ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024
Κυπελλούχος ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας μετά από 35 χρόνια. Βίντεο
Ημερίδα:  Αναζητώντας την Ιστορική Δικαιοσύνη  «Η Μνήμη Ενώνει, η Αλήθεια Διδάσκει»
Θεία Λειτουργία και Ιερά Παράκληση για τους μαθητές στὸν Ἱ.Μ.Ν. Ἁγίου Δημητρίου
Τιμώμενη Περιφέρεια στην 20η Διεθνή Έκθεση “alexpo” η Δυτική Μακεδονία
Μ. Παπαδόπουλος: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες
καιρός
Αλτσχάιμερ ανοια
Έρευνα λέει ότι τα κατοικίδια βελτιώνουν τη ζωή μας όσο και ένας σύντροφος – Κυριολεκτικά
Φιλόζωη φαγώθηκε από τα σκυλιά της
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά

Στην γονεϊκή μας ζωή όταν ακούμε κανόνες συμπεριφοράς τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τα παιδιά και όχι τους γονείς τους. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική παρατήρηση και όλοι έχουμε βρεθει μπροστά σε συμπεριφορές ενηλίκων, παρουσία του παιδιού τους που προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση.

Άλλο ένα ζήτημα είναι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών σε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής. Κάθε άτομο είναι μοναδικό, αλλά μπαμπάδες και οι μαμάδες τείνουν να εμφανίζουν δύο ξεχωριστά στυλ γονικής μέριμνας που μπορεί να μπερδέψει υπερβολικά το παιδί. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγεί σε συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ  των συζύγων, αλλά γενικά θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και καλό. Μέσα απο τις διαφορετικές απόψεις και την συζήτηση οδηγούμαστε στην οικοδόμηση υγιεινών σχέσεων.

Σκεπτόμενη τα δικά μου παιδιά και τις αλλαγές που βλέπω σε εκείνες καθώς μεγαλώνουν, παρατηρώ ότι είναι πολλά εκείνα που πρέπει να κάνω για εκείνες που θα βοηθήσει την δική τους συμπεριφορά την ζωή τους.

Σίγουρα δεν είναι αρκετή μόνο η αγάπη. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουν πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, την ικανότητα να διατηρούν υγιείς σχέσεις, έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να έχουν ενδιαφέροντα, εκπαίδευση, την ικανότητα να σκέπτονται αυτόνομα, την ικανότητα να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματα τους, την ικανότητα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να εκτιμούν την μάθηση.

Κάθε παιδί  χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική προσωπικότητα και κάποιες φορές οι οδηγίες δεν μπορεί να είναι οι ίδιες. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε τις ανάγκες που έχει το κάθε παιδί, να συζητήσουμε μαζί του και να προσαρμόσουμε σε εκείνο τον τρόπο αντιμετώπισης.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να νοιώθουν ότι τα αγαπάμε. Τι πιο απλό απο το να τους δείχνουμε τη χαρά μας ότα τα βλέπουμε.

Η ειλικρινεία και ο σεβασμός προς τα παιδιά μας είναι ζωτικής σημασίας. Δεν γίνεται να μεγαλώνουν μόνο με “διαταγές” χωρίς ευγένεια. Δεν θα μας σεβαστούν ποτέ αν πρώτα δεν τα σεβαστούμε εμείς.

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος. Ας απολαύστε  την παρέα τους!

Μέσα απο τα λάθη τα παιδιά μαθαίνουν τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής. Ας τα αφήσουμε να ρισκάρουν για να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον.

Ασφάλεια! Ίσως το πιο σημαντικό συναίσθημα των παιδιών. 

Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια! Αφεθείτε!

Πηγή:4moms.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *