• Latest
ΔΕΥΑΚ

Μια σειρά σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Κοζάνης 

24 Ιουνίου 2022
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

24 Οκτωβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Άργος Ορεστικό: Ηλικιωμένος βγήκε στον δρόμο και πετούσε 50ευρα σε πολίτες και αστυνομικούς

24 Οκτωβρίου 2025
φυσικο αεριο

Γαλατινή: Παίρνει μπροστά το Φυσικό αέριο. Ξεκινούν τα έργα και στη Νεάπολη

24 Οκτωβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Γαλατινή: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο

24 Οκτωβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

24 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

24 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Γρεβενά: Ομαδικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

24 Οκτωβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Στη Βέροια ο Εορδαϊκός, εντός η Κοζάνη

24 Οκτωβρίου 2025
Στην Άρδασσα ο Μακεδονικός Σιάτιστας για την Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

Στην Άρδασσα ο Μακεδονικός Σιάτιστας για την Γ’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

24 Οκτωβρίου 2025
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης: Ευχαριστήριο Μήνυμα

24 Οκτωβρίου 2025
Ταξική ενότητα

Ταξική Ενότητα Ε.Κ. Κοζάνης: «Χρήσιμοι» για τα αφεντικά, «άχρηστοι» για τους εργάτες

24 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια σειρά σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Κοζάνης 

sierafm by sierafm
24 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΥΑΚ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια από τις βασικές υπηρεσίες και προτεραιότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης αφορούν και την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης, κάτι που διασφαλίζεται με την καθημερινή μέριμνα του αρμόδιου τμήματος της, αλλά και με την μελέτη, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την κατασκευή έργων προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι σύγχρονες ανάγκες του.

Έτσι, από τα μέσα του 2000 υλοποίησε μια σειρά σημαντικών έργων  που ο συνολικός τους προϋπολογισμός φτάνει στα 7,4 εκατομμύρια ευρώ, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πόρο, αλλά και δικούς της πόρους.

Έργα που αφορούσαν την κατασκευή νέων αγωγών αποχέτευσης, δικτύων ακαθάρτων, ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.

Έργα που αντικατέστησαν, εκσυγχρόνισαν και βελτίωσαν υπάρχοντα δίκτυα για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της πόλης και στον τομέα αυτό.  

Ένα έργο που κατασκευάζεται τώρα είναι η «Βελτιστοποίηση δικτύων αποχέτευσης στον Δήμο Κοζάνης 2020- 2021», προϋπολογισμού 225.117 €, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Δ.Ε.Υ.ΑΚ. και αφορά την κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων, μαζί με τα αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογής, συνολικού μήκους 700 μέτρων, στην περιοχή όπου βρίσκονται το ΕΠΑΛ και το 4Ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Ένα άλλο έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε αφορά την «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ της ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ της ΠΟΛΗΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 1.980.000 €.  Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ».

Αντικείμενο του έργου αυτού ήταν η κατασκευή δικτύου ομβρίων στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης της Κοζάνης έως τον τελικό αποδέκτη που θα διοχετεύει τα όμβρια ύδατα προς το υπάρχον ρέμα στην περιοχή των παλαιών σφαγείων και από εκεί στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία χωριστικού δικτύου αποχέτευσης, την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων δικτύων ακαθάρτων, την ομαλή λειτουργία τους με αποφυγή κινδύνων εμφράξεων και την μείωση του εισερχόμενου όγκου λυμάτων προς επεξεργασία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κοζάνης (Ε.Ε.Λ.- Βιολογικός Καθαρισμός).

Το νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της Ν.Δ. πλευράς της Κοζάνης.

Το νέο και μεγαλύτερο έργο που θα ακολουθήσει είναι αυτό για την «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ της  ΠΟΛΗΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 10.853.225,80 €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ -ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Με την υλοποίηση του το έργο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κοζάνης αυξάνοντας την ασφάλεια από φυσικές καταστροφές λόγω νεροποντής και θα αποσυμφορήσει την Ε.Ε.Λ. Κοζάνης από όμβρια ύδατα που σήμερα καταλήγουν εκεί μέσω του παντοπροϊκού δικτύου της πόλης.

Χωρίζεται σε δύο φάσεις, Α΄ και Β΄ Φάση, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής εργασίες:

Α’ ΦΑΣΗ:

  1. Κατασκευή νέου κεντρικού αποχετευτικού οχετού διοχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποσυμφόρηση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού. Θα  ξεκινά από την συμβολή των μεγάλων αποχετευτικών αγωγών της πόλης που βρίσκονται επί της οδού Μακρυγιάννη,  θα τροφοδοτείται από τα υπερχειλίζοντα όμβρια του παντορροϊκού δικτύου της πόλης και θα καταλήγει στο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης, το οποίο απομακρύνει τα όμβρια ύδατα που συλλέγονται περιμετρικά της πόλης προς το παρακείμενο ρέμα «Φτελιάς» (Καρυδίτσας). 
  2. Κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού δικτύου απομάκρυνσης των ομβρίων της νοτιοδυτικής περιοχής της πόλης, από τις οδούς Παπανδρέου και Αιανής. Ο αγωγός θα καταλήγει στον νέο κεντρικό αγωγού απομάκρυνσης των οµβρίων, από διαφορετική διαδρομή σε περιοχή εκτός πόλης.
  3. Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου αποσυμφόρησης της περιοχής της οδού Βογατσικού. Ο αγωγός θα συλλέγει όµβρια από εσχάρες και θα καταλήγει στον κεντρικό αγωγό οµβρίων της οδού Μακρυγιάννη.
  4. Κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την κατάργηση του αντλιοστασίου ανύψωσης που λειτουργεί σήμερα στην περιοχή των οδών Θ. Σοφούλη και Αιανής.
  5. Παρεμβάσεις εντός της πόλης για την αύξηση του αριθμού των σχαρών ομβρίων υδάτων

Β’ ΦΑΣΗ:

  1. Κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού οχετού διοχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποσυμφόρηση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, ο οποίος θα αποτελεί την συνέχεια του οχετού της Α’ φάσης. 
  2. Κατασκευή τεχνικού εξόδου του οχετού ομβρίων στο ρέμα – αποδέκτη.
  3. Στις περιοχές διέλευσης με μεγάλη κλίση θα κατασκευαστούν διατάξεις καταστροφής ενέργειας.

Ο καθαρισμός των φρεατίων και ο έλεγχος των αγωγών.

Πέρα από τα έργα που υλοποίησε και πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Κοζάνης, υπάρχουν και τα έργα που εκτελεί με βάση τον ετήσιο σχεδιασμό και προγραμματισμό της υπηρεσίας αποχέτευσης, που προβλέπει τον συστηματικό και συνεχή καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής, τον έλεγχο και την απόφραξη των αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων.  

Tags: ΔΕΥΑΚ
Previous Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Σχολές, Σπουδές & Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Next Post

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Next Post
καραβι ολυμπια καστορια

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Διπλή συνεδρίαση με λογοδοσία. Βίντεο
  • Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ
  • Άργος Ορεστικό: Ηλικιωμένος βγήκε στον δρόμο και πετούσε 50ευρα σε πολίτες και αστυνομικούς
  • Γαλατινή: Παίρνει μπροστά το Φυσικό αέριο. Ξεκινούν τα έργα και στη Νεάπολη
  • Γαλατινή: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr