• Latest
κορονοιος εμβολιο

Κορωνοϊός: Ετοιμότητα για νέα μέτρα μετά τη Χαλκιδική και την Μύκονο

20 Αυγούστου 2020
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ετοιμότητα για νέα μέτρα μετά τη Χαλκιδική και την Μύκονο

sierafm by sierafm
20 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν θα πάμε σε νέο lockdown, περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων» δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ο πρωθυπουργός 

Μετάβαση στο φθινόπωρο με το χαμηλότερο -κατά το δυνατόν- ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού επιθυμεί το κυβερνητικό επιτελείο, θέτοντας ως ορόσημο το τέλος του Αυγούστου για τη συνολική επανεκτίμηση της κατάστασης. Και αυτό γιατί, από την «κληρονομιά» του Αυγούστου θα εξαρτηθεί και η μαζική επιστροφή στα σχολεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί με μάσκες και για όλους τους μαθητές, όπως δήλωσε χθες στον Θέμα 104,6 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με βάση, ωστόσο, «τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα». Αν και η άνοδος των κρουσμάτων κατά τη θερινή, τουριστική περίοδο ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη για το Μέγαρο Μαξίμου, η αμέσως επόμενη περίοδος εξακολουθεί να κρατά σε εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν δραστικά οι όποιες εστίες υπερμετάδοσης της νόσου.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι «δεν θα πάμε σε νέο lockdown», όπως επανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN, στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσπάθειας περιορισμού της διασποράς έχουν τεθεί κυρίως οι αδειούχοι του καλοκαιριού, οι οποίοι επιστρέφουν σε αστικά κέντρα, αλλά εντάσσονται στη ρουτίνα της καθημερινότητας με νέους πλέον όρους. «Είμαστε πάντα έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα κάθε μέρα με απόλυτη διαφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη χθες για τον κορωνοϊό, κοινοποιώντας δηλαδή την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει κάθε σχετική πρωτοβουλία, αρκεί να τεθούν υπό έλεγχο τοπικά τα νέα κρούσματα.

Δρώντας τοπικά, αλλά σχεδιάζοντας υπερτοπικά, δηλαδή με βάση την πανελλαδική διασπορά των κρουσμάτων, την αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εκ μέρους της κυβέρνησης για την Μύκονο και τη Χαλκιδική, αφού κοινή συνισταμένη επιστημόνων και κυβερνητικού κλιμακίου αποτελεί η «επιβαρυμένη κατάσταση» σε συγκεκριμένους παραθεριστικούς προορισμούς.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και το δήμο Μυκόνου περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για 10 ημέρες, δηλαδή από την Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 06.00, τα οποία περιλαμβάνουν:

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

· Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

· Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

· Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους από ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ.

· Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Μέτρο στα «fake news»

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των κρουσμάτων από τις 8 Αυγούστου και μετά δείχνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό τους αφορά στις νέες ηλικίες έφερε για πρώτη φορά δημόσια την κυβερνητική συζήτηση στο ζήτημα των πλαστών ειδήσεων, προκαλώντας και την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε τις «ψευδείς ειδήσεις που εξακολουθούν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο», σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «κυρίως μέσα από τις προσωπικές ιστορίες αυτών οι οποίοι έχουν δει στην πράξη τι σημαίνει κορωνοϊός». «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί να το αντιμετωπίσουμε και ότι δεν είναι κάποιο δημιούργημα επιστημονικής φαντασίας, προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιοι άλλοι αλλότριοι στόχοι, τους οποίους δυσκολεύομαι πάρα πολύ να αντιληφθώ» κατέληξε ο Πρωθυπουργός. Στο ίδιο πλαίσιο, «την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι» περιέγραψε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για να προσθέσει πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι πλέον τα 36 έτη.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν στους ειδικούς και τα αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες ώρες σε υγειονομικές μονάδες, ανεβάζοντας τα ποσοστά του προσωπικού που έχουν νοσήσει την περίοδο της πανδημίας. Η συρροή αυτή κρουσμάτων, σε συγκεκριμένες υγειονομικές μονάδες απασχόλησε και τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη, με το Μέγαρο Μαξίμου να εστιάζει στην ανάγκη αυστηρής σύστασης στους διοικητές των νοσοκομείων, για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων από το υγειονομικό προσωπικό.

Εκτός από τις υγειονομικές επιπτώσεις, μέτρα για την αντιμετώπιση και των οικονομικών επιπτώσεων προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου με ορίζοντα και την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν ειδικές πρόνοιες για τις περιοχές που τέθηκαν σε τοπικό lockdown. Στο μεσοδιάστημα, έως τις 23 Αυγούστου θα διαρκέσει η υποβολή των αιτήσεων για την ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών που έχουν πληγεί από κορωνοϊό, με την αποζημίωση που θα λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί ανέρχεται στα 14,8 εκατ. ευρώ, ενώ δικαιούχοι της άμεσης επιχορήγησης είναι οι παραγωγοί πωλητές στις λαϊκές αγορές όλης της χώρας.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Σιάτιστα: Αυστηροί έλεγχοι και συστάσεις από το Α.Τ. Βοΐου για χρήση μάσκας

Next Post

Εθελοντική δράση πολιτών Σιάτιστας: Αναβολή εκλογών, λόγω κορονοϊού

Next Post

Εθελοντική δράση πολιτών Σιάτιστας: Αναβολή εκλογών, λόγω κορονοϊού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο
  • Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr