• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορωνοϊός: Γιατί η καραντίνα είναι απαραίτητη

29 Μαρτίου 2020
Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο

Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο

17 Δεκεμβρίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Όταν τα βήματα του Αγίου συναντηθούν με τα όνειρα του νέου. Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αντώνιο Κόμπο (1920-2005)

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

16 Δεκεμβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

16 Δεκεμβρίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Γιατί η καραντίνα είναι απαραίτητη

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η καραντίνα είναι ένα αναγκαίο μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Όσοι θεωρούνται ότι μπορεί να έχουν κολλήσει, πρέπει οπωσδήποτε να μένουν σπίτι.

Μέχρι στιγμής, το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνoϊού είναι η καραντίνα. Δεν υπάρχουν ειδικά φάρμακα για τη θεραπεία αυτής της νόσου και δεν υπάρχει εμβόλιο εναντίον της. Για αυτούς και για άλλους λόγους, η καραντίνα είναι απαραίτητη για να αποτρέψει όλο και περισσότερους ανθρώπους από το να εκτίθενται σε κίνδυνο.

Τουλάχιστον για τώρα, αυτό που κάνει τον κορωνοϊό (COVID-19) επικίνδυνο είναι ότι οι ειδικοί δεν έχουν αρκετές πληροφορίες γι αυτόν. Είναι καινούργιος και, επομένως, δεν ξέρουν πώς μπορεί να συμπεριφερθεί. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το πώς εξαπλώνεται. Έτσι, η καραντίνα είναι το ιδανικό προληπτικό μέτρο.

Αυτό που οι ειδικοί ανακάλυψαν ήταν ότι ο COVID-19 είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, γι ‘αυτό και εξαπλώνεται ταχέως, όπως συνέβη στην Κίνα, την Κορέα και την Ιταλία. Το ποσοστό θνησιμότητάς του δεν είναι σαφές (παρά το γεγονός ότι στην Κίνα κυμαίνεται μεταξύ 2 και 4%), ο υπόλοιπος κόσμος δεν παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία.

Απομόνωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι η απομόνωση δεν είναι η ίδια με την καραντίνα. Η απομόνωση είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο που εφαρμόζεται όταν ένα άτομο έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό. Όταν συμβεί αυτό, το άτομο θα πρέπει να αποφύγει αμέσως οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Ένα άτομο με κορωνοϊό θα βιώσει τα συμπτώματα μέσα σε τρεις έως έξι εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να απομονωθεί εντελώς από τους γύρω του. Ιδανικότερα, εάν ο μολυσμένος άνθρωπος ζει με άλλους μαζί, οι άλλοι θα πρέπει να φύγουν από το σπίτι και να μείνουν αλλού για όσο διαρκεί η ασθένεια.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, καλό είναι να απομονώσετε τον άρρωστο σε ένα δωμάτιο και να μην έχετε καμία επαφή μαζί του. Πρέπει να έχει το δικό του μπάνιο και να αποφεύγει να μοιράζεται τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα κλινοσκεπάσματα ή οποιοδήποτε σκεύος. Οι γύρω τους θα πρέπει να χρησιμοποιούν εξειδικευμένες χειρουργικές μάσκες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο σε ασθενοφόρο και  όχι με άλλο είδος μεταφοράς.

Η χρήση αντισηπτικών είναι απαραίτητη για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού
Κορωνοϊός: Γιατί η καραντίνα είναι απαραίτητη

Η καραντίνα είναι ένα μέτρο που ισχύει για ανθρώπους που δεν έχουν την ασθένεια αλλά έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που την έχει ή που μπορεί να την έχει. Εφαρμόζεται σε όσους έχουν ταξιδέψει σε μέρη όπου υπάρχουν εστίες κορωνοϊού.

Δεν είναι απαραίτητο ένα άτομο να έχει συμπτώματα για να πρέπει να μπει σε καραντίνα. Η απλή υποψία ότι έχει έρθει σε επαφή με ένα άρρωστο άτομο είναι αρκετός λόγος για να τεθεί σε καραντίνα επειδή ο ιός έχει διαφορετικές περιόδους επώασης και δεν οδηγεί πάντοτε σε ορατά συμπτώματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το να μην το παίρνετε σοβαρά είναι πολύ επικίνδυνο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι εκείνοι που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό και αποφασίζουν να μην λάβουν προληπτικά μέτρα επειδή νιώθουν καλά. Μπορεί να έχουν τον ιό και να τοn μεταδώσουν σε άτομα που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων σε κίνδυνο.

Όσοι έχουν ταξιδέψει σε περιοχές με κορωνοϊό πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα
Πώς να μείνετε σε καραντίνα

Η λέξη “καραντίνα” χρησιμοποιείται γενικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα 40 ημέρες. Στην περίπτωση του κορωνοϊού, καλό είναι να απομονωθείτε για δύο εβδομάδες ή για 14 ημέρες εάν υποψιάζεστε ότι ήρθατε σε επαφή με μολυσμένα άτομα και δεν έχετε συμπτώματα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εκδηλώνει συμπτώματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αν και μερικές φορές τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται μέσα σε λίγες ώρες, και άλλα μετά από δύο εβδομάδες, αυτά αντιπροσωπεύουν τη μειονότητα. Έτσι, 14 ημέρες είναι μια περίοδος που εξασφαλίζει έναν ελάχιστο κίνδυνο μόλυνσης. Γι αυτό η καραντίνα είναι απαραίτητη!

Να θυμάστε ότι ακόμα και η ενός μέτρου απόσταση από ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη. Έτσι, δεν χρειάζεται να έχετε πάει στην Κίνα ή την Ιταλία αλλά απλά έχετε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που ήταν εκεί ή που έχουν τα συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, υπάρχουν περισσότερες από 200.000 περιπτώσεις σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής, περίπου 8000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από αυτή την ασθένεια. Το δυναμικό επέκτασης είναι πολύ υψηλό επειδή, ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχουν ακόμη λίγες περιπτώσεις, όπως η Λατινική Αμερική, η ασθένεια εξαπλώθηκε γρήγορα.

Πηγή:meygeia.gr

Previous Post

Άσκηση κατά των ιώσεων

Next Post

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πέθανε βρέφος μικρότερο του ενός έτους

Next Post
παιδι

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πέθανε βρέφος μικρότερο του ενός έτους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τὸ Ἱερὸ Λείψανο τῆς Ὁσίας Σοφίας της ἐν Κλεισούρᾳ στὰ Τρίκαλα, στὴν Ἀθήνα, στὸν Πειραιᾶ καὶ στὴ Ναύπακτο
  • Όταν τα βήματα του Αγίου συναντηθούν με τα όνειρα του νέου. Αφιέρωμα στον Μακαριστό Αντώνιο Κόμπο (1920-2005)
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)
  • Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr