• Latest

Μειώθηκαν κατά 29,6% οι διαμένοντες στα hot spots των ελληνικών νησιών

8 Αυγούστου 2020
Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

9 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας Αχλάδας

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ

8 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς

8 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια

8 Νοεμβρίου 2025
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Ζευκλής, Ζαγκουντίνος, Τσιαούσης

8 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τα μέτρα για το δημογραφικό: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα κιλό ατσάλι είναι πιο βαρύ από ένα κιλό βαμβάκι!». (Video)

8 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με τη Νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών

8 Νοεμβρίου 2025

Μητρικός θηλασμός: θεμελιώδης πράξη αγάπης- υγείας- φροντίδας

8 Νοεμβρίου 2025
Μειώθηκαν έως και 80% τα επιβλαβή αμερικανικά μινκ στη Βόρεια Ελλάδα

Ενημερωτική Ημερίδα της Saga Furs για τους Έλληνες Εκτροφείς Mink την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

8 Νοεμβρίου 2025
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

8 Νοεμβρίου 2025
Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

Επίδειξη Μόδας του Κ.Φ. Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου στη Θεσσαλονίκη

8 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκαν κατά 29,6% οι διαμένοντες στα hot spots των ελληνικών νησιών

sierafm by sierafm
8 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
16
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι αναφέρουν τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κατά 29,6% (29,57% για την ακρίβεια) μειώθηκαν οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των ελληνικών νησιών τον Ιούλιο σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του έτους ο συνολικός αριθμός των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών στα νησιά ήταν 42.007 άτομα και στις 31 Ιουλίου 2020 ήταν 29.579.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαμένοντες στα ΚΥΤ των νησιών μειώθηκαν στο διάστημα μεταξύ 01/01/2020 και 31/07/2020 κατά 32,2%.

Κύριο ρόλο στην αποσυμφόρηση των νησιών διαδραμάτισε η αύξηση των μεταφορών στην ενδοχώρα. Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Ιούλιο 2020 έγιναν 21.686 μεταφορές, ενώ οι μεταφορές για το σύνολο του 2019 είχαν ανέλθει στις 21.504.

Κατά το τρίμηνο Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου 2020 οι μεταφορές σημείωσαν αύξηση κατά 370% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν 9.929 άτομα το διάστημα αυτό, όταν πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα μεταφέρθηκαν 2.114.

Οι εκκρεμείς αποφάσεις ασύλου πρώτου και δεύτερου βαθμού μειώθηκαν κατά 29% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 και κατά 3,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο 2020.

Σήμερα εκκρεμούν 98.279 αποφάσεις έναντι 101.901 τον Ιούνιο 2020 και 138.125 τον Δεκέμβριο 2019. Την ίδια ώρα οι αποφάσεις ασύλου πρώτου βαθμού το τρίμηνο Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου 2020 αυξήθηκαν κατά 106% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2019. Από τις αποφάσεις που εκδόθηκαν το διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2020, το 25% ήταν θετικές, το 37% αρνητικές και το 38% τέθηκαν στο αρχείο.

Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα 2019 το 37% των αποφάσεων ήταν θετικές, το 57% αρνητικές και το 6% είχε τεθεί στο αρχείο.

Στο πρόγραμμα ένταξης Helios, που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, έχουν εγγραφεί ως τις 31 Ιουλίου 2020 13.251 άτομα. Τα νέα μισθωτήρια τον Ιούλιο 2020 ανέρχονταν σε 1.015 από 921 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Παράλληλα, έχουν εγγραφεί στα μαθήματα ένταξης 1.337 δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και 1.409 άτομα παρακολουθούν συμβουλευτικά σεμινάρια για ζητήματα εργασιακού προσανατολισμού.

Επίσης, στα στοιχεία του περασμένου μήνα εμφανίζεται μείωση κατά 90% των αφίξεων στα νησιά και τον Έβρο το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ωστόσο αύξηση των αφίξεων τον Ιούλιο κατά 24,3% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Τέλος, τον Ιούλιο 2020 αποχώρησαν από τη χώρα 1.030 άτομα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 334 απελάσεις και επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών, αν και επιστροφές στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας δεν έχουν πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό, «παρά την άρση των μέτρων για την πανδημία, από την 1/6 δεν έχουν απαντηθεί τα αιτήματα αποστολών-επιστροφών των ελληνικών αρχών» από τη γειτονική χώρα. Επίσης, έγιναν 129 εθελούσιες αναχωρήσεις μέσω Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 106 οικειοθελείς αναχωρήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής τους, και 239 μεταφορές προς κράτη – μέλη της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Σε δήλωσή του για τα παραπάνω στοιχεία, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισήμανε σχετικά ότι «εφαρμόζοντας με σχέδιο μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική γυρίζουμε σελίδα στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Ήδη η αποσυμφόρηση όλων των νησιών του Β. Αιγαίου που επί χρόνια σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «τώρα, βασική προτεραιότητα είναι και ο περιορισμός των χώρων φιλοξενίας, καθώς θα κλείσουμε 67 δομές εντός του έτους».

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

«Ναι» στις λιτανείες αλλά χωρίς συνωστισμό από την Ιερά Σύνοδο

Next Post

Χαλκιδική: Χαμός σε μπαρ για γνωστό ράπερ – «Λουκέτο» τα ξημερώματα

Next Post
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Χαλκιδική: Χαμός σε μπαρ για γνωστό ράπερ - «Λουκέτο» τα ξημερώματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Γενικευμένο Black Out στο Νομό Καστοριάς – Στο σκοτάδι δεκάδες χωριά σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό
  • ΑΡΣΥ: Στηρίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας Αχλάδας
  • Ψηφιακό μητρώο ελέγχου προϊόντων καπνού, αλκοόλ, για προστασία ανηλίκων -Οι υποχρεώσεις, τι αναφέρει το ν/σ
  • Μαθητής Γυμνασίου έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμούς
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Πέρασε νικηφόρα ο Μακεδονικός Σιάτιστας από τα Σέρβια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr