• Latest
εξετασεις μικροβιολογικο

Κορονοϊός: Νέο αιματολογικό τεστ θα αποκαλύπτει την πραγματική εξάπλωση του ιού

20 Μαρτίου 2020
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορονοϊός: Νέο αιματολογικό τεστ θα αποκαλύπτει την πραγματική εξάπλωση του ιού

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
εξετασεις μικροβιολογικο
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα τεστ τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για τον COVID-19, δεν μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική εξάπλωση την οποία έχει ο κορονοϊός. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ένα νέο αιματολογικό τεστ.

Το συγκεκριμένο αιματολογικό τεστ φανερώνει κατά πόσο οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει στον οργανισμό τους αντισώματα έναντι του κορονοϊού, επειδή έχουν εκτεθεί σε αυτόν (με ή χωρίς συμπτώματα). Και αυτό γιατί αρκετοί κολλάνε τον ιό και περνάνε τη νόσο τόσο ήπια σαν ένα κρυολόγημα ή μια αλλεργία. Έτσι, δεν γνωρίζουν αν έχουν πια αποκτήσει ανοσία σε νέα λοίμωξη από τον ίδιο ιό στο μέλλον. Αν όντως έχουν, αυτό θα επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Τα υπάρχοντα τεστ που βασίζονται στο RNA, αναζητούν τα γονίδια του κορονοϊού (σημάδι ενεργού λοίμωξης) στα δείγματα που λαμβάνονται από τη μύτη ή το λαιμό ενός ανθρώπου. Τα υπό ανάπτυξη αιματολογικά τεστ αντισωμάτων μπορούν και αυτά να ανιχνεύσουν την ενεργή λοίμωξη, αλλά -το πιο σημαντικό- μπορούν επίσης να αποκαλύψουν αν ένας άνθρωπος είχε εκτεθεί στον ιό και είχε μολυνθεί στο παρελθόν, καθώς στο σώμα του εμφανίζονται αντισώματα έναντι του ιού.

Διάφορα ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το “Science”, έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα να αναπτύξουν τέτοια τεστ αντισωμάτων. Ήδη λίγα έχουν δοκιμαστεί σε μικρές μελέτες και έχουν λάβει έγκριση, ιδίως στην Κίνα. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεγάλης κλίμακας τέτοια τεστ, που π.χ. να δείχνουν ποιο ποσοστό των κατοίκων της Γουχάν, του επικέντρου της πανδημίας, έχει πια ανοσία στον ιό.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι τέτοια τεστ αντισωμάτων θα αρχίσουν σταδιακά να χρησιμοποιούνται ευρύτερα. Την Τετάρτη, ο ιολόγος Φλόριαν Κράμερ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη προδημοσίευσε ένα από τα πρώτα λεπτομερή πρωτόκολλα για ένα νέο τεστ αντισωμάτων του ιού SARS-CoV-2, ώστε και άλλα εργαστήρια να το αξιοποιήσουν. Ήδη, ο Κράμερ άρχισε να χρησιμοποιεί το τεστ στο νοσοκομείο του για να δει πόσο γρήγορα οι ασθενείς με Covid-19 αρχίζουν να αναπτύσσουν αντισώματα.

Στο μέλλον, το ίδιο τεστ θα μπορεί να εντοπίσει ασθενείς που έχουν πια αναρρώσει από τη νόσο και οι οποίοι θα μπορούσαν να δωρίσουν τον πλούσιο σε αντισώματα ορό του αίματος τους, ώστε να βοηθηθούν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης, το νέο τεστ θα εντοπίζει όσους (π.χ. στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό) έχουν αναπτύξει ανοσία έναντι του ιού και οι οποίοι πλέον μπορούν χωρίς φόβο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια της πανδημίας.

Τα τεστ αντισωμάτων θα παρέχουν ακόμη στοιχεία-κλειδιά, που θα επιτρέψουν την καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας μέσω επιδημιολογικών μοντέλων. Οι σημερινές προβλέψεις για την εξέλιξη της νόσου διαφέρουν πολύ, αν όμως -χάρη στα νέα τεστ- υπάρχει καλύτερη εικόνα για το πόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη ανοσία λόγω των ήπιων λοιμώξεων που προηγήθηκαν, τότε θα εξαχθούν καλύτερα συμπεράσματα για το πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει να ληφθούν από τις αρμόδιες Αρχές αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Ακόμη, τα τεστ αντισωμάτων σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου θα οδηγήσουν σε εκτιμήσεις για το πόσο διαρκεί η ανοσία του οργανισμού στο νέο ιό, ένα ζωτικό ζήτημα σε σχέση με το μελλοντικό εμβόλιο. Στις περιπτώσεις των άλλων κορονοϊών, η ανοσία έπειτα από μια λοίμωξη είναι ισχυρή για αρκετούς μήνες, αλλά μετά εξασθενεί.

Πηγή:dikaiologitika.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Previous Post

Η συμπεριφορά του κόσμου κρίνει την απαγόρευση κυκλοφορίας – Τελευταία προειδοποίηση

Next Post

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου για την εφαρμογή των μέτρων και τις Θείες λειτουργίες

Next Post
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου για την εφαρμογή των μέτρων και τις Θείες λειτουργίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!
  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr