• Latest

Κ. Βέττα: Συνάντηση στο Λιβαδερό

7 Φεβρουαρίου 2023
Βιωματική Διαιώνιση της Πολιτισμικής Μνήμης και η Παρακαταθήκη του Λαογράφου Γεωργίου Μ Μπόντα (1933-2025)

Βιωματική Διαιώνιση της Πολιτισμικής Μνήμης και η Παρακαταθήκη του Λαογράφου Γεωργίου Μ Μπόντα (1933-2025)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στην Νεάπολη λόγω βλάβης

4 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

3 Δεκεμβρίου 2025
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο

3 Δεκεμβρίου 2025
4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

3 Δεκεμβρίου 2025
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Βέττα: Συνάντηση στο Λιβαδερό

sierafm by sierafm
7 Φεβρουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Λιβαδερό, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, τόσο γενικά, όσο ειδικότερα στην Π.Ε. Κοζάνης.

Αρχικά, τονίστηκε από όλους τους παριστάμενους το ζήτημα της ακρίβειας των προμηθειών, των ζωοτροφών, του ρεύματος, των μεταφορών και των αγροεφοδίων. Ειδικά για τις ζωοτροφές τονίστηκε ότι η δυσθεώρητη αύξηση καθιστά την γαλακτοπαραγωγή ασύμφορη, δεδομένων και των υφιστάμενων τιμών αγοράς από τις εταιρίες και τους μεσάζοντες. Για το συγκεκριμένο θέμα, επίσης, επισημάνθηκε ότι οι φετινές επιδοτήσεις για αγορά ζωοτροφών δεν επαρκούν ούτε για προμήθειες μιας εβδομάδας ενώ επιπρόσθετα, αποκλείονται οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι από αυτό το μέτρο.

Επίσης, συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι διατάξεις του κανονισμού του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει απώλειες ζώων μικρότερες των 4 γεγονός που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους, ενώ τονίστηκε το πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις στην περιοχή, καθώς η αποζημίωση ήταν ίδια με τις πεδινές περιοχές, παρόλη την μεγάλη διαφορά στις γεωμορφολογικές και οικονομικές συνθήκες.

Η Βουλευτής επεσήμανε ότι η ακρίβεια, αλλά και η δυστοκία σε όλη την γραμμή από το χωράφι στο καλάθι, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους 500.000 ανθρώπους που απασχολούνται στην χώρα μας με την κτηνοτροφία. Στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε, η οποία αναδείκνυε μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των κτηνοτρόφων. Παράλληλα, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι με τη νέα ΚΑΠ καταργείται το ΄΄πρασίνισμα΄΄΄, γεγονός που θα οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς.

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει ως κεντρική πρόταση την αυξημένη, έκτακτη επιδότηση των κτηνοτρόφων με 190 εκ. ευρώ, το αφορολόγητο έως 10.000 ευρώ και την ελαχιστοποίηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως και την διασφάλιση ικανοποιητικών τιμών στο γάλα για τους παραγωγούς. Παράλληλα, προτείνει κίνητρα για τη μεταποίηση προϊόντων και την ενίσχυση των συνεργατικών δομών ενώ, τέλος, προκρίνει στοχευμένα μέτρα για την εγχώρια παραγωγή ζωοτροφών.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθύμισε στους κτηνοτρόφους ότι η εφαρμογή του προγράμματος  ΑΡΤΕΜΙΣ, όπως και η ΚΥΑ για τα ισοζύγια του γάλακτος στις αρχές του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., όπου ελεγχόταν οι ποσότητες του γάλακτος που έδιναν οι παραγωγοί σε σχέση με αυτή που παρελάμβαναν οι εταιρίες, συνετέλεσε αποφασιστικά στη μείωση των ελληνοποιήσεων, την αύξηση των τιμών που έπαιρναν οι κτηνοτρόφοι και την βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος για τους καταναλωτές.

Τέλος, υπήρξε ευρύτερη συζήτηση για τις προοπτικές της περιοχής, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τα προβλήματα, την ηλικιακή σύνθεση και την δημογραφία, ενώ συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα, αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που αφορούν την επόμενη ημέρα στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.
Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτό το Α΄ΚΑΠΗ  από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το απόγευμα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Next Post

Πόλος έλξης στην έκθεση στα Κοίλα το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο – Πως λειτουργεί και πόσο κοστίζει -VIDEO

Next Post

Πόλος έλξης στην έκθεση στα Κοίλα το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο – Πως λειτουργεί και πόσο κοστίζει -VIDEO

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Βιωματική Διαιώνιση της Πολιτισμικής Μνήμης και η Παρακαταθήκη του Λαογράφου Γεωργίου Μ Μπόντα (1933-2025)
  • ΔΕΥΑΒ: Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στην Νεάπολη λόγω βλάβης
  • Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη
  • Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
  • Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr