• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: Αναφορά στη Σιάτιστα με αφορμή το Σκοπιανό

24 Ιανουαρίου 2018
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

21 Δεκεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της

21 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της

21 Δεκεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά

21 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

21 Δεκεμβρίου 2025
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

21 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

21 Δεκεμβρίου 2025
Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

21 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Αναφορά στη Σιάτιστα με αφορμή το Σκοπιανό

sierafm by sierafm
24 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνολική θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι η λύση «θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της υπονομεύει τη λύση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενως να έχει διαμορφώσει μία ενιαία κυβερνητική θέση, το έκανε από πρόθεση για να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, ο οποίος όμως αλλάζει συνεχώς θέσεις. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε διαπραγμάτευση δίχως να έχει ενημερώσει κανέναν, δεν ένωσε τον λαό, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο. Διαπραγματεύεται κρυφά, και αντί να ενημερώσει προσπάθησε πρώτα να παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει την αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2008, λέγοντας ότι σε μία κρίσιμη συγκυρία η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη επίλυση του προβλήματος. «Πού ήταν τότε αυτοί; Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Καρανίκας η κ. Χριστοδουλοπούλου, έγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια με την ονομασία “Μακεδονία”. Έγραφαν ότι δεν διακυβέβεται κανένα εθνικό συμφέρον αν αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία. Αυτοί θα διαπραγματευτούν τώρα; Όχι μαθήματα σε μας. Το Βουκουρέστι είναι η μεγάλη διπλωματική παρακαταθήκη που η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει» σημείωσε.

Για το συλλαλητήριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση σπεύδει να χαρακτηρίσει ως εθνικιστή και ακροδεξιό όποιον δεν συμφωνεί μαζί της. Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση ζαλισμένη από την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης πήγε να απαξιώσει και να συκοφαντήσει εκείνους που συμμετείχαν. Η πλειοψηφία, όμως, δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε και μία προσωπική αναφορά: «Έχω μία φωτογραφία του παππού μου, Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολέμησε στη Σιάτιστα. Δικαιούμαι να είμαι περήφανος γι’ αυτό. Δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν για τη γη της Μακεδονίας… Δεν δέχομαι την ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα πολέμησαν οι παππούδες μας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, η Ελλάδα θα ήταν ένα καχεκτικό κρατίδιο δίχως μέλλον. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και λογικός, με υπεύθυνη ενημέρωση είναι πρόθυμος και για ανατροπές».

Ακολούθως, μίλησε για τους χειρισμούς που θα έκανε ο ίδιος: «Θα ενημέρωνα πρώτα απ’ όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008, θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις και όχι να διχάσω τους πάντες, θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα απτά δείγματα γραφής πριν προχωρήσω. Δεν θα διαπραγματευόμουν τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Δεν θα ανεχόμουν καμία αναφορά σε «Μακεδονικό έθνος», όπως έκανε δίχως απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς. Ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον κ. Ζάεφ. Ακόμη κι αν ερχόταν κάποια λύση σε αυτό το κλίμα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό από όσα θα έλυνε στο εξωτερικό. Δεν θα δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχθώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, δεν θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν την ευαισθησία του ελληνικού λαού. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά έχει αποδείξει ότι επιζητά πραγματική λύση που θα οδηγεί στην αρμονική συμβίωση των δύο λαών. Εκτός αν κάποιοι είναι αποφασισμένοι να απεμπολήσουν τα εθνικά συμφέροντα για να κρατήσουν τις καρέκλες… Συνένοχοι σε μία ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του εθνούς δεν θα γίνουμε».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία και την έξοδο στις αγορές: Η Ελλάδα θα είχε βγει εδώ και χρόνια από την κρίση αν δεν τους είχαν φορτώσει ο Τσίπρας και οι δικοί του το φέσι του 2015, που ο κ. Ρέγκλινγκ το υπολόγισε στα 100 δισ. Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται είναι σύντομο ανέκδοτο… Η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για μεγάλο διάστημα, ενώ θα είναι έκθετη στις διαθέσεις των αγορών που δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια και δεν θα συγχωρήσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μίας τυχάρπαστης παρέας που θέλει την εξουσία για την εξουσία. Χρειάζεται ένα σχέδιο αλλαγών που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας είναι το χθες και δεν θα έχει άλλη ευκαιρία» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε, το ξέρουμε εμείς και το ξέρουν και εκείνοι. Ανήλθαν στην εξουσία δήθεν για να αμφισβητήσουν το κατεστημένο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ο τόπος».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Στον ευαίσθητο χώρο της εθνικής άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες, στα ΜΜΕ χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρώνους, νέες εφημερίδες ανοίγουν συνεχώς με προκλητική διαφήμιση από δημόσιους οργανισμούς… Σύντομα θα έλθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν. Καταστρατηγούν την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών, δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση στη συνέχεια, κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις ενώ είναι αντισυνταγματικό, το κράτος μεγαλώνει… Και όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Τα πανεπιστήμια αφήνονται σε ομάδες που ασκούν βία… Στην Υγεία ο τραμπουκισμός έχει γίνει νέα πολιτική σχολή, οι συνθήκες, όμως, γίνονται για τους πολίτες όλο και χειρότερες. Στις γειτονιές η ανασφάλεια αυξάνεται από την εγκληματικότητα. Συνεχίζουν να λένε ψέματα. Έχουν συμφωνήσει σε 15.000 πλειστηριασμούς για το 2018, αυτοί που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Όλα αυτά, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα και ενώ έρχεται μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς» και τόνισε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται».

Ακόμη, έκανε αναφόρα και στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι «η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων. «Η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της πατρίδας μας πλησιάζει» επισήμανε και κάλεσε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση.

«Να οδηγήσουμε σε έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.

«Ο αγώνας έχει ξεκινήσει, είναι η ώρα της μεγάλης πανστρατιάς που θα ενώσει όλους τους μετριοπαθείς πολίτες στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να «σαρώσουν την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα».

Τέλος, απευθυνόμενος στο σύνολο των πολιτών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Ελάτε μαζί μας, σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Σεβόμαστε τις επιλογές και τις καταβολές σας, όμως το να σηκωθεί ξανά η πατρίδα είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Δεν έβγαλε ψήφισμα η Περιφέρεια για τη Μακεδονία. Διαρροές στην παράταξη Καρυπίδη!

Next Post

Νέο ΔΣ στον Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατινής.

Next Post

Νέο ΔΣ στον Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατινής.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει
  • Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της
  • Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της
  • Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά
  • ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr