• Latest
ΔΕΗ

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα “ρίξετε” το κόστος – Οι 3+1 εναλλακτικές για διακανονισμό και ελάφρυνση

24 Νοεμβρίου 2021
Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Φωτογραφίες

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Φωτογραφίες

11 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου, μυθιστόρημα “Όσα χωράει ένα σεντούκι”

Σιάτιστα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου, μυθιστόρημα “Όσα χωράει ένα σεντούκι”

11 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

11 Ιανουαρίου 2026
Όμορφες εικόνες από την χιονισμένη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Δυτική Μακεδονία: Υποχρέωση για αλυσίδες, που πρέπει να τις χρησιμοποιείτε

11 Ιανουαρίου 2026
Όμορφες εικόνες από την χιονισμένη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Όμορφες εικόνες από την χιονισμένη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

11 Ιανουαρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο. Βίντεο

11 Ιανουαρίου 2026
Η κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Η κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

11 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης κατέρρευσε την ώρα που διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί

11 Ιανουαρίου 2026
ταξιδι διακοπες

Πάσχα 2026: Ποιοι μπορούν να κάνουν φθηνές διακοπές και ποιοι δωρεάν – Ερωτήσεις και απαντήσεις

11 Ιανουαρίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

11 Ιανουαρίου 2026
Σκύλος

Έδωσε εντολή στο πίτμπουλ του να επιτεθεί σε 30χρονο για να τον ληστέψει

11 Ιανουαρίου 2026
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα “ρίξετε” το κόστος – Οι 3+1 εναλλακτικές για διακανονισμό και ελάφρυνση

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με δόσεις δίνουν οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τα προγράμματα διακανονισμών θα μπορούσαν να διακριθούν στα εξής:

1. Εξατομικευμένες ρυθμίσεις με βάση των προφίλ και το ύψος της οφειλής

Οι ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας πληροφορούν τους πελάτες τους για την παροχή της δυνατότητας να διακανονίσουν τα ποσά πληρωμής των λογαριασμών τους με βάση τις ανάγκες τους. Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι οι εταιρείες κάνουν ρυθμίσεις με πληρωμές σε δόσεις ανάλογα με το ύψος του ποσού και το καταναλωτικό προφίλ.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τα νοικοκυριά ή οι επιχειρήσεις είναι να ενημερώσουν μέσω της ιστοσελίδας ή της εφαρμογής (application) του παρόχου τους για τη δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών τους. Οι εταιρείες επικοινωνούν άμεσα μαζί τους και τους απευθύνουν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες συνοψίζονται στο «σπάσιμο» της οφειλής σε τμηματική καταβολή. Αν πρόκειται για ληξιπρόθεσμη οφειλή, τότε οι καταναλωτές καλούνται να καταβάλουν και προκαταβολή.

2. Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

Ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος σε συνεργασία με τράπεζες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη δυνατότητα πληρωμής των οφειλών μέσω πιστωτικής κάρτας.
Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις άτοκες δόσεις και να καταβάλουν με μεγαλύτερη άνεση τις οφειλές τους. Εξαρτάται, βέβαια, από το αν διαθέτουν την πιστωτική κάρτα της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας.

3 .Διακανονισμοί της οφειλής

Επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως η δημόσια εταιρεία έχουν καθορισμένο πρόγραμμα διακανονισμών, το οποίο συνδυάζει το ύψος της οφειλής με ποσό προκαταβολής για την αποπληρωμή της με δόσεις που φτάνουν ακόμη και τις 24. Έτσι, για οφειλή μέχρι 500 ευρώ το ποσοστό προκαταβολής που απαιτείται είναι 10% της οφειλής και η πληρωμή της διακανονίζεται σε πέντε δόσεις. Το ίδιο ποσοστό ζητείται και για οφειλές 500 έως 1.000 ευρώ και οι δόσεις καθορίζονται σε οκτώ. Για χρέη 1.000 έως 2.000 ευρώ η προκαταβολή ανεβαίνει στο 15% της οφειλής και οι δόσεις σε δώδεκα. Για 2.000 έως 3.000 ευρώ προκαταβάλλεται το 20% της οφειλής και οι δόσεις αυξάνονται σε δεκαοκτώ. Για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ υπάρχει η επιλογή της προπληρωμής του 20% ή του 30% και οι δόσεις καθορίζονται σε 18 και 24, αντίστοιχα.

4. Μεγαλύτερη προθεσμία εξόφλησης για ευάλωτα νοικοκυριά

Οι προμηθευτές είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε διακανονισμούς που αφορούν οφειλές ευάλωτων νοικοκυριών. Πρόκειται για τις κατηγορίες των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα ή εκείνων που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες στα σπίτια τους καθώς και των πολύτεκνων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , με βάση τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι πάροχοι υποχρεούνται να δίνουν μεγαλύτερη προθεσμία εξόφλησης λογαριασμών. Και, πιο συγκεκριμένα, αυτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 40 ημέρες. Επίσης η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών μπορεί να γίνεται τμηματικά και άτοκα, σε μηνιαίες δόσεις που δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 50% της αντίστοιχης μηνιαίας δαπάνης για την ηλεκτρική ενέργεια του ευάλωτου οικιακού καταναλωτή. Ωστόσο, ο καταναλωτής διατηρεί την υποχρέωση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των οφειλών του.

Η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις ρεύματος

Η ενεργειακή κρίση με το μπαράζ των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων του ρεύματος φέρνει χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις σε δύσκολη οικονομική κατάσταση ως προς τη συνεπή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Οι πάροχοι, τόσο η δημόσια εταιρεία όσο και οι ιδιώτες, έχουν έτοιμα προγράμματα διακανονισμών, ώστε να προσφέρουν ευκολίες πληρωμής στους πελάτες τους και κυρίως να αποφύγουν περαιτέρω επιβάρυνση της ρευστότητάς τους. Πρόκειται για προγράμματα που απευθύνονται σε πελάτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν εμπρόθεσμα ή καθυστερούν την καταβολή της οφειλής για το ρεύμα που κατανάλωσαν.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι προμηθευτές ρεύματος εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης στην αγορά έχουν ετοιμάσει ειδικές κατηγορίες στις ιστοσελίδες τους δίνοντας αφενός στους καταναλωτές απαντήσεις σε ερωτήσεις για την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας διεθνώς και ενημερώνοντάς τους αφετέρου για τη δυνατότητα που παρέχουν για ρύθμιση των οφειλών τους, αν αυτό χρειαστεί.
Πηγή: enikos.gr
Tags: ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
Previous Post

Αποσπούσαν χρήματα με πρόσχημα το άρρωστο παιδί τους – Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη

Next Post

Περπάτημα – Το μυστικό για να καίτε διπλάσιες θερμίδες

Next Post
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Περπάτημα – Το μυστικό για να καίτε διπλάσιες θερμίδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου, μυθιστόρημα “Όσα χωράει ένα σεντούκι”
  • ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης: Κοπή βασιλόπιτας με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη
  • Δυτική Μακεδονία: Υποχρέωση για αλυσίδες, που πρέπει να τις χρησιμοποιείτε
  • Όμορφες εικόνες από την χιονισμένη Σιάτιστα. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr