• Latest

Μειώθηκαν κατά 29,6% οι διαμένοντες στα hot spots των ελληνικών νησιών

8 Αυγούστου 2020
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκαν κατά 29,6% οι διαμένοντες στα hot spots των ελληνικών νησιών

sierafm by sierafm
8 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
16
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι αναφέρουν τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κατά 29,6% (29,57% για την ακρίβεια) μειώθηκαν οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των ελληνικών νησιών τον Ιούλιο σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του έτους ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών στα νησιά ήταν 42.007 άτομα και στις 31 Ιουλίου 2020 ήταν 29.579.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαμένοντες στα ΚΥΤ των νησιών μειώθηκαν στο διάστημα μεταξύ 01/01/2020 και 31/07/2020 κατά 32,2%.

Κύριο ρόλο στην αποσυμφόρηση των νησιών διαδραμάτισε η αύξηση των μεταφορών στην ενδοχώρα. Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Ιούλιο 2020 έγιναν 21.686 μεταφορές, ενώ οι μεταφορές για το σύνολο του 2019 είχαν ανέλθει στις 21.504.

Κατά το τρίμηνο Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου 2020 οι μεταφορές σημείωσαν αύξηση κατά 370% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν 9.929 άτομα το διάστημα αυτό, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα μεταφέρθηκαν 2.114.

Οι εκκρεμείς αποφάσεις ασύλου πρώτου και δεύτερου βαθμού μειώθηκαν κατά 29% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 και κατά 3,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο 2020.

Σήμερα εκκρεμούν 98.279 αποφάσεις έναντι 101.901 τον Ιούνιο 2020 και 138.125 τον Δεκέμβριο 2019. Την ίδια ώρα οι αποφάσεις ασύλου πρώτου βαθμού το τρίμηνο Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου 2020 αυξήθηκαν κατά 106% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2019. Από τις αποφάσεις που εκδόθηκαν το διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2020, το 25% ήταν θετικές, το 37% αρνητικές και το 38% τέθηκαν στο αρχείο.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα 2019 το 37% των αποφάσεων ήταν θετικές, το 57% αρνητικές και το 6% είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πρόγραμμα ένταξης Helios, που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, έχουν εγγραφεί ως τις 31 Ιουλίου 2020 13.251 άτομα. Τα νέα μισθωτήρια τον Ιούλιο 2020 ανέρχονταν σε 1.015 από 921 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, έχουν εγγραφεί στα μαθήματα ένταξης 1.337 δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και 1.409 άτομα παρακολουθούν συμβουλευτικά σεμινάρια για ζητήματα εργασιακού προσανατολισμού.

Επίσης, στα στοιχεία του περασμένου μήνα εμφανίζεται μείωση κατά 90% των αφίξεων στα νησιά και τον Έβρο το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ωστόσο αύξηση των αφίξεων τον Ιούλιο κατά 24,3% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Τέλος, τον Ιούλιο 2020 αποχώρησαν από τη χώρα 1.030 άτομα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 334 απελάσεις και επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών, αν και επιστροφές στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό, «παρά την άρση των μέτρων για την πανδημία, από την 1/6 δεν έχουν απαντηθεί τα αιτήματα αποστολών-επιστροφών των ελληνικών αρχών» από τη γειτονική χώρα. Επίσης, έγιναν 129 εθελούσιες αναχωρήσεις μέσω Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 106 οικειοθελείς αναχωρήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής τους, και 239 μεταφορές προς κράτη – μέλη της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Σε δήλωσή του για τα παραπάνω στοιχεία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισήμανε σχετικά ότι «εφαρμόζοντας με σχέδιο μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική γυρίζουμε σελίδα στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Ήδη η αποσυμφόρηση όλων των νησιών του Β. Αιγαίου που επί χρόνια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «τώρα, βασική προτεραιότητα είναι και ο περιορισμός των χώρων φιλοξενίας, καθώς θα κλείσουμε 67 δομές εντός του έτους».

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

«Ναι» στις λιτανείες αλλά χωρίς συνωστισμό από την Ιερά Σύνοδο

Next Post

Χαλκιδική: Χαμός σε μπαρ για γνωστό ράπερ – «Λουκέτο» τα ξημερώματα

Next Post
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Χαλκιδική: Χαμός σε μπαρ για γνωστό ράπερ - «Λουκέτο» τα ξημερώματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ
  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr