• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία της ΕΙΝΔΥΜ για 25 και 26 Γενάρη σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Καστοριά

27 Ιανουαρίου 2023
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

15 Σεπτεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
αμεα, ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Π. Κουκουλόπουλος: «15+1 ερωτήματα στη Βουλή για τον Προσωπικό Βοηθό στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την εξάπλωση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα

15 Σεπτεμβρίου 2025

Συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία της ΕΙΝΔΥΜ για 25 και 26 Γενάρη σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Καστοριά

sierafm by sierafm
27 Ιανουαρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΕΙΝΔΥΜ για 25 και 26 Γενάρη, με τη στήριξη δεκάδων μαζικών φορέων, σε Κοζάνη, Καστοριά και Πτολεμαϊδα.

Στην Πτολεμαϊδα στο πρωινό αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΙΝΔΥΜ ανταποκρίθηκε το Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της πόλης (ΣΕΕΕΝ, ΣΕΥΠΕ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ). Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, συμβασιούχος νοσηλευτής στο Μποδοσάκειο, που τονίζοντας  λέγοντας χαρακτηριστικά «Η πλήρης εφημεριακή κάλυψη που επικαλείται η διοίκηση στηρίζεται στις μετακινήσεις ιατρών τόσο διατμηματικά, όσο και από άλλους νομούς» ενώ συμπλήρωσε «Μας ανησύχησε ιδιαίτερα η δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου ότι οι υποδομές του νοσοκομείου είναι ‘’αξιοποιήσιμες’’ στα πλαίσια του νέου υγειονομικού χάρτη που προβλέπει το λεγόμενο Νέο ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία δεν είναι τουριστικά θέρετρα.. Θέλουν συμπράξεις ΣΔΙΤ, την παραπέρα είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία, να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη η λαϊκή οικογένεια».

Στην Κοζάνη, στην απογευματινή κινητοποίηση στην πύλη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΙΝΔΥΜ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Σωματείο Εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, Συντονισμός Συλλόγων Γονέων, Συνδικάτο Οικοδόμων, ΣΕΕΕΝ, Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, συνταξιουχικές οργανώσεις από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, πολιτικού προσωπικού στρατού, Περιφερειακό συνταξιούχων ΔΕΗ, καθώς και ο Σύλλογος Τριτέκνων Κοζάνης και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης.

Συγκίνηση προκάλεσαν τα παιδιά που κρατούσαν το πανό που ετοίμασαν τα ίδια και έγραφε «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ».

Στην παρέμβασή του ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ ανέφερε:

«Οι συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας που αγκαλιάστηκαν από τους φορείς συναδέλφων υγειονομικών, από συλλόγους γονέων, από μαζικούς φορείς εργαζόμενων και συνταξιούχων,  δείχνουν αυτό που τονίσαμε και στο κάλεσμα μας: Συνένοχοι στο έγκλημα δεν μπορούμε να γίνουμε… η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας.

Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε κάθε μέρα στη δουλειά μας. Δε συνηθίζουμε στο άκουσμα των θλιβερών ειδήσεων για τους θανάτους παιδιατρικών ασθενών. Δε θα αποδεχτούμε ποτέ ότι η περίθαλψη ενός παιδιού θα είναι αποτέλεσμα «τύχης» για το αν θα βρει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ Παίδων, με την τραγική κατάσταση με μόλις 10 κρεβάτια για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, για το αν θα «τύχει» να υπάρχει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο, αν θα «τύχει» να βρει παιδίατρο για να γεννήσει μια μητέρα.

…Θεωρούμε αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχει Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο το οποίο θα διαθέτει εξειδικεύσεις για όλα τα ιατρικά θέματα, ΜΕΘ Παίδων και Μονάδας Νεογνών. Να παίζεται στα ζάρια σε πόση ώρα και με τι μέσο θα φτάσει ένα παιδί στην πλησιέστερη και «μη κατειλημμένη» δομή υγείας. Να μην υπάρχει σύγχρονος και συντηρημένος στόλος στο ΕΚΑΒ με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

…Και από αυτό το βήμα καταγγέλουμε την κυβέρνηση, και όσες κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές, έβαλαν το χεράκι τους και φτάσαμε ως εδώ.

Με τα πρόσφατα περιστατικά σα χάρτινος πύργος κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης, αλλά και των «λαγών» της στην τοπική διοίκηση, για το λεγόμενο Νέο ΕΣΥ.

Και τι δεν έχουμε ακούσει τους τελευταίες μήνες για να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν ως δήθεν λύση στα προβλήματα την παραπέρα συρρίκνωση των δημόσιων δομών.  Φτάνουν, λένε, οι παιδίατροι για το Νομό Κοζάνης (!). Τι τα χρειαζόμαστε, λένε, τα νοσοκομεία ανά 30 χιλιόμετρα (!). Οι ασθενείς, λένε, προτιμούν να πληρώνουν για να περιθάλπτονται (!). Μετράνε τα νοσοκομεία με όρους πληρότητας σα να είναι ξενοδοχειακές μονάδες, για να παραδώσουν ό,τι έμεινε όρθια στον ιδιωτικό τομέα που θα θησαυρίζει από τον ανθρώπινο πόνο.

Αναρωτιόμαστε: πως φτάνει 1 μόνιμος παιδίατρος στην Κοζάνη, σε μια περίοδο που σαρώνει η τριπλή έξαρση covid, γρίπης και RSV; Πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι δε χρειάζονται νοσοκομεία ανά 30 χιλιόμετρα, τη στιγμή που φάνηκε με τραγικό τρόπο πόσο κρίσιμος είναι ο χρόνος που θα φτάσει ο ασθενής στην κατάλληλη εξειδικευμένη δομή;  Ποιος ασθενής προτιμάει να πληρώνει και να του μπαίνει δίλημμα αν έχει να φάει ή να έχει υπηρεσίες υγείας;

Για αυτό καλούμε από σήμερα σε κοινό αγώνα, να εμπιστευτούμε τις δικές μας δυνάμεις, κόντρα στις φωνές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπερασπίζονται τα σχέδια για το απαράδεκτο «νέο ΕΣΥ» που καταργεί και συγχωνεύει Νοσοκομεία και Κλινικές και εμπορευματοποιεί παραπέρα τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Να παλέψουμε για στελέχωση όλων των κλινικών και Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ. Να παλέψουμε για να δημιουργηθεί τριτοβάθμιο νοσοκομείο με δωρεάν και δημόσια πρόσβαση του λαού.»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θωμάς Σαραφίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ, η Κατερίνα Λιάκου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μαμάτσειου Νοσοκομείου, καθώς και εκπρόσωπος των Συλλόγων Γονέων. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Σάββα Ιορδανίδη, ειδικευόμενου γιατρού της Παιδιατρικής του ΓΝ Κοζάνης που χαρακτηριστικά τόνισε «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, η παιδιατρική λειτουργεί με λύσεις της τελευταίας στιγμής»

Στην Καστοριά η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας. Δεκάδες φορείς συμμετείχαν στη συγκέντρωση: ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, ΕΛΜΕ Καστοριάς, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας- Ιματισμού- Κλωστουφαντουργίας Νομού Καστοριάς, Σωματείο ΛΑΡΚΟ Καστοριάς, Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Νομού Καστοριάς, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Καστοριάς, Ομάδα Γυναικών Καστοριάς- μέλος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, Αγροτικός Σύλλογος Μακεδνός, Πολιτιστικός Εξωραιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Νομού Καστοριάς, Σύλλογος Εστίασης Καστοριάς, Σύλλογος Τριτέκτων Καστοριάς.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Έλενα Βλάχου, ειδικευόμενη παιδίατρος στο ΓΝ Καστοριάς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι υγειονομικοί και οι ασθενείς δε θα ανεχτούν άλλο την κατάσταση. Παρεμβάσεις έκαναν ο Σαραφίδης Θωμάς, πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ, ο Παρίσης Σπύρος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καστοριάς, ο Χατζηφωτιάδης Κώστας, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καστοριάς, η Κώστα Θάλεια, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και ο Ραφαήλ Τζεβελέκης, μέλος ΔΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς.

Tags: εινδυμ
Previous Post

Καινοτόμο «Πρόγραμμα καρδιάς» στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Next Post
Δημαρχείο Σιάτιστας

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki
  • Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr