• Latest
Eighth case of coronavirus in Greece

Coronation: 117 cases in Greece, the 10 «ορφανά»- What does this mean

13/03/20 10:31
Coronation: 500 nursing teams for cat’ test house

Overall, the confirmed cases in the Municipality of Voio from Friday 15/1 until Wednesday 20/1

21/01/21 20:17
Coronavirus vaccine: All the data after the Russian announcements about Sputnik V

They start on Friday 22/1 vaccination appointments for ages 80 to 84 years

21/01/21 18:29
Majorkinis: “It is possible to see in the coming days 500 cases”

Greece is the only one with "green" areas in cases and positivity in the coronavirus

21/01/21 18:16
In which municipalities are the cases announced by EODY located on Monday 30 November for Western Macedonia

Coronavirus: The cases in Western Macedonia on Thursday 21/1 – 509 new cases of new coronavirus infection

21/01/21 18:14
Vaccination of owners and workers on fur farms has started - Photo

Vaccination of owners and workers on fur farms has started - Photo

21/01/21 16:49
The Cardiology Clinic of Mamatsio Hospital of Kozani after the latest staffing developments, is driven with mathematical precision to closure.

Mamatsio Hospital - 27 people in covid clinic

21/01/21 16:31
The Cardiology Clinic of Mamatsio Hospital of Kozani after the latest staffing developments, is driven with mathematical precision to closure.

In critical condition 45-year-old from Krokos - Intubated with coronavirus in the ICU of Mamatsio Hospital - How many patients are treated in the area

21/01/21 15:34
Significant improvement on Melissia road- Look

Four Provincial Road Construction Projects of total budget 117.000 €

21/01/21 15:16
Visit of the Mayor of Kozani Lazaros Maloutas to the Treatment Center for Addicts of Western Macedonia

Visit of the Mayor of Kozani Lazaros Maloutas to the Treatment Center for Addicts of Western Macedonia

21/01/21 15:13
The municipal council of Grevena rejected the resolution of KEDE for "Klesthenis"

Municipality of Grevena: From Friday 22 In January, the start of classes in schools will take place normally

21/01/21 15:09
  • Listen Live
  • The Station
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Program
  • Range
  • Advertise
  • Contact
Thursday, January 21, 2021
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
Home GREECE-WORLD

Coronation: 117 cases in Greece, the 10 «ορφανά»- What does this mean

by sierafm
13/03/20 10:31
in GREECE-WORLD, LATEST NEWS
0
Eighth case of coronavirus in Greece
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να έχουν φτάσει σε τριψήφιο νούμερο και την χώρα να μετρά από χθες τον πρώτο της θύμα, η ανησυχία έχει μεγαλώσει σημαντικά.

The 117 κρούσματα θεωρείται δεδομένο πως θα αυξηθούν κι άλλο τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες, με τους ειδικούς και το υπουργείο Υγείας, να συνεχίζουν εντατικά την προσπάθεια για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, τονίζοντας συνεχώς τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει ο καθένας, ώστε να συμβάλει στην μη περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση και είναι χαρακτηριστικό πως στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τον Σ. Τσιόδρα αν υπάρχει η πιθανότητα τις επόμενες εβδομάδες να χρειαστεί να λάβει η χώρα αντίστοιχα μέτρα με αυτά της Ιταλίας, σε περίπτωση που αυξηθούν δραματικά τα νούμερα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα, κάτι που ανησυχεί αρκετό κόσμο για την εξάπλωση του ιού.

Mr.. Tsiodras, ανέφερε για τα μέτρα που έχουν παρθεί, how: «πήραμε τα περισσότερα από τα μέτρα που μπορεί να πάρει κανείς για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων, αυτά που ονομάζονται μέτρα αποστασιοποίησης». Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπ. Health, σημείωσε δε πως: «φυσικά και πρέπει να λειτουργήσει το κράτος, φυσικά και πρέπει να λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Είδατε στην Ιταλία άφησαν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία».
Tsiodras: Δεν θα γίνουμε Ιταλία, τώρα ξεκινά η εξάπλωση του κορωνοϊού

Οταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε στο σημείο που είναι η Ιταλία, ήταν κατηγορηματικός. «Θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το μέτρο. Θεωρώ ότι με αυτά τα μέτρα που έχουμε πάρει θα περιορίσουμε την επιδημία. Θα δούμε όμως και πρέπει να ευελπιστούμε για το καλύτερο. Θεωρώ ότι μας δίνεται χρόνος να αντιδράσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα σαν σύστημα υγείας. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί να παρθούν πολλά περισσότερα μέτρα. Τώρα όσον αφορά το τι έγινε στην Ιταλία νομίζω κάθε χώρα στην οποία ξεφεύγει αυτός ο ιός αξιολογεί εκ των υστέρων αν υποτιμήθηκε στην αρχή ή όχι».

Mr.. Τσιόρδας ανέφερε χθες μεταξύ άλλων, πως τα περισσότερα δείγματα που εξετάστηκαν αφορούσαν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, ξεκαθαρίζοντας πως θα έχει μια καλύτερη εικόνα για τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που αναμένονται στη χώρα, The next days.

«Θεωρώ ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα τις επόμενες μέρες. Θεωρώ ότι έχει αρχίσει η εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και όσο καλύτερα αντιδράσουμε τόσο λιγότερα κρούσματα θα έχουμε.
Coronation: In the 117 the cases, τι ισχύει για τα 10 «ορφανά»

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 117, με τους επιστήμονες να θεωρούν δεδομένο πως θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός το επόμενο διάστημα. From those, the 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 82 ανήκουν στα εισαγόμενα κρούσματα και 25 είναι επαφές τους. also, υπάρχουν ακόμη 15 cases, για τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται.

Alongside, Mr.. Τσιόδρας στάθηκε και στα 10 «ορφανά» κρούσματα, αυτά που δηλαδή δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση της μετάδοσης της νόσου, κάτι που δείχνει πως υπάρχει διασπορά, αλλά προς το παρόν περιορισμένη, as he pointed out.

«Τα ορφανά κρούσματα τα οποία δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης, δεν σημαίνουν κάτι άλλο εκτός από το ότι υπάρχουν κύκλοι μετάδοσης στην κοινότητα τους οποίους τους περιμέναμε και θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Το ότι έχουμε 8 εχθές, 10 σήμερα «ορφανά» κρούσματα, δεν σημαίνει ότι έχουμε τεράστια διασπορά στην κοινότητα. Σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά, η οποία μπορεί να αφορά αρκετές εκατοντάδες κρούσματα», ανέφερε χθες ο κ. Tsiodras, δίνοντας διευκρινίσεις.

«Να σας πω ένα παράδειγμα: Ένα κρούσμα που δεν έχει σαφή εστία σε μια περιοχή της βόρειας Ελλάδος. Σε αυτή την περιοχή της βόρειας Ελλάδος όμως υπήρξε πριν μερικές εβδομάδες εισροή μιας εκδρομικής μεγάλης ομάδας από τη βόρεια Ιταλία. Therefore, στην ουσία ένα κρούσμα που δεν έχει σαφή προέλευση μπορεί να προέρχεται από το χώρο της βόρειας Ιταλίας και αυτό θα πιστοποιηθεί με ειδικές φυλογενετικές αναλύσεις που μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα την επιδημία».

Yesterday, υπήρξε η δυσάρεστη είδηση με τον 66χρονο που απεβίωσε στο Ρίο, στον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό στη χώρα, ενώ τρεις ακόμη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το ευχάριστο χθες ήταν πως η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη, που ήταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα, πήρε εξιτήριο, όπως και ο 9χρονος γιος της.
Coronation: Εντείνονται τα μέτρα, κλειστά δικαστήρια, theaters, παιδότοποι

Με πολλά κρούσματα ωστόσο να είναι υπό διερεύνηση, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει επιπλέον έκτακτα μέτρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, που αφορούν δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους μεγάλων συναθροίσεων. As announced, για τις επόμενες δύο εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία στις δικαστικές αίθουσες, με μοναδική εξαίρεση τις αυτόφωρες διαδικασίες σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και την εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. also, εξαιρούνται της αναστολής δικαστικές υποθέσεις που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός της περιόδου αυτής.

Εκτός των δικαστικών αιθουσών, «λουκέτο» μπαίνει για τις επόμενες ημέρες σε παιδότοπους, theaters, σινεμά, καθώς και χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Ηδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο σε όλα τα σχολεία, ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε αθλητικές διοργανώσεις, που αρχικά επρόκειτο να γίνουν χωρίς κόσμο στις κερκίδες. Όμως η αύξηση των κρουσμάτων έφερε πιο δραστικά μέτρα και από τους ίδιους τους αθλητικούς φορείς. Μέτρα μάλιστα παίρνει και η Βουλή όπου θα γίνει απολύμανση, ενώ θα απαγορευτεί η επίσκεψη ιδιωτών.

Source: iefimerida.gr

Tags: CORONAVIRUS
Share2Tweet

Related Posts

Coronation: 500 nursing teams for cat’ test house

Overall, the confirmed cases in the Municipality of Voio from Friday 15/1 until Wednesday 20/1

by sierafm
21/01/21 20:17
0
274

The confirmed cases announced by EODY in total in the Municipality of Voio from Friday 15 January to Wednesday 20 January have ...

Majorkinis: “It is possible to see in the coming days 500 cases”

Greece is the only one with "green" areas in cases and positivity in the coronavirus

by sierafm
21/01/21 18:16
0
45

Published by the European Center for Prevention & Disease Control the revised color maps depicting the epidemiological picture in the Member States..

In which municipalities are the cases announced by EODY located on Monday 30 November for Western Macedonia

Coronavirus: The cases in Western Macedonia on Thursday 21/1 – 509 new cases of new coronavirus infection

by sierafm
21/01/21 18:14
0
238

EODY announced today, Thursday 21 January 2021 509 new cases of new coronavirus infection (COVID-19), of which...

The Cardiology Clinic of Mamatsio Hospital of Kozani after the latest staffing developments, is driven with mathematical precision to closure.

In critical condition 45-year-old from Krokos - Intubated with coronavirus in the ICU of Mamatsio Hospital - How many patients are treated in the area

by sierafm
21/01/21 15:34
0
285

A 45-year-old man is in critical condition, resident of Krokos, who is hospitalized with a coronavirus in the ICU of Mamatsio Hospital in Kozani ....

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


https://www.AUTOdoc.GR






Facebook Twitter

Website Translation

EnglishΕλληνικά
 Edit Translation

Listen to us live

Contact

sierafm@sierafm.gr, sierafm1053@gmail.com
Directorate-General (Samaras Vassilis)
Tel.Fax:2465023300
Voulgaropoulou 3
Siatista, Kozani

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This site uses cookies to enhance your experience. Suppose you are okay with that, but you can opt out if you wish.