• Latest
πανεπιστημιο απθ

Με καθυστέρηση θα ανοίξουν κάποια πανεπιστήμια – Τα μέτρα για τους φοιτητές

3 Οκτωβρίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

20 Νοεμβρίου 2025
Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

20 Νοεμβρίου 2025
ΚΡΟΚΟΣ

Κρόκος Κοζάνης: Το πολύτιμο «χρυσάφι της ελληνικής γης» υπό πίεση

20 Νοεμβρίου 2025
Οσπρια

Πώς τα όσπρια γίνονται «υπερτροφή» για την υγεία – Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Στο αυτόφωρο πασίγνωστη ηθοποιός που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, πινακίδες και υπό την επήρεια αλκοόλ!

20 Νοεμβρίου 2025
Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε το μανιτάρι των Γρεβενών 

Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης: Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε το μανιτάρι των Γρεβενών 

20 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Γίνε μέρος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Νέων/Youth Center

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με καθυστέρηση θα ανοίξουν κάποια πανεπιστήμια – Τα μέτρα για τους φοιτητές

sierafm by sierafm
3 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο απθ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ανοίγουν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Ωστόσο ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Από την άλλη, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρχουν στις επιμέρους σχολές και στα τμήματα των Πανεπιστημίων, όπως για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, όπου στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού τόσο των φοιτητών, όσο και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα, όπως και η σύμφωνη γνώμη των Πρυτανικών Αρχών για την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία.

Μέτρα και προϋποθέσεις για την προσέλευση στα ιδρύματα

Στην τελευταία υπουργική απόφαση προβλέπεται, ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, όταν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή

να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή

να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το edupass, στην οποία οι φοιτητές θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ. Τα πιστοποιητικά θα επιβεβαιώνονται από το σύστημα, το οποίο συνδέεται με τις βάσεις του ΕΟΔΥ, ενώ τα δεδομένα θα διαγράφονται μετά από επτά ήμερες.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σύμβασης παροχής υπηρεσιών από τα πανεπιστήμια να προσλαμβάνουν άτομα για τον αποκλειστικό έλεγχο της διασφάλισης τήρησης των μέτρων. Έχουν εκταμιευθεί 2,6 εκατομμύρια ευρώ προς τα Πανεπιστήμια για τον σκοπό αυτό.

Επίσης, το ΥΠΑΙΘ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, δεσμεύτηκε για τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα ΑΕΙ.

Κατόπιν σύστασης της επιτροπής των ειδικών, το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

Κάθε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, ορίζει τον υπεύθυνο διαχείρισης Covid-19 και τον αναπληρωτή του.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ, που αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων υποχρεωτικών, υποχρεωτικής επιλογής ή ελεύθερης επιλογής, σεμιναρίων εργαστηρίων και κλινικών ή πρακτικών ασκήσεων στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών κάθε κύκλου πραγματοποιείται με διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών (σε ποσοστό 100%) και στη μέγιστη πληρότητα των αιθουσών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία στα ΑΕΙ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον εγκεκριμένο κανονισμό του κάθε προγράμματος σπουδών.

Η διενέργεια πρακτικής άσκησης φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών με φυσική παρουσία σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ειδικότερα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τους όρους που ισχύουν ανά φορέα για τους λοιπούς εργαζομένους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ όπου υπάρχει συνωστισμός. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου η φύση του διδασκόμενου μαθήματος δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους με χρήση μάσκας (π.χ. αθλήματα σε Σχολές Φυσικής Αγωγής, χρήση πνευστών μουσικών οργάνων σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών).

Τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Καθαριότητας/Απολύμανσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους των ΑΕΙ, η διασφάλιση επαρκούς αερισμού, ο συνεχής καθαρισμός και η εφαρμογή απολυμαντικών σε επιφάνειες και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Λειτουργία αιθουσών πολυμέσων -αναγνωστηρίων- βιβλιοθηκών: Είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού αποτελέσματος. – Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Φοιτητικά γυμναστήρια: Λειτουργία σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των γυμναστηρίων.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος: Εφαρμόζονται τα μέτρα και οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία (σε εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) – Δυνατότητα λήψης φαγητού σε πακέτο για τους μη εμβολιασμένους ή μη (διευκρινιστικά) νοσήσαντες φοιτητές, υπό την προϋπόθεση μη παραμονής στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

Φοιτητικές εστίες: Τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Καθαριότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εστίας.

Απομόνωση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ τυχόν διαμένοντος φοιτητή σε φοιτητική εστία που έχει διαγνωσθεί ως θετικός στην Covid-19 σε μονόκλινο δωμάτιο, εφόσον δεν διαμένει ήδη σε τέτοιο τύπο δωματίου.

Τελετές ορκωμοσίας με φυσική παρουσία: Η είσοδος εκπροσώπων του ΑΕΙ, φοιτητών και επισκεπτών θα πραγματοποιείται κατόπιν επίδειξης βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Προγράμματα ανταλλαγής – κινητικότητας φοιτητών, διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ΑΕΙ (π.χ. Erasmus) θα διενεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια.

Ίδιοι όροι λειτουργίας ισχύουν και για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα Κολέγια.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Εμβολιασμός: Τρίτη δόση για όλους, ποιοι δεν χρειάζονται

Next Post

ΑΣΕΠ: Έρχονται 10 προκηρύξεις για 1.625 μόνιμες θέσεις

Next Post
ασεπ

ΑΣΕΠ: Έρχονται 10 προκηρύξεις για 1.625 μόνιμες θέσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις
  • Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό
  • Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε
  • Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr