Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών από την ΕΔΚΕ στη Σιάτιστα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών από την ΕΔΚΕ στη Σιάτιστα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι από την ΕΔΚΕ στη Σιάτιστα

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στη Σιάτιστα μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών. Μέλη της ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας), μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Δήμου Βοΐου ήρθαν στη Σιάτιστα, έστησαν τον εξοπλισμό τους στο ισόγειο του Τραμπάντζειου Γυμνασίου – Λυκείου  και δουλεύοντας ακατάπαυστα για πολλές ώρες, στείρωσαν σαράντα (40)  αδέσποτα σκυλιά της πόλης μας αλλά και  κοντινότερων χωριών.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας, συνέβαλαν καθοριστικά στην πετυχημένη αυτή δράση καθώς πολλές μέρες πριν την έλευση της δωδεκαμελούς ομάδος των κτηνιάτρων, δουλεύοντας άοκνα, παγίδευσαν, συγκέντρωσαν, μετέφεραν  και φρόντισαν τα αδέσποτα σκυλιά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ιππικού  τριάθλου στην περιοχή «Γιάγκοβη».

Τα σκυλιά μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους,  θα οδηγηθούν και πάλι στις γειτονιές απ΄ όπου και περισυλλέχθηκαν στειρωμένα, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και τσιπαρισμένα.

Η ενέργεια αυτή περνάει επίσης πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Οι στειρώσεις είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και σύννομος τρόπος μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων. Αποτελεί υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς, ο οποίος πρέπει απέναντι στο ζώο  του αλλά και στην κοινωνία να φέρεται υπεύθυνα.

Ο Δήμος και Φιλοζωικός Σύλλογος, συντονισμένα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος με στοχευόμενες δράσεις  έτσι ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.


Άλλες ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Καλονέρι

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΛΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ

Προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στην Κοζάνη

Τριάντα πέντε περίπου ασυνόδευτα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο στην  περιοχή του Δήμου  Κοζάνης τα οποία θα μετακινηθούν από την Μυτιλήνη

«Ξεσκονίζουν» 70 επιχειρήσεις που έχουν έδρα στη Βουλγαρία

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε 70 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο να

2 Σχόλια

Γράψτε σχόλιο
 1. ATHANASIOS TRIANTAFILLOU
  ATHANASIOS TRIANTAFILLOU 19 Μάρτιος, 2018, 15:01

  pouthena stin europi den iparhoun adespota skilia na ta haireste kai na ta ekatostisete NTROPI

  Reply this comment
  • ΟΛΓΑ
   ΟΛΓΑ 21 Μάρτιος, 2018, 08:49

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΛΕΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ!!!

   Reply this comment

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*