• Latest
μασκα, κορονοιος

Μέτρα για τον κορονοιό: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, τέλος οι μεγάλες εκδηλώσεις, αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής

10 Μαρτίου 2020
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα για τον κορονοιό: Στο σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, τέλος οι μεγάλες εκδηλώσεις, αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής

sierafm by sierafm
10 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
18
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στα 84 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Αγωνία μετά τα τέσσερα «ορφανά» – «Βέβαιη η ραγδαία αύξηση» λένε οι ειδικοί.

Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στην πατρίδας μας αλλά και κρουσμάτων που δεν προέρχονται από ήδη γνωστές πηγές μετάδοσης, θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε στη  ενημέρωσή του προς τους ιατρικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 11 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 84.

Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς, ωστόσο γίνεται ιχνηλάτηση επαφών τους.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, τόνισε σε αυστηρό ύφος, ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Η νόσος είναι ήπια, ωστόσο έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, τόνισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας πως γι’ αυτό βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες. «Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες να κάτσουν σπίτι τους», υπογράμμισε και συνέχισε: «Ζητώ από όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες».

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα.

Έδωσε έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για ακόμα μία φορά για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, αναφέροντας το παράδειγμα των δημοτικών συμβουλίων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε σήμερα τα εξής μέτρα:

  • Ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά, εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοστοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον γιατρό τους.
  • Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες η επιτροπή εισηγήθηκε την αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του μη απαραίτητου επισκεπτηρίου στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μονάδες τεχνητού νεφρού.
  • Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα έως και 30 Ιουνίου 2020.
  • Επιπλέον, επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα, όπως και του ημιμαραθωνίου της Αθήνας.
  • Επίσης, εισηγήθηκε αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες εισηγήθηκε να εξετάζεται το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης. Ως παράδειγμα αναφέρω τα δημοτικά συμβούλια.
  • Επιπλέον, συνέστησε ο εργαστηριακός έλεγχος να γίνεται με αυστηρά κλινικά και επιδημιολογικά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

«Στόχος μας, που όσο περνάει ο καιρός θα παραμένει και θα ενισχύεται, είναι η μείωση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να καθυστερήσουμε το κύμα της νόσου όσο περισσότερες εβδομάδες μπορούμε. Να παρατηρηθεί η κορύφωση της δραστηριότητας της νόσου αργότερα και έτσι να μειωθούν οι επιπτώσεις σε όλο τον πληθυσμό, αλλά ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Νέο βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για τον κορονοϊό

ΥΠΑ: Αναστέλλονται έως 23 Μαρτίου 2020, οι πτήσεις από από και προς Μιλάνο

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από και προς τη Βόρεια Ιταλία από όλα τα ελληνικά αεροδρόμια και όλες τις αεροπορικές εταιρείες, από σήμερα 9 Μαρτίου έως τις 23 Μαρτίου 2020, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή «η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, προχωρά ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 στην προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία.

Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto)».

Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης – Καταγγελία πως ο διαιτητής είπε στον προπονητή των φιλοξενούμενων “Καλά, με τους βασικούς παίζεις; Ακούγεται ότι θα δώσετε το παιχνίδι!” -Βίντεο

Next Post

Κορωνοϊός: 5 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στο Ρίο

Next Post
κορονοιος

Κορωνοϊός: 5 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στο Ρίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr