• Latest
βιβλιοθήκη κοζάνης

Με την ταινία “The Island at the Top of the World (1974) / Το νησί στην κορυφή του κόσμου ” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

13 Ιουλίου 2022
Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER

4 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Αίτημα λήψης άμεσων μεταβατικών μέτρων στήριξης, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης

4 Ιουνίου 2026
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr – Εδώ η αίτηση για voucher

4 Ιουνίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις

4 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

4 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου.  Φωτογραφίες και βίντεο

Στο Δήμο Αποκορώνου αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου. Φωτογραφίες και βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την ταινία “The Island at the Top of the World (1974) / Το νησί στην κορυφή του κόσμου ” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
βιβλιοθήκη κοζάνης
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με την προβολή της ταινίας “The Island at the Top of the World (1974) / Το νησί στην κορυφή του κόσμου ” συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.15 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 12/7.

Το The Island at the Top of the World (Νησί στην κορυφή του κόσμου) είναι μια ταινία της Disney του 1974 , σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στίβενσον, παραγωγή Ουίνστον Χίμπλερ με πρωταγωνιστές τους Donald Sinden στο ρόλο του Sir Anthony Ross, τον David Hartman στο ρόλο του John Ivarsson και τον Jacques Marin στο ρόλο του Captain Brieux.

Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1961 The Lost Ones , του συγγραφέα Ian Cameron , που διαδραματίζεται στην τοποθεσία του Prince Patrick Island . Για να συνδεθεί με την ταινία, το μυθιστόρημα επανεκδόθηκε με τον τίτλο της ταινίας.

Η υπόθεση του έργου.

Στο Λονδίνο το 1907, ένας Βρετανός αριστοκράτης με το όνομα Σερ Άντονι οργανώνει βιαστικά μια αποστολή στην Αρκτική για να αναζητήσει τον χαμένο γιο του Ντόναλντ. Ο Ντόναλντ είχε χαθεί σε μια αποστολή φαλαινοθηρίας για να βρει το μυθικό νησί όπου οι φάλαινες πηγαίνουν να πεθάνουν. Ο Σερ Άντονι απασχολεί τα ταλέντα ενός Σκανδιναβού-Αμερικανού αρχαιολόγου Καθηγητή Ivarsson και του Captain Brieux, ενός Γάλλου εφευρέτη. Φτάνοντας στην Αρκτική, συναντούν τον Oomiak φίλο των Εσκιμώων του Ντόναλντ, και τον εξαπατούν να τους βοηθήσει να συμμετάσχει στην αναζήτηση.

Διάρκεια 1 ώρα 33 λεπτά.

Παραλειπόμενα.

-Υπήρξαν αρκετές αλλαγές από το βιβλίο στην ταινία. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται το 1960, αλλά η ταινία διαδραματίζεται το 1907. Αντί για το νησί Prince Patrick, το νησί της ταινίας βρίσκεται βόρεια του νησιού Ellesmere. Αρκετοί επιπλέον χαρακτήρες και το αερόπλοιο Hyperion εμφανίζονται στην ταινία, αλλά όχι στο μυθιστόρημα. Επίσης, η μεγαλύτερη απόκλιση στην ταινία είναι ότι η Freyja επιβιώνει για να ζήσει (πιθανώς) ευτυχισμένη με τον Donald, ενώ στο βιβλίο πεθαίνει τραγικά, θυσιάζοντας τον εαυτό της για να σώσει τον Donald και τον Sir Anthony.

-Η ταινία, της οποίας η παραγωγή έγινε από την Walt Disney Pictures , κυκλοφόρησε μαζί με την ταινία κινουμένων σχεδίων Winnie the Pooh και Tigger Too σε ένα πακέτο roadshow για οικογένειες.

-Η ταινία έλαβε ένα Όσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Σκηνοθεσίας για την καλλιτεχνική της διεύθυνση/σκηνική διακόσμηση από τους ( Peter Ellenshaw , John B. Mansbridge , Walter H. Tyler , Al Roelofs , and Hal Gausman ).

-Σχεδιάστηκε ένα σίκουελ, με τίτλο The Lost Ones , βασισμένο πιο κοντά στο αρχικό μυθιστόρημα, αλλά εγκαταλείφθηκε όταν έγινε φανερό ότι το νησί στην κορυφή του κόσμου δεν θα είχε επιτυχία στο box office.

-Hyperion είναι το όνομα του αερόπλοιου που εμφανίζεται στην ταινία. Το αερόπλοιο εμφανίζεται μόνο για ένα σχετικά μικρό μέρος της συνολικής διάρκειας της ταινίας, αλλά παίζει εξέχοντα ρόλο, τόσο ως αξέχαστο σκηνικό όσο και στην πλοκή της ταινίας. Το Hyperion «ζει» σήμερα στο πάρκο Disneyland του Παρισιού. Ένα αερόπλοιο Hyperion σε φυσικό μέγεθος ενσωματώνεται στο συγκρότημα του θεάτρου και καφέ Videopolis. Η εμφάνιση του είναι ελαφρώς πιο ενημερωμένη και στυλιζαρισμένη από το πλοίο στην ταινία.

Tags: ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν νεαρό στη μέση του δρόμου – Σε σοβαρή κατάσταση στο «Παπαγεωργίου»

Next Post

Λαμπερή επιδερμίδα με μια κίνηση

Next Post
ΟΜΟΡΦΙΑ

Λαμπερή επιδερμίδα με μια κίνηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Με ενδιαφέρον η ημερίδα ενημέρωσης για τα δημόσια έργα του LEADER
  • Αίτημα λήψης άμεσων μεταβατικών μέτρων στήριξης, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης
  • Νταντάδες της γειτονιάς: Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr – Εδώ η αίτηση για voucher
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Πώς θα λάβετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και αναβαθμίσεις
  • Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από θεσης ευθύνης στο Δ.Σ.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr