Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης
«EduMink» : Από τον επιστήμονα στον εκτροφέα και τον εργαζόμενο – Η αλυσίδα της γνώσης που εκσυγχρονίζει τον κλάδο
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου
Παρουσίαση Βιβλίου: «Στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου» του Πάρη Γαβριηλίδη στη Σιάτιστα
ΔΕΥΑΚ
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου
Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική: Κατέληξε ο 35χρονος πατέρας από το τροχαίο με βυτιοφόρο – Νεκρή η σύζυγος και το 6 μηνών βρέφος
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
«ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ» – Εικαστικά Εργαστήρια στο Τσοτύλι 
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Μελέτη: Μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιβίωσης για καρκινοπαθείς που παίρνουν τακτικά ασπιρίνη

Η τακτική λήψη ασπιρίνης μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής ορισμένων καρκινοπαθών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Αρκετοί ασθενείς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν περισσότερο, αν κάθε μέρα παίρνουν μια μικρή δόση ασπιρίνης.

Οι ερευνητές του ουαλικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph αξιολόγησαν 71 έρευνες που αφορούσαν συνολικά περίπου 520.000 καρκινοπαθείς, εκ των οποίων οι 120.000 ελάμβαναν ασπιρίνη, ενώ οι 400.000 όχι.

Η μελέτη συμπέρανε ότι το ποσοστό επιβίωσης των καρκινοπαθών ήταν 20% έως 30% μεγαλύτερο, αν έπαιρναν μια ασπιρίνη τακτικά. Επίσης η εξάπλωση του καρκίνου σε άλλα μέρη του σώματος (μεταστάσεις) ήταν μικρότερη σε όσους έπαιρναν ασπιρίνη καθημερινά.

«Η χρήση της ασπιρίνης σε χαμηλή δοσολογία ως πρόληψη για την καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και τον καρκίνο είναι πια δεδομένη, αλλά πλέον προκύπτουν και στοιχεία ότι η ασπιρίνη μπορεί να παίξει πολύτιμο ρόλο επίσης ως πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο», δήλωσε ο Έλγουντ.

Οι περισσότερες μελέτες αφορούσαν τους καρκίνους εντέρου, μαστού και προστάτη. Ορισμένες από τις έρευνες πάντως δεν βρήκαν κανένα όφελος της ασπιρίνης, γι’ αυτό χρειάζονται περαιτέρω μελέτες πάνω στη σχέση ασπιρίνης-καρκίνου.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος σοβαρής αιμορραγίας λόγω της ασπιρίνης βρέθηκε να είναι μικρός.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *