Το ΣΕΕΝ για την καταπόνηση των εργαζομένων από τον καύσωνα
Σιάτιστα: Στην τελική ευθεία τα διόδια. Ολοκληρώνονται οι εργασίες
Σιάτιστα: Συνεχίζονται οι εργασίες για τη μετάβαση στο νέο δίκτυο ύδρευσης
Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Δόξα Βερμίου Πύργων 2-0
Μαγιορκίνης: “Είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να δούμε 500 κρούσματα”
Μαγιορκίνης: “Είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να δούμε 500 κρούσματα”
Οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Βόιο. Ονόματα για όλα τα νομικά πρόσωπα. Βίντεο
Κρούσμα μεταλλαγμένου ιού στην Εορδαία, σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega
Απίστευτο……Η Ολυμπία Τελιγιορίδου θεωρεί πως η κατασκευή των διοδίων στην Σιάτιστα και όχι στον Αλιάκμονα είναι μια επιτυχία και είναι αρκετά ικανοποιημένη…
Κορωνοϊός: 500 συνεργεία νοσηλευτών για κατ’ οίκον τεστ

Μελέτη: Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο



 

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στο έντερο καθώς αυξάνει τον αριθμό των διαφορετικών τύπων βακτηρίων που μπορούν να ζήσουν σε αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Gastroenterology» ανέδειξε ότι το μικροβίωμα του εντέρου παρουσιάζει μεγαλύτερη ποικιλία σε εκείνους που καταναλώνουν κόκκινο κρασί συγκριτικά με αυτούς που δεν πίνουν.

«Αν πρέπει σήμερα να καταναλώσετε ένα αλκοολούχο ποτό, διαλέξτε το κόκκινο κρασί, καθώς αυτό φαίνεται να έχει όφελος σε εσάς και στο μικροβίωμα του εντέρου σας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του βάρους και προλαμβάνοντας καρδιαγγειακές νόσους» δηλώνει η δρ. Καρολίν Λε Ρουά, ερευνήτρια στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King’s College London).

Οι ερευνητές της παρούσας μελέτης ρώτησαν χιλιάδες ανθρώπους από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ολλανδία σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν και τι είδους αλκοολούχα ποτά πίνουν. Κανένας συμμετέχοντας δεν έπινε υπερβολικά.

Βρέθηκε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου κρασιού συνδέεται με αυξημένη ποικιλία βακτηρίων στο έντερο, αν και ένα ποτήρι την εβδομάδα ή το δεκαπενθήμερο φάνηκε να είναι αρκετό, ενώ η υπερβολική κατανάλωση φάνηκε να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο έντερο και στη γενική υγεία των ατόμων.

Η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού ενδέχεται να οφείλεται στις πολυφαινόλες που αυτό περιέχει, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε πολλά λαχανικά.

Οι πολυφαινόλες., όπως η ρεσβερατρόλη, που βρίσκονται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, είναι ιχνοστοιχεία που έχουν ευεργετικές ιδιότητες και λειτουργούν ως καύσιμο για τα καλά βακτήρια του εντέρου.

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι μικρές αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου μας μπορούν να μας προστατεύσουν από ασθένειες, όπως το Σύνδρομο του Ευαίσθητου Εντέρου, καρδιαγγειακές νόσοι, παχυσαρκία και μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τη διάθεση και την ψυχική μας υγεία.

Ο Άλεξ Γουάιτ, αναπληρωτής ερευνητής διατροφής του Βρετανικού Ιδρύματος Διατροφής (British Nutrition Foundation) τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας όπως με ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιακές νόσους, εγκεφαλικό, ηπατικές ασθένειες. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν πάνω από 14 μερίδες σε τακτική βάση ή κάθε εβδομάδά.

«Υπάρχει αξία στα ευρήματα. Δε θα πρότεινα στους ανθρώπους να αρχίσουν να πίνουν κόκκινο κρασί, αλλά αν πίνουν καμιά φορά από δω και στο εξής, δε χρειάζεται να νιώθουν ένοχοι, αφού αυτό μπορεί να είναι ακόμα και ωφέλιμο» δήλωσε η Μέγκαν Ρόσι, σύμβουλος διατροφής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου και εκπρόσωπος Τύπου της Βρετανικής Διαιτητικής Εταιρείας (BDA).

Πηγή:Real.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.



Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.