• Latest
παιδι

Μήπως κλαίει με το παραμικρό;

25 Αυγούστου 2018
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

30 Ιουνίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»

30 Ιουνίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια

30 Ιουνίου 2025
Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

30 Ιουνίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήπως κλαίει με το παραμικρό;

sierafm by sierafm
25 Αυγούστου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παιδι
1
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας εξηγεί τους λόγους που ένα παιδί κλαίει και γκρινιάζει με το παραμικρό και μας δίνει συμβουλές για να το αντιμετωπίσουμε σωστά ώστε να μην το κακομάθουμε…

Πολλές φορές οι μαμάδες παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους είναι γκρινιάρικα και κλαίνε με το παραμικρό. Όσο τα παιδιά είναι μωρά οι γονείς απλά ανησυχούν μήπως το παιδί έχει κάποιο θέμα που δεν μπορούν να εντοπίσουν και που τα ίδια τα παιδάκια λόγω ηλικίας δεν μπορούν να εκφράσουν.
Όταν όμως τα παιδάκια μεγαλώσουν λίγο και έχουν την δυνατότητα να μιλούν και να επικοινωνούν με τους γονείς τους, το πρόβλημα της γκρίνιας δεν είναι μόνο ανησυχητικό, αλλά και πολύ ενοχλητικό. Οι γονείς αναζητούν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την γκρίνια και για το καλό του παιδιού και του χαρακτήρα του, αλλά και για την καλύτερη σχέση μαζί του.
Οι λόγοι που ένα παιδί μπορεί να γκρινιάζει είναι πολλοί και διαφορετικοί…
1. Ένα παιδί που χρησιμοποιεί το κλάμα για να πετύχει την ικανοποίηση των επιθυμιών του, μπορεί να είναι ένα παιδί που συνήθισε να ικανοποιεί τα θέλω του από πιο μικρή ηλικία και έτσι παγίωσε την τακτική.
Αν με άλλα λόγια σηκώνουμε το παιδί κατευθείαν αγκαλιά από την πρώτη στιγμή που θα κλάψει, κι’ αυτό το κάνουμε συνέχεια για ολόκληρη την παιδική ηλικία, είναι βέβαιο ότι το παιδί έχει συνδυάσει την ικανοποίηση της επιθυμίας του με το κλάμα. Το χρησιμοποιεί ως μέσο για να πετύχει αυτό που θέλει.
2. Άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι από την ιδιοσυστασία του, από τον τρόπο δηλαδή που είναι φτιαγμένη η ψυχοσύνθεσή του, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο και να χρησιμοποιεί αρνητικό τρόπο πριν από τον θετικό.
Με άλλα λόγια να είναι ένα παιδάκι που επειδή είναι πολύ ευαίσθητο ή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση θεωρεί ότι με το κλάμα θα το προσέξουν καλύτερα απ’ ότι αν ζητήσει αυτό που θέλει με άλλο τρόπο.
3. Πολλές φορές επίσης τα παιδιά κλαίνε εκβιαστικά. Είναι ένας χειρισμός που έχουν δοκιμάσει με επιτυχία στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που θέλουν να φέρουν τους γονείς σε δύσκολη θέση είτε δημιουργώντας τους αισθήματα ενοχής είτε δημιουργώντας τους αισθήματα ντροπής κλαίνε και γκρινιάζουν σε ανοιχτό δημόσιο χώρο. Τα παιδιά κλαίνε έτσι ώστε να επιβάλλουν την επιθυμία τους αφού ο γονιός διστάζει να μείνει σταθερός και να μην υποκύψει στον εκβιασμό.
4. Κάποιες φορές τα παιδιά κλαίνε διότι βιώνουν άλλα αισθήματα παράλληλα. Τα κάνουν να είναι ανήσυχα και άκεφα και γι’ αυτό τον λόγο αποτυπώνουν τα υπόλοιπα συναισθήματα στο κλάμα με το οποίο ζητούν την προσοχή ή την φροντίδα των γονιών τους.
Τέτοια συναισθήματα μπορεί να είναι η ζήλια για το μικρότερο ή μεγαλύτερο αδερφάκι, μπορεί να είναι ανασφάλεια διότι κάτι έχει αλλάξει στο περιβάλλον και το παιδί δεν μπορεί να το κατανοήσει. Το νιώθει όμως και αποδιοργανώνεται. Μπορεί να είναι κάποιο άγχος αποχωρισμού λόγω καινούριων συνθηκών, πχ είσοδος στο σχολείο, η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας της μητέρας, η έξοδος της μητέρας από το σπίτι για να επιστρέψει στην εργασία της.
Αντιμετώπιση!
Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι καταρχήν να κατανοήσουμε ποιος βασικός λόγος υπάρχει που το παιδί επιλέγει να κλαίει συχνά ή και συνέχεια. Εάν είναι προφανής, δηλαδή το παιδί είναι αδιάθετο και πονάει είναι εύκολο να το αντιμετωπίσουμε. Αν όμως κάποιος από τους παραπάνω λόγους κρύβεται χρειάζεται λίγη περισσότερο προσοχή για να βρούμε τι φταίει και να το αντιμετωπίσουμε.
Τι πρέπει να κάνουμε…
– Οπωσδήποτε είμαστε σταθεροί, καθησυχαστικοί, ήρεμοι και αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση του παιδιού που κλαίει. Δεν βάζουμε τις φωνές, δεν το μαλώνουμε, δεν το απαξιώνουμε, ούτε του κολλάμε την ετικέτα του κλαψιάρη ή της γκρινιάρας. Του εξηγούμε απλά και σταθερά και κατανοητά ότι ο καλύτερος τρόπος για να μας πει τι θέλει και να πετύχει αυτό που θέλει, είναι να μας το εξηγήσει χωρίς κλάματα και χωρίς γκρίνιες.
– Μπορούμε ακόμα να του πούμε ότι όταν κλαίει και γκρινιάζει, τα αυτιά μας βουλώνουν και δεν μπορούμε να ακούσουμε τι θέλει και θέλουν χρόνο για να ξεβουλώσουν. Έτσι λοιπόν αν εκείνος σταματήσει θα βοηθήσει περισσότερο να μπορούμε να το ακούσουμε και να κάνουμε εφόσον γίνεται αυτό που μας ζητάει.
– Πρέπει επίσης σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά να εξηγήσουμε ότι η εικόνα ενός παιδιού που κλαίει και γκρινιάζει συνέχεια δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή. Ότι οι φίλοι και οι φίλες δεν μπορούν να ακούν γκρίνιες και κλαψουρίσματα σε μια ηλικία μάλιστα που το γέλιο, η χαρά, τα παιχνίδια και τα τραγούδια είναι αυτά που περιμένουμε από ένα παιδάκι.
Προσοχή!
Αν είμαστε είτε απορριπτικοί είτε διαρκώς υποχωρητικοί στα κλάματα και στις γκρίνιες θα βοηθήσουμε το παιδί να υιοθετήσει μια καθόλου ευχάριστη και γοητευτική προσωπικότητα που θα τα δυσκολέψει πάρα πολύ αργότερα στις σχέσεις του με τους γύρω του.
Πηγή:tlife.gr
Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Πώς θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του παιδιού

Next Post

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Υπεροχή: 100% Επιτυχίες

Next Post
μαθητες εξετασεις σχολειο

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Υπεροχή: 100% Επιτυχίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»
  • Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια
  • Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr