μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων», συμπλήρωσε.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

  • Για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω, το 70,9% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 71,3% .
  • Για την ηλικιακή ομάδα 80-84, το 71,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 75-79, το 83,8% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 84,1%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 70-74, το 78,1% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 78,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 65-69, το 79% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 80%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 60-64, το 74,9% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 75,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 55-59, το 71% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 72%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 50-54, το 67,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 68,4%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 45-49, το 64% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 65%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 60%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 51% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 52%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 48% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 50%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 45% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 34% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 36%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 15-17 που άνοιξε τελευταία έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 5% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 7%.
  • Σχετικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 1.390 πολίτες και ήδη έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson 410 πολίτες.
  • Επίσης περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: H Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να τύχει ενισχυμένης στήριξης για προγράμματα επιμόρφωσης των ανέργων και εύρεσης εργασίας – Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Κοζάνης

Next Post

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης την Τρίτη 27/7 – 3593 κρούσματα στη χώρα – Δείτε τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης την Τρίτη 27/7 - 3593 κρούσματα στη χώρα - Δείτε τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ο σκοτωμός το Πάσχα του 1839
  • Μεγάλη ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδων σε οικισμούς του νομού Κοζάνης
  • Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή
  • 12χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον ρούφηξε τζακούζι
  • Παρίσταναν τους λογιστές και έπεισαν 83χρονο να τους δώσει 15.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr