Μήνυση του Δήμου Κοζάνης κατά αγνώστων για μαζική εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς τις τελευταίες μέρες

Μήνυση του Δήμου Κοζάνης κατά αγνώστων για μαζική εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς τις τελευταίες μέρες

Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά χθες παρατηρήθηκε έντονη παρουσία αδέσποτων σκύλων κατά  αγέλες σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Τα ζώα αυτά δεν ανήκουν στον πληθυσμό των καταγεγραμμένων και ταυτοποιημένων που υπάρχουν και αρκετά από αυτά έχουν διαχειριστεί από το Δήμο. Για άλλη μια φορά επιχειρείται από αγνώστους η δημιουργία έντονων προβλημάτων με εγκατάλειψη σκύλων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διενεργεί ήδη εκτεταμένες επεμβάσεις, όπως άλλωστε το κάνει καθημερινά και αδιαλείπτως, προς αντιμετώπιση και έλεγχο του προβλήματος.

Ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει ένα πλήρως ανεπτυγμένο και οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δαπανώντας μεγάλα ποσά, τηρώντας τα οριζόμενα στη νομοθεσία και διαφυλάσσοντας την κοινωνική ευημερία. Η όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης του έργου του θα αντιμετωπίζεται πλέον με τις νόμιμες διαδικασίες.

 Ο Δήμος έχει  κινηθεί νομικά, και το μεσημέρι της Τετάρτης άσκησε  μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς και μη τήρηση των οριζόμενων στο Ν.4039/2012.

Παρακαλούνται οι πολίτες που τυχόν έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς,  να καλούν την Ελληνική Αστυνομία προσπαθώντας παράλληλα να συγκρατούν πληροφορίες καθώς και στοιχεία των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων.

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Γιάννης Γρηγοριάδης


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Αναδρομικά: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν από 2.500 έως 25.000 ευρώ

Αναδρομικά από 2.500 έως 25.000 ευρώ θα επιστραφούν σε έξι κατηγορίες δικαιούχων. Οι παράνομες μειώσεις θα επιστραφούν σε παλιούς συνταξιούχους όλων των

Δήλωση Κασαπίδη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που περίμεναν οι πληγέντες παραγωγοί του Ν. Κοζάνης, από τις ζημιές της Άνοιξης

Συμμετοχή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 3-6 Μαϊου 2018

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην  15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 3-6 Μαϊου 2018, και σας προσκαλεί στο περίπτερο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.