ΚΠΕ Σιάτιστας, ένα μεγάλο παράπονο

ΚΠΕ Σιάτιστας, ένα μεγάλο παράπονο

Όταν ένας φορέας πρόκειται να δεχθεί την επίσκεψη ενός κυβερνητικού στελέχους προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να θέσει σε αυτόν τα αιτήματα του.

Βλέποντας την φωτογραφία από την προχθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας κ. Δ. Μπαξεβανάκη στην Σιάτιστα, στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, θυμήθηκα πόσο απογοήτευση προκάλεσε στην Σιάτιστα, το γεγονός ότι συγχωνεύτηκε πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Σιάτιστας με το αντίστοιχο του Βελβεντού.

Στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, τα αναρτημένα πανό του ΚΠΕ στο εσωτερικό του, μαρτυρούν ότι αυτό στεγαζόταν στις αίθουσες του. Τα πανό ήταν μια καλή αφορμή για να εκφραστεί στον υφυπουργό ένα παράπονο μας.

Το ΚΠΕ Σιάτιστας κατ’ ουσία καταργήθηκε,  οι αίθουσες του Τραμπαντζείου Γυμνασίου είναι ακόμα δεσμευμένες και το αρχείο του αγνοείται. Το αρχείο αυτό είναι το προϊόν των πολλαπλών δραστηριοτήτων του ΚΠΕ Σιάτιστας, τις οποίες η παιδεία της Σιάτιστας (και όχι μόνο) στερείται.

Καλές είναι οι φωτογραφίες και οι ανακοινώσεις των επισκέψεων, αυτό όμως που νομίζω πως ενδιαφέρει περισσότερο κάθε Σιατιστινό , είναι, αν παρουσιάστηκε στον υφυπουργό, μια έκθεση του έργου του ΚΠΕ Σιάτιστας, ώστε να καταλάβει και αυτός, πόσο μεγάλο είναι το κενό που άφησε το κλείσιμο του ΚΠΕ στην πόλη μας. Τμήμα της προετοιμασίας είναι και η έκθεση αυτή.

Δεν δικαιούται η Σιάτιστα με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και το δάσος του Βουρίνου δίπλα της, την επαναλειτουργία του ΚΠΕ, σε ένα χώρο ανάμεσα στην παλαιοντολογική και την βοτανική συλλογή;

Τέθηκε άραγε το θέμα αυτό στον υφυπουργό παιδείας; Αν όχι γιατί;

Λάζαρος Γ. Κώτσικας,
Πολιτικός Μηχανικός PhD


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Σιάτιστα

Άλλες ειδήσεις

Η απάντηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στην επιστολή των συλλόγων της Σιάτιστας!

Η απάντηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στην επιστολή των συλλόγων της Σιάτιστας. Διαβάστε  το έγγραφο!!

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε την μέρα

Υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν «κρυμμένο» προστιθέμενο αλάτι. Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης σε άτομα με σχετική

Το sex tape που κατέστρεψε την καριέρα διάσημου ηθοποιού

Πόσες πιθανότητες έχει μια ερωτική στιγμή με το σύντροφό σου να γίνει δημόσια, αν κάποιος δεν έχει βάλει το χεράκι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.