• Latest
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Κυβέρνηση: Αύριο θα εξεταστεί η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη

8 Απριλίου 2021
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για το νέο αντεργατικό τερατούργημα

2 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η «διαβούλευση Αμανατίδη» της 11ης Ιουλίου, για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, στερείται κάθε Νομικής και Ηθικής βάσης

2 Ιουλίου 2025
ΑΡΚΟΥΔΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεση λήψη μέτρων για τα αυξανόμενα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία»

2 Ιουλίου 2025
ΕΣΠΑ 

Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021–2027

2 Ιουλίου 2025
Επίσκεψη του Δημάρχου Γρεβενών στη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Επίσκεψη του Δημάρχου Γρεβενών στη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου

2 Ιουλίου 2025
Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

6η μέρα τουρνουά μπάσκετ και σημερινό πρόγραμμα

2 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Δυτική Μακεδονία: Κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα τον Ιούνιο του 2025

2 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση λογοδοσίας την Τετάρτη 21-8-2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

2 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

Στέφανος Πράσσος: Μαλούτας Λ. και Καμπουράκης Δ. «βρήκαν τον ένοχο» του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

2 Ιουλίου 2025
Προχωράμε Μαζί για την Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προχωράμε Μαζί για την Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

2 Ιουλίου 2025
6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»: Συναυλία με τον Βασίλη Καζούλη

2 Ιουλίου 2025
Σωστή χρήση νερού

Η εξοικονόμηση του είναι υπόθεση όλων μας!

2 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κυβέρνηση: Αύριο θα εξεταστεί η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη

sierafm by sierafm
8 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου, σε ερώτηση αναφορικά με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις βαθυκόκκινες περιοχές, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη, είπε ότι η επιτροπή θα επανεξετάσει την Παρασκευή το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής.

Στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Λιβύη, στην επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας και στην εκστρατεία εμβολιασμού αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «επίσκεψη συμβολισμού και ουσίας» το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη κάνοντας λόγο για επανεκκίνηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Καθώς η γειτονική χώρα στρώνει τον δρόμο για τη μετάβαση στην ομαλότητα, και την ανασυγκρότηση ο Πρωθυπουργός μετέφερε μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της για ειρήνη και για πρόοδο, που μπορεί να επιτευχθεί με άμεση και πλήρη αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφός της», είπε ενώ επεσήμανε ότι:

«Οι φίλοι της Λιβύης είναι δίπλα της και όχι μακριά της». Ότι «είναι η γεωγραφία που καθορίζει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, και όχι οι τεχνητές γραμμές που κάποιοι τραβούν σε χάρτες». Ότι «για εμάς, πολύ σημαντικό είναι η ακύρωση παράνομων εγγράφων που παρουσιάστηκαν ως δήθεν διακρατικές συμφωνίες αλλά δεν έχουν καμία νομική ισχύ, όπως ρητά έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Γιατί ανοίξαμε τα Λύκεια

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο επικείμενο άνοιγμα των Λυκείων η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση ύστερα από θετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών αποφάσισε την δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Δίνεται προτεραιότητα στα Λύκεια πρώτον γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεύτερον γιατί πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η επαναλειτουργία των Λυκείων θα γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων που είχαν εφαρμοστεί και στο παρελθόν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.».

Παράλληλα επεσήμανε πως «πέρα από αυτά η κυβέρνηση -ανταποκρινόμενη σε σχετική εισήγηση της Επιτροπής- έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει την εφαρμογή ενός επιπλέον προληπτικού μέτρου σημαντικό για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Την διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορονοϊού από κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

Τα self-test θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Στην περίπτωση αρνητικού τεστ θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας σχολική κάρτα την οποία οι μαθητές θα επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να προσκομίζεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα στοιχεία της κάρτας.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχολική κάρτα και ο εκπαιδευτικός τη σχετική δήλωση προκειμένου να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα παίρνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέψει στο σχολείο. Αν είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Πάνω από 2.000.000 εμβολιασμοί

Στην επιχείρηση «Ελευθερία», αναφέρθηκε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη, λέγοντας πως πρόκειται για «μια πολύπλοκη διαδικασία, με την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών, η οποία συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Κλείνοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την «έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο γιατί αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις βαθυκόκκινες περιοχές, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η επιτροπή θα επανεξετάσει την Παρασκευή το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής.

Πηγή: cnn.gr

Previous Post

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο ασθενής που έκοψε το οξυγόνο από τον 76χρονο

Next Post

Τα κρούσματα της Πέμπτης 8/4 στη Δυτική Μακεδονία – 3228 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Next Post
κορονοιος

Τα κρούσματα της Πέμπτης 8/4 στη Δυτική Μακεδονία - 3228 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για το νέο αντεργατικό τερατούργημα
  • Ζεμπιλιάδου: Η «διαβούλευση Αμανατίδη» της 11ης Ιουλίου, για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, στερείται κάθε Νομικής και Ηθικής βάσης
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεση λήψη μέτρων για τα αυξανόμενα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία»
  • Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021–2027
  • Επίσκεψη του Δημάρχου Γρεβενών στη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr