Μπάσκετ: Έχασε ο Γυμναστικός από τον Ηρακλή Κοζάνης
Ο Ερυθρός Σταυρός στο ΕΠΑΛ Σιάτιστας!
Κτηνιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Συγχαρητήρια στον Χατζημήσιο Κυριάκο
Η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση “στην Πτολεμαΐδα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Υπογραφή συμβάσεων από τον Γ. Κασαπίδη για έργα διαχείρισης λυμάτων Εορδαίας
Η Π.Ε. Κοζάνης συνεχίζει το Πρόγραμμα Οδοποιίας Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας μέσω Δ΄ φάσης
Γιάννης Κοκκαλιάρης: Υπόσχομαι να εργαστώ αδιαλείπτως για την ευημερία και την ανάπτυξη της πόλης μας
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μαθητές και φοιτητές στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα: Έπαινοι και δώρα για όσους συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Προγραμματισμού «Κοζάνη 2030». Βίντεο
Τροχαία
αστυνομια

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά

Στην γονεϊκή μας ζωή όταν ακούμε κανόνες συμπεριφοράς τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τα παιδιά και όχι τους γονείς τους. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική παρατήρηση και όλοι έχουμε βρεθει μπροστά σε συμπεριφορές ενηλίκων, παρουσία του παιδιού τους που προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση.

Άλλο ένα ζήτημα είναι οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών σε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής. Κάθε άτομο είναι μοναδικό, αλλά μπαμπάδες και οι μαμάδες τείνουν να εμφανίζουν δύο ξεχωριστά στυλ γονικής μέριμνας που μπορεί να μπερδέψει υπερβολικά το παιδί. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγεί σε συγκρούσεις και διαφωνίες μεταξύ  των συζύγων, αλλά γενικά θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και καλό. Μέσα απο τις διαφορετικές απόψεις και την συζήτηση οδηγούμαστε στην οικοδόμηση υγιεινών σχέσεων.

Σκεπτόμενη τα δικά μου παιδιά και τις αλλαγές που βλέπω σε εκείνες καθώς μεγαλώνουν, παρατηρώ ότι είναι πολλά εκείνα που πρέπει να κάνω για εκείνες που θα βοηθήσει την δική τους συμπεριφορά την ζωή τους.

Σίγουρα δεν είναι αρκετή μόνο η αγάπη. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουν πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, την ικανότητα να διατηρούν υγιείς σχέσεις, έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να έχουν ενδιαφέροντα, εκπαίδευση, την ικανότητα να σκέπτονται αυτόνομα, την ικανότητα να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματα τους, την ικανότητα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να εκτιμούν την μάθηση.

Κάθε παιδί  χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική προσωπικότητα και κάποιες φορές οι οδηγίες δεν μπορεί να είναι οι ίδιες. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε τις ανάγκες που έχει το κάθε παιδί, να συζητήσουμε μαζί του και να προσαρμόσουμε σε εκείνο τον τρόπο αντιμετώπισης.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να νοιώθουν ότι τα αγαπάμε. Τι πιο απλό απο το να τους δείχνουμε τη χαρά μας ότα τα βλέπουμε.

Η ειλικρινεία και ο σεβασμός προς τα παιδιά μας είναι ζωτικής σημασίας. Δεν γίνεται να μεγαλώνουν μόνο με “διαταγές” χωρίς ευγένεια. Δεν θα μας σεβαστούν ποτέ αν πρώτα δεν τα σεβαστούμε εμείς.

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος. Ας απολαύστε  την παρέα τους!

Μέσα απο τα λάθη τα παιδιά μαθαίνουν τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής. Ας τα αφήσουμε να ρισκάρουν για να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον.

Ασφάλεια! Ίσως το πιο σημαντικό συναίσθημα των παιδιών. 

Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια! Αφεθείτε!

Πηγή:4moms.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *