• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορωνοϊός: Ανακαλύφθηκαν φυσικά αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό

25 Ιουλίου 2020
Επικίνδυνα πυροτεχνήματα μέσα στον κόσμο, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης. Βίντεο

Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα

10 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Μακεδονικού

Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0

10 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

10 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

10 Δεκεμβρίου 2025
Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τα βεγγαλικά στην κεντρική πλατεία Κοζάνης- Ενημερώθηκε η Εισαγγελία

10 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

Νεάπολη: Ημερίδα για παιδιά και γονείς για το διαδίκτυο

10 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

Νίκος Κατσαούνης: Πρόταση για ίδρυση μουσείου Υπεραστικών Λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ Εράτυρας

10 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

Συνάντηση Έναρξης του Έργου CARED – Κυκλική Γεωργία για την Αγροτική Οικονομική Ανάπτυξη

10 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την Εγνατία Οδό Α.Ε. Βίντεο

10 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δήμος Γρεβενών: «Η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

10 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Σε σώμα συγκροτήθηκε η νέα Περιφερειακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

10 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Ανακαλύφθηκαν φυσικά αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό

sierafm by sierafm
25 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αμερικανοί ερευνητές απομόνωσαν αντισώματα από ασθενείς με σοβαρής μορφής νόσο COVID-19, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα δείχνουν να είναι τα ικανότερα να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-2.

Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να απομονώσουν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα από ασθενείς με νόσο COVID-19, τα οποία μπορούν να καταστείλουν τον νέο κορωνοϊό.

Η επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Irving στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια απομόνωσαν τα πολύτιμα αυτά αντισώματα από ασθενείς με σοβαρής μορφής νόσο COVID-19, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα δείχνουν να είναι τα ικανότερα να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αντισώματα αυτά μπορούν να παραχθούν εργαστηριακά σε μεγάλες ποσότητες και να βοηθήσουν στη διαχείριση των ασθενών στα πρώτα στάδια της λοίμωξης αλλά και να εμποδίσουν τη λοίμωξη να εδραιωθεί ειδικά στους ηλικιωμένους ασθενείς.

Στο άρθρο που δημοσίευσε η επιστημονική ομάδα στο Nature, ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Ντέιβιντ Χο, καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Παθολογίας-Χειρουργικής Vagelos του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σημειώνει ότι «έχουμε εντοπίσει μια μια συλλογή αντισωμάτων που είναι πιο ισχυρή και ποικίλη σε σύγκριση με άλλα αντισώματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και είναι έτοιμα να εξελιχθούν σε θεραπεία».

Οι ειδικοί έχουν επιβεβαιώσει ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα παρέχουν σημαντική προστασία έναντι του SARS-CoV-2 σε ινδικά χοιρίδια και ήδη σχεδιάζουν πειράματα σε άλλα ζωικά μοντέλα αλλά και σε ανθρώπους.

Η αξία των εξουδετερωτικών αντισωμάτων
Μια από τις βασικές γραμμές άμυνας του οργανισμού έναντι μιας λοίμωξης είναι η παραγωγή αντισωμάτων, δηλαδή πρωτεϊνών που προσδένονται στον παθογόνο οργανισμό, τον εξουδετερώνουν και εν συνεχεία τα ανοσοκύτταρα τον εξοντώνουν.

Εν αναμονή των εμβολίων που θα προστατεύουν από την COVID-19, οι ερευνητές αναζητούν εξουδετερωτικά αντισώματα από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν για τη θεραπεία άλλων ασθενών ή την πρόληψη της νόσησης σε περίπτωση έκθεσης στο νέο κορωνοϊό.

Πρόκειται για τακτική όμοια με το πλάσμα αίματος από αναρρώσαντες από COVID-19, αλλά ενδεχομένως να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική. Το πλάσμα περιέχει μια ποικιλία αντισωμάτων, αλλά επειδή κάθε άτομο έχει μοναδικό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί η θεραπεία να μην αποδώσει λόγω ασυμβατότητας μεταξύ δότη και λήπτη.

Ισχυρότερα τα αντισώματα των σοβαρά νοσούντων
Από την αρχή της επιδημίας ο Δρ. Χο και οι συνεργάτες του εστίασαν σε δείγματα αίματος από ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή νόσο. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι πολλοί ασθενείς παρήγαγαν σημαντικές ποσότητες αντισωμάτων, η ποιότητα των οποίων όμως παρουσίαζε διακυμάνσεις.

Στους ασθενείς που επικεντρώθηκαν παρατήρησαν ότι σε όσους ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση και χρειάζονταν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ο οργανισμός τους παρήγαγε τα πιο ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα.

Η περαιτέρω ανάλυση αυτών των αντισωμάτων έδειξε ότι, χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ποικιλία απ’ ότι είχε παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, με κάποια εξ αυτών να είναι μοναδικά.

Η πλειοψηφία των αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 προσδένονται στην γλυκοπρωτεΐνη S (ακίδα) στην επιφάνεια του ιού. Από τα εξουδετερωτικά αντισώματα τα ισχυρότερα κατευθύνονταν στον υποδοχέα πρόσδεσης (το σημείο του ιού που προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα) ενώ άλλα στην περιοχή Ν της πρωτεΐνης S.

«Με ένα κοκτέιλ διαφορετικών αντισωμάτων που θα στοχεύουν πολλές και διαφορετικές περιοχές του κορωνοϊού ενδεχομένως να μπορέσουμε να εμποδίσουμε τον ιό να αναπτύξει αντίσταση στις διαθέσιμες θεραπείες», εκτιμά ο Δρ. Ντέιβιντ Χο.

Πηγή:ygeiamou.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίστηκαν τα 26 νέα κρούσματα! Τα μισά εγχώρια στην Αττική

Next Post

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο κέντρο

Next Post
ΑΠΑΓΩΓΗ, ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο κέντρο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαλούτας για τα βεγγαλικά στην Κοζάνη: Η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη συνεχίζει να λειτουργεί με ανευθυνότητα
  • Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΣ Ιωνικός 0-0
  • Σιάτιστα: Σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο της Μπάρας
  • Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».
  • Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα και ο επιχειρηματίας φίλος του – Αναζητείται κι άλλος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr