• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι θέσεις για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης

18 Μαΐου 2018
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Νεάπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολαΐδης, πατέρας της Δημοτικής Συμβούλου Εύης Νικολαΐδου

8 Μαΐου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

8 Μαΐου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

8 Μαΐου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

21η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

8 Μαΐου 2025
ΦΥΛΑΚΗ

Κοζάνη : Συνελήφθη 49χρονος δραπέτης!!

8 Μαΐου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

8 Μαΐου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνέλαβαν δύο 18χρονους που παρήγγειλαν ναρκωτικά με δέμα

8 Μαΐου 2025
ΔΕΥΑΚ

Πέμπτη 8 Μαΐου, παρατείνεται έως τις 15.00 η διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Δρεπάνου, για την αποκατάσταση διαρροής.

8 Μαΐου 2025
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Τα οφέλη της αιμοδοσίας με απλά λόγια

8 Μαΐου 2025
Μέλι: οφέλη και Ευεργετικές – θεραπευτικές ιδιότητες

Μέλι: οφέλη και Ευεργετικές – θεραπευτικές ιδιότητες

8 Μαΐου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Νέα εξέταση υπολογίζει την “ηλικία” της καρδιάς

8 Μαΐου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Επαφές με στελέχη εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

Λάζαρος Γκερεχτές: Επαφές με στελέχη εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας

8 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι θέσεις για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης

sierafm by sierafm
18 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή, τόνισε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Κοζάνη και πανελλαδικά, ότι η Τοπική Διοίκηση, και όχι πια Αυτοδιοίκηση, μέσω και του «Καλλικράτη», αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αστικού κράτους, υπηρετεί τις στρατηγικές επιδιώξεις των επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ), που ήρθε για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την δημοτική αρχή, είναι προσαρμοσμένος στις επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης, προσηλωμένος στις επιδιώξεις του «Καλλικράτη», αλλά και του αναμενόμενου «Κλεισθένη». Είναι συνοδοιπόρος των εφαρμοζόμενων νόμων, των παλιών και νέων μνημονίων, της πολιτικής της Ε.Ε., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Ο.Ο.Σ.Α., για τη μείωση του Δημοσίου, για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, για στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους, των πολιτικών που τους υπηρετούν.

Τα βέλη του στέφονται προς τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες για να συρρικνωθούν και να παρακμάζουν με την υποστελέχωση και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων της ή να παραχωρηθούν τελικά σε ιδιώτες, μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ και άλλων. Στοχεύει έτσι, ώστε το προσωπικό να υπηρετεί αυτή την πολιτική, όσο γίνεται πιο πειθαρχημένα στις πολιτικές στοχεύσεις του και όσο το δυνατόν με λιγότερα δικαιώματα.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι και ο λαός να πληρώνουν, οι υπηρεσίες να παρέχουν τις μελέτες, την χρηματοδότηση και γενικά όλα τα εργαλεία, ώστε να εξασφαλίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπενδυτών.

Ο Οργανισμός αυτός προάγει την επιχειρηματική λειτουργία του Δήμου. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργεί ο Δήμος με τη βοήθεια διμηνιτών, οκταμηνιτών κ.λ.π. ή με παρόμοιες σχέσεις εργασίας. Υπάρχει αναπλήρωση κενών θέσεων στις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε., ενώ πολύ μικρότερη είναι η αναπλήρωση στις κατηγορίες Υ.Ε. και Δ.Ε.

Αυτό μας προβληματίζει γιατί αυτοί είναι υπάλληλοι που μπορεί, πολύ εύκολα, να αντικατασταθούν από εργολαβικούς εργαζομένους. Αρκετές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, κυρίως εξαιτίας της υποστελέχωσης, των μεγάλων κενών σε προσωπικό. Όσο και αν μοιράσεις τη “φτώχεια”, αυτή παραμένει “φτώχεια”.

Καμιά λοιπόν διοικητική υποδομή, τέτοια ή άλλη, που υπηρετεί την καπιταλιστική οικονομία και ανάπτυξη (για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους) δεν συμφέρει τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και το χωριό, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών. Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει τις αιτίες της οικονομικής κρίσης, της καπιταλιστικής, και τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφ’ όσον παραμένει στο απυρόβλητο η κυριαρχία και η εξουσία των μονοπωλίων στην οικονομία και την κοινωνία. Σε αυτή την εξουσία οφείλεται η ανισόμετρη ανάπτυξη περιφερειών, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής με την ταυτόχρονη αύξηση εισαγόμενων προϊόντων, η απλωμένη φτώχεια και η ανεργία που σπάει κόκαλα, κυρίως των νέων, τα τσακισμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, ούτε σε τοπικό, ούτε σε περιφερειακό επίπεδο, αν η κεντρική πολιτική είναι στα χέρια και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

Και η σημερινή Δημοτική Αρχή εφαρμόζει και στο συγκεκριμένο θέμα, την κεντρική αυτή πολιτική, επικαλούμενη την σημερινή συγκυρία, την ρεαλιστικότητα και το εφικτό!

Η αντίληψή μας ως «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, έχει θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής με βασικό κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και τον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω. Πάνω στη βάση αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί ο σχεδιασμός της ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο, αξιοποιώντας τον μεγάλο φυσικό και παραγωγικό πλούτο της πατρίδας μας, έτσι ώστε να παρέχονται δωρεάν η υγεία-πρόνοια, η παιδεία και όλα τα σύγχρονα δικαιώματα στον 21ο αιώνα.

Με τις θέσεις αυτές, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», στεκόμαστε απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στη δομή διοίκησης του Δήμου μας, διαφωνώντας πλήρως με το προτεινόμενο τελικό σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, γιατί η τροποποίηση αυτή δεν αλλάζει στην ουσία τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τους στόχους του Οργανισμού που είναι σε ισχύ.

Καταψηφίζουμε το σχέδιο του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Κοζάνης.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλους, στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τα λαϊκά στρώματα των δημοτών για την οργάνωση του αγώνα, τη διεκδίκηση, την εναντίωση στην Δημοτική Αρχή, αλλά και την Κυβέρνηση που εφαρμόζουν τις αντιδραστικές, αντιλαϊκές ανατροπές.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να απαιτούμε:

  • Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να υπηρετούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν και ιδιαίτερα σε κοινωνικές υπηρεσίες αιχμής (οικονομικές κλπ)
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου και την μισθοδοσία των εργαζομένων.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κοζάνης

Γκουτζηκώστας Γιώργος

Τσιρέκας Στέλιος

Tags: Λαϊκή Συσπείρωση
Previous Post

Σκοπιανό: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει ο Τσίπρας

Next Post

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε γίνεται διακοπή ρεύματος

Next Post
ΔΕΗ

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε γίνεται διακοπή ρεύματος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολαΐδης, πατέρας της Δημοτικής Συμβούλου Εύης Νικολαΐδου
  • Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τα δικαιώματα των ζώων, με θέμα «Ζώντας με τα Ζώα Συντροφιάς» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Γρεβενών: Συμβολική δενδροφύτευση με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας
  • 21η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Κοζάνη : Συνελήφθη 49χρονος δραπέτης!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr