• Latest
πλοιο, ταξιδι

Μετακίνηση στα νησιά: Απαντήσεις σε 9 «καυτές» ερωτήσεις – Τι πρέπει να κάνετε

2 Ιουλίου 2021
Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

21 Δεκεμβρίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

21 Δεκεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

21 Δεκεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της

21 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της

21 Δεκεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά

21 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

21 Δεκεμβρίου 2025
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

21 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

21 Δεκεμβρίου 2025
Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

21 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετακίνηση στα νησιά: Απαντήσεις σε 9 «καυτές» ερωτήσεις – Τι πρέπει να κάνετε

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλοιο, ταξιδι
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ιούλιος μπήκε, οι πρώτοι αδειούχοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις διακοπές τους και τα δεδομένα σε σχέση με την Covid-19 και τα ταξίδια προς τα νησιά αλλάζουν ξανά από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιουλίου.

Το Εleftherostypos.gr απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σε σχέση με το τι προβλέπεται, τι ισχύει για τεστ, για ενήλικες και παιδιά.

  1. Πώς ταξιδεύουν προς τα ελληνικά νησιά οι ενήλικες;

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου οι ενήλικες ταξιδεύουν προς τα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά υποχρεώνονται σε αρνητικό PCR τεστ έως 72 ωρών ή αρνητικό rapid τεστ έως 48 ωρών. Δεν θα γίνονται δεκτά τα self tests όπως συμβαίνει σήμερα. Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα. Επίσης, όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση μπορούν με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), όπως ήδη ισχύει. Το ίδιο και όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης. Εάν πρόκειται για εργαζόμενους μπορούν να ταξιδεύουν με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και οι υπόλοιποι, επίσης, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση.

2. Πώς εκδίδεται το ψηφιακό πιστοποιητικό;

Η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού είναι πολύ απλή και γίνεται μέσω του gov.gr, με κωδικούς taxisnet και ΑΜΚΑ. Η ίδια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και από το ΚΕΠ. Το πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί ακόμη και μία ημέρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

3. Εάν έχω νοσήσει πώς ταξιδεύω;

Οσοι έχουν κολλήσει και αναρρώσει από την Covid-19 δε χρειάζονται αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουν. Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό ελέγχο. Η βεβαίωση που εκδίδεται πάλι μέσω του gov.gr μπορεί να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test) που κάνατε μέχρι και εννέα μήνες πριν.

Προϋποθέσεις για την έκδοση είναι: α) έχει περάσει διάστημα 20 ημερών από την ημέρα της εξέτασης και β)να έχει καταχωρίσει το εργαστήριο, που κάνατε τον έλεγχο, το αποτέλεσμα του τεστ στο Μητρώο ασθενών Covid-19 της ΗΔΙΚΑ. Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Δυνατότητα της απαραίτητης βεβαίωσης υπάρχει και για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου. Αφορά σε άτομα που έχουν νοσήσει πριν μήνες και έκαναν μία δόση του εμβολίου – όπως προβλέπουν οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών – αφού πέρασαν έξι μήνες από τη διάγνωση του κορονοϊού.

4. Εάν δεν έχω τα παραπάνω πιστοποιητικά τι δείχνω πριν μπω στο πλοίο;

 Το αποτέλεσμα του μοριακού ή του rapid τεστ όπως σας έχει αποσταλεί από το εργαστήριο ή τον ΕΟΔΥ εάν πρόκειται για έλεγχο από Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ.

5. Πού κάνω τα τεστ; Πόσο κοστίζουν;

Η δυνατότητα για rapid ή μοριακό τεστ είναι εφικτή σε όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια. Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, τίθεται “πλαφόν” στην τιμολόγηση των τεστ. Ειδικότερα, για μοριακό έλεγχο ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας τίθεται το ποσό των 40 ευρώ και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 20 ευρώ. Για το rapid test το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της υπηρεσίας είναι τα 10 ευρώ και ως όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 10 ευρώ.

Ταχείς ελέγχους (rapid tests) πραγματοποιούν καθημερινά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα. Εάν κάποιος πολίτης γνωρίζει πού γίνονται μπορεί να υποβληθεί και εκεί σε τεστ αρκεί να είναι στο προβλεπόμενο διάστημα (48 ώρες) για το ταξίδι στο νησί. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα αποστέλλεται με sms στο κινητό.

6. Το παιδί μου χρειάζεται αρνητικό rapid test; Πώς θα ταξιδέψει;

Οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών μπορούν να κάνουν οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self-test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

7. Για την επιστροφή από το νησί χρειάζεται να υποβληθούμε ξανά σε μοριακό ή rapid;

 Στην επιστροφή από τα νησιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, συνίσταται η διενέργεια self-test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

8. Χρειάζονται τυπωμένα τα έγγραφα; Εάν δεν έχω εκτυπωτή μπορώ να το δείξω από το κινητό μου;

Είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει το πιστοποιητικό ή το αποτέλεσμα του τεστ στο κινητό του να το δείξει στην υποδοχή στο πλοίο.

9. Δεν θα πάω διακοπές σε νησί αλλά στην ηπειρωτική χώρα. Χρειάζομαι πιστοποιητικό ή τεστ;

Προς το παρόν οι χερσαίες μετακινήσεις είναι ελεύθερες. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε να ισχύουν όλα τα παραπάνω και για την ηπειρωτική χώρα, εισήγηση που αναμένεται να αξιολογηθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΠΛΟΙΟ
Previous Post

Σε ποια σημεία της Δυτικής Μακεδονίας θα γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 2 Ιουλίου

Next Post

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ 50% για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι δικαιούνται ελαφρύνσεις

Next Post
ΕΝΦΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μειωμένος ΕΝΦΙΑ 50% για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι δικαιούνται ελαφρύνσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025
  • Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου
  • Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr