• Latest
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Μια απάντηση στον κ. Κουκουλόπουλο για τον σιδηρόδρομο στην Κοζάνη και το «Οικολόγοι Κατ΄ Όνομα.»

16 Ιανουαρίου 2021
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια απάντηση στον κ. Κουκουλόπουλο για τον σιδηρόδρομο στην Κοζάνη και το «Οικολόγοι Κατ΄ Όνομα.»

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 15/01/2021 ο πρώην Υπουργός κ. Κουκουλόπουλος δημοσιοποίησε άρθρο  με τίτλο: “Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σιδηρόδρομος απουσιάζει εκκωφαντικά από το περιβόητο σχέδιο Πισσαρίδη όπως και από το θλιβερό master plan για την περιοχή μας”.  

Πέρα  από την διαπίστωση ότι ο Σιδηρόδρομος όντως απουσιάζει από το Master Plan για την περιοχή μας στην οποία και συμφωνούμε, ο κ. Κουκουλόπουλος καταφεύγει σε σειρά ανακριβειών προκειμένου να στηρίξει τα πολιτικά του επιχειρήματα, προσαρμόζοντας την «πραγματικότητα» στα δικά του δεδομένα.

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο περιβόητο σχέδιο που είχε εκπονήσει ο ίδιος ως Δήμαρχος για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη της Κοζάνης και μάλιστα με αναλυτικές αναφορές στον αριθμό των κυλιόμενων σκαλών.

Η αλήθεια είναι ότι όντως ο ΟΣΕ είχε καταρχήν αποδεχτεί την παραπάνω πρόταση, αλλά, ήδη από το 2006 επι της  κυβέρνηση Ν.Δ. ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εκ μέρους του ΟΣΕ είχε ανατραπεί, εξού και το γεγονός ότι από τότε έως και πριν από λίγα χρόνια δεν είχε γίνει το παραμικρό ως προς την υλοποίηση του.

Η δε επίκληση του συγκεκριμένου σχεδίου και με δεδομένο πως από τότε έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια, θυμίζει εμμονή σε άλλες εποχές, σε μια περίοδο μάλιστα που απαιτούνται σύγχρονες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Κουκουλόπουλο στην διαπίστωση ότι η κατασκευή εμπορευματικού σταθμού πλησίον της ΒΙΠΕ είναι νευραλγικής σημασίας υποδομή για την ανάπτυξη της περιοχής.

Αγνοεί, μάλλον σκοπίμως ότι, η δημιουργία του εμπορευματικού σταθμού στην περιοχή της ΒΙΠΕ δρομολογήθηκε επίσημα με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Κοζάνης με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ στις 24.7.2017   για την παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο Κοζάνης της έκτασης του σιδηροδρομικού σταθμού για 99 χρόνια. Μια προγραμματική σύμβαση που τα στελέχη της παράταξης «Ενότητα» που ο ίδιος ίδρυσε, καταψήφισαν.

 Επί της ουσίας, τα τελευταία 20 χρόνια, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις (CUT & COVER, ανάπλαση ΟΣΕ κ.λ.π.)  και τα  σημαντικά  έργα στον περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού δρομολογήθηκαν  κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2015-2019.

Όχι λόγια, άλλα πρωτοβουλίες με χειροπιαστά αποτελέσματα!

Σχετικά με την απόφαση για το γκρέμισμα των Γεφυρών, αυτή δρομολογήθηκε την περίοδο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ. Κουκουλόπουλος ήταν βουλευτής αλλά και Αν. Υπουργός, του υπενθυμίζουμε ακόμα ότι, στην τελετή στην οποία αναφέρεται δεν παρευρέθηκε ο τότε Δήμαρχος Κοζάνης, αλλά ο Υπουργός που επι των ημερών του δρομολογήθηκε το γκρέμισμα των Γεφυρών. Παράλληλα και πριν το γκρέμισμα υπήρξε συμφωνία μεταξύ περιφέρειας και ΟΣΕ που προέβλεπε  την εκ νέου κατασκευή τους,  τα παραπάνω αποτυπώνονται στην απόφαση 284/14 (ΑΔΑ: ΩΔΧΨ7ΛΨ-ΚΜΥ) του Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας.

Όσον αφορά την σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα. Η ένταξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Καλαμπάκα – Κοζάνη εντάχθηκε για πρώτη φορά στα διευρωπαϊκά δίκτυα το 2004 με την απόφαση 884/2004/EU.

Επίσης, είναι ανακριβές πως το παραπάνω έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, αφού ήταν ανώριμο για κάτι τέτοιο καθώς και οι μελέτες δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Αυτό που συνέβη ήταν ο ΟΣΕ να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης  για την ολοκλήρωση των μελετών της συγκεκριμένης γραμμής που όμως απορρίφθηκε.

Τέλος, ένα σχόλιο σχετικά με την αναφορά του κ. Κουκουλόπουλου στους «Οικολόγους Κατ΄ όνομα».  Δεν είναι η πρώτη φορά που εισπράττουμε τέτοιου είδους αφορισμούς και απαξιωτικές επιθέσεις. Η πολιτική αξιοπιστία  του καθενός μας κρίνεται από την συνέπεια των απόψεων του διαχρονικά και πως αυτές δικαιώνονται στο χρόνο ή όχι.

 Και επειδή τελευταίως διεκδικεί για τον εαυτό του, δεν είναι ο μόνος βέβαια,  το τίτλο του εκφραστή της πράσινης μετάβασης, αξίζει να θυμηθούμε πως το 2017 ο ίδιος έλεγε δημόσια πως η περιοχή δεν έχει εισέλθει στην μεταλιγνιτική εποχή και παράλληλα υποσχόταν νέες λιγνιτικές μονάδες, ενώ είμαι σίγουρος ότι ήξερε πολύ καλά ποια ήταν η πραγματική κατάσταση.  Και βέβαια αξίζει να θυμηθούμε ότι ήταν από αυτούς που το 2011 είχε εναντιωθεί στα σχέδια της κ. Μπιρμπίλη για τη ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αν και σήμερα την υποστηρίζει.

Που θα είμασταν σήμερα αν η μετάβαση ξεκινούσε αργά και σταθερά από τότε;

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό στο οποίο συμφωνούμε, και απαιτείται συμπόρευση όλων των τοπικών δυνάμεων, είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί η αναγκαιότητα των επενδύσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές για τη Δυτ. Μακεδονία.

Tags: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

247 κρούσματα στο Δήμο Βοΐου από τις 15 Οκτωβρίου. 11 την τελευταία εβδομάδα. Δείτε όλα τα στατιστικά για την ΠΕ Κοζάνης

Next Post

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Άμεση αποκατάσταση για τους δικαιούχους του εξωιδρυματικού επιδόματος ΑΜΕΑ. Στις 19 Ιανουαρίου η καταβολή.»

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Άμεση αποκατάσταση για τους δικαιούχους του εξωιδρυματικού επιδόματος ΑΜΕΑ. Στις 19 Ιανουαρίου η καταβολή.»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr