• Latest
κορονοιος εμβολιο

Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η παράταση του lockdown – Κλειδί για την επανεκκίνηση το εμβόλιο

3 Δεκεμβρίου 2020
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η παράταση του lockdown – Κλειδί για την επανεκκίνηση το εμβόλιο

sierafm by sierafm
3 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί» δήλωσε εχθές ο πρωθυπουργός – Χωρίς διασκέδαση οι φετινές γιορτές – Σταδιακή επαναφορά για το λιανεμπόριο – Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν πρώτες

Σε δικλείδα ασφαλείας για την επάνοδο στην καθημερινότητα με το μικρότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπινες ζωές αναδεικνύεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως, άλλωστε, είχε προϊδεάσει σχετικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στον οδικό χάρτη εξόδου από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε» είχε τονίσει στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατέστησε χθες απολύτως σαφές πως οι πλέον επίφοβες δραστηριότητες ως προς τη διασπορά ιού δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι την έναρξη του εμβολιασμού.

Περιορισμοί μέχρι το εμβόλιο

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Με την νυχτερινή ζωή να παραμένει μέχρι την Πρωτοχρονιά και επισήμως στην καραντίνα, θέμα ωρών θεωρείται πλέον η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown (τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου), προκειμένου να ακολουθήσει σε δεύτερο πια χρόνο η οριστικοποίηση του πλάνου επανόδου στην εορταστική κανονικότητα από το Μέγαρο Μαξίμου. Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται η επέκταση των περιορισμών να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα ή αύριο, το αργότερο από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με το κυβερνητικό επιτελείο να συναρτά τις όποιες αποφάσεις του από την πορεία εξέλιξης της πανδημίας, αλλά και τις αντοχές του ΕΣΥ.

Με κριτήριο, μάλιστα, το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε έναν μήνα καραντίνας χωρίς θεαματική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, τα όποια σχέδια ολικής επανεκκίνησης τίθενται σε δεύτερο πλάνο στην Αθήνα, καθώς η σθεναρότητα του ιού, αλλά και η αλυσίδα μετάδοσης διαπιστώνονται ανθεκτικότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Μιλώντας χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε πως «έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να βλέπουμε μία μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχουμε ξεμπερδέψει, ότι πρέπει να χαλαρώσουμε, πρέπει να εφησυχάσουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», κατάσταση που φαίνεται να επιβραδύνει τις όποιες ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα. Σε κάθε περίπτωση, «η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, με την κυβέρνηση να επιχειρεί εντατικά τις τελευταίες ημέρες σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πάτρα, Δράμα).

Στολίδια και κομμωτήρια

Άλλη μια κρίσιμη παράμετρος στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αποτελεί η έλευση του τρίτου κύματος της πανδημίας, είτε αυτοτελώς, είτε ως αναζωπύρωση του δεύτερου μετά τις γιορτές, ενδεχόμενο το οποίο προβληματίζει μεν τους επιστήμονες, αλλά δεν αποκλείεται να κατευθυνθεί σύντομα προς την Ελλάδα, όπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Οι εικόνες, μάλιστα, από ουρές έξω από καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο εν αναμονή της λήξης του lockdown δεν περνούν απαρατήρητες από τα αρμόδια υπουργεία, ενόψει της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου. Αποφεύγοντας τον πειρασμό για ημερομηνίες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε ως σταδιακό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κοντά στο να επαναλειτουργήσουν και τα κομμωτήρια βρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Αφουγκραζόμενος, ωστόσο, τις καταναλωτικές ανάγκες της εορταστικής περιόδου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «προσανατολιζόμαστε σε άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές», ενώ πρόσθεσε πως «ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση».

Πάντως, «οτιδήποτε ανοίξει θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και με συνεχή παρακολούθηση», σημείωσε στον Θέμα 104,6 ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος και εκτίμησε ότι τα σχολεία ενδεχομένως να ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ η εστίαση φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει. Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα ενδεχόμενο πρόωρο άνοιγμα, είναι επικίνδυνο όσον αφορά το τρίτο κύμα της πανδημίας, αφού «όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο», τόνισε.

Ο λόγος στους ειδικούς

Οι οδηγίες των ειδικών θα κατευθύνουν τις επικείμενες κυβερνητικές αποφάσεις ξεκαθάρισε χθες ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος εμμέσως στο άνοιγμα των σχολείων. Παρατηρώντας για την τηλεκπαίδευση πως «ένα χρόνο πριν, δεν θα πιστεύαμε πως κάθε μία σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία ως τα πανεπιστήμια, θα λειτουργεί ηλεκτρονικά», ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους μετέχοντες στο εγχείρημα, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Η αποστροφή του Πρωθυπουργού έρχεται σε μια στιγμή που η μεγαλύτερη μερίδα των λοιμωξιολόγων φαίνεται να συναινεί στην μετάθεση της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων με το νέο έτος, παρά το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές δεν συνιστούν τους κατεξοχήν φορείς μετάδοσης του ιού, αλλά προβληματική αποδεικνύεται η κινητικότητα πέριξ του σχολικού προγράμματος. «Τα σχολεία ενδεχομένως να ανοίξουν μέσα στις γιορτές» εκτίμησε χθες στον Θέμα 104,6 ο κ. Γώγος, ενώ «πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Μετά θα αξιολογήσουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων και των νεκρών και στην συνέχεια θα κάνουμε την εισήγησή μας στην κυβέρνηση», δήλωσε στο protothema.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Θέμα ημερών η ταυτοποίηση

Next Post

Σε ποιους δήμους εντοπίζονται τα 100 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου για την Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Σε ποιους δήμους εντοπίζονται τα 100 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου για την Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο
  • Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr