• Latest
κορονοιος εμβολιο

Μια χαρά είναι τα εμβόλια. Με τα φάρμακα όμως, τι γίνεται; του Θοδωρή Γιάνναρου

8 Απριλίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

«Έφυγε στα χέρια μου με υπογραφές γιατρών»: Ξεσπά η μητέρα 13χρονης που πέθανε αφότου ιατροδικαστής δεν είδε κακοποίηση

12 Ιουλίου 2025

Χαλκιδική: Οι 6 εγκληματικές παραλείψεις πίσω από το δυστύχημα στο λούνα παρκ

12 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio 2η μέρα.  Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.  Βίντεο

Fiesta Voio 2η μέρα. Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Βίντεο

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

11 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 75χρονου για τη φωτιά στο Δρέπανο

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

11 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μια χαρά είναι τα εμβόλια. Με τα φάρμακα όμως, τι γίνεται; του Θοδωρή Γιάνναρου

sierafm by sierafm
8 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δυστυχώς οι “ειδικοί” ανακοινώνουν τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους, τους θανάτους, καθώς και τα μέτρα που αποφασίζουν και επιβάλλουν.

Ο κόσμος όμως είναι απληροφόρητος σχετικά με τις προσπάθειες των Μοριακών Βιολόγων και των Ανοσολόγων να βρουν αποτελεσματικές θεραπείες κατά της Covid-19, διότι κακά τα ψέματα… όσα εμβόλια και αν δημιουργηθούν, οι ιοί θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να μεταλλάσσονται…  και πάντα κάποιοι θα νοσούν.

Τι γίνεται με τα φάρμακα που θα βοηθούν πολίτες που νοσούν να αναρρώνουν;

Η ερευνητική ομάδα του τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Göttingen, σε συνεργασία με τρία ακόμα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα μελέτησε πιθανές θεραπείες για τη λοίμωξη COVID-19, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που έχουν ήδη εγκριθεί από τον αμερικανικό FDA για τη θεραπεία άλλων νοσημάτων, που όμως βρίσκουν εφαρμογή και στη λοίμωξη που αυτό τον καιρό ταλαιπωρεί τον πλανήτη.

Η ομάδα, της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στα πλέον αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, εξέτασε χιλιάδες υπάρχοντα φάρμακα και διάφορα άλλα  μόρια, ως προς την ικανότητά τους να αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό του ιού SARS-CoV2 που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19. Σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες μελέτες, εξετάστηκαν διάφορα μόρια ως προς την αντι-κορανοϊική δράση σε μια ποικιλία κυτταρικών τύπων, και ανθρώπινων κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος, που είναι παρόμοια με εκείνα που κυρίως επηρεάζονται στη λοίμωξη COVID-19.

Από τα φάρμακα που βρέθηκαν να μειώνουν τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 σε αναπνευστικά κύτταρα, κάποια, όπως αναφέρθηκε, έχουν ήδη εγκριθεί από τον αμερικανικό FDA: το φάρμακο κυκλοσπορίνη κατά της απόρριψης μοσχεύματος, το αντικαρκινικό φάρμακο δακομιτινίμπη και το αντιβιοτικό σαλινομυκίνη. Αυτά πρέπει να δοκιμαστούν ταχέως και σε μεγάλη κλίμακα, σε εθελοντές, καθώς και σε ασθενείς που νοσούν με COVID-19.

Η έρευνα έριξε επίσης φως σε βασικά μονοπάτια και ιικές-διεργασίες που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να μολύνει διαφορετικά κύτταρα και διαπιστώθηκε ότι το αντιιικό φάρμακο remdesivir, φαίνεται να λειτουργεί ενάντια στον ιό σε αναπνευστικά κύτταρα, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ η υδροξυχλωροκίνη, που τόσο διαφημίστηκε.

Εξετάστηκαν πάνω από 3.000 ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 εγκεκριμένων από τον FDA φαρμάκων και περισσότερων από 2.000 μορίων, που έχουν δείξει δραστικότητα έναντι καθορισμένων βιολογικών στόχων. Στη συνέχεια εξετάστηκαν ως προς την ικανότητά τους να αναστέλλουν σημαντικά την αντιγραφή του SARS-CoV-2 σε μολυσμένα κύτταρα, χωρίς να προκαλούν όμως μεγάλη τοξικότητα.

Δεδομένου ότι το SARS-CoV-2 είναι κυρίως ένας αναπνευστικός ιός που προκαλεί λοιμώξεις στα κύτταρα των αεραγωγών, οι ερευνητές αναζήτησαν έναν τύπο αναπνευστικών κυττάρων που θα μπορούσαν να μολύνουν πειραματικά με τον ιό.  Αναγνωρίζοντας διαφορετικά σύνολα φαρμάκων που λειτουργούν σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων, οι ερευνητές έριξαν επίσης φως στους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να εισέλθει στα κύτταρα. Τα ευρήματα δείχνουν ότι στα νεφρά και στα ηπατικά κύτταρα, ο ιός χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό που μπορεί να διαταραχθεί, για παράδειγμα, από την υδροξυχλωροκίνη. Ωστόσο, ο ιός φαίνεται να χρησιμοποιεί διαφορετικό μηχανισμό στα αναπνευστικά κύτταρα, εξηγώντας έτσι την έλλειψη επιτυχίας της υδροξυχλωροκίνης σε αυτά τα κύτταρα.

Πιθανώς, όπως διαφαίνεται, θα αργήσει, ή δεν θα υπάρξει ποτέ μια τέλεια θεραπεία για τη λοίμωξη COVID-19 – αλλά τα σωστά φάρμακα για τους σωστούς ασθενείς μπορούν σε κάθε περίπτωση να συμβάλουν στο να σωθούν πολλές ζωές.

Μετά την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2 για περισσότερο από ένα χρόνο, οι γιατροί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την ίδια πραγματικότητα που υπήρχε πριν από μήνες: Δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19  -δυστυχώς, η επιστήμη δεν διαθέτει μαγικά ραβδιά.

Οι θεραπείες της λοίμωξης COVID-19 έχουν φτάσει μετά από επιστημονικές μελέτες και έρευνες σε συνδυασμούς φαρμάκων που αναπτύχθηκαν αρχικά για την καταπολέμηση άλλων ιών και που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και σχετικά αποτελεσματικές στη θεραπεία των συμπτωμάτων της νόσου, όπως στεροειδή που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση δύσκολων φλεγμονών.

Όμως τους τελευταίους μήνες, οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει πολλά επιπλέον φάρμακα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στα εργαλεία κατά της COVID-19. Από μόνες τους, κάθε μία από αυτές τις θεραπείες προσφέρει ένα σχετικά μικρό όφελος. Οι συνδυασμοί όμως μεταξύ τους έχουν εντελώς διαφορετικά και πιο δυναμικά αποτελέσματα.

Προς το παρόν, μόνο δύο φάρμακα συμφωνούνται ευρέως ότι είναι αποτελεσματικά έναντι του COVID-19. Το πρώτο είναι το ακριβό αντιιικό φάρμακο remdesivir, το οποίο μειώνει την παραμονή στο νοσοκομείο εμποδίζοντας την ικανότητα αναπαραγωγής του ιού. Το άλλο, η φθηνή στεροειδής δεξαμεθαζόνη, είναι το μόνο φάρμακο που επιβεβαιώνεται σε κλινικές δοκιμές για τη μείωση του κινδύνου θανάτου μεταξύ σοβαρών ασθενών με COVID-19.

Μετά βεβαιότητας, τα στεροειδή αποδεικνύονται χρήσιμα, αλλά οι ερευνητές πλησιάζουν επιπλέον θεραπείες που είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές. Από τα δεκάδες φάρμακα, το ανοσορυθμιστικό φάρμακο tocilizumab, που αμβλύνει την καταστροφική φλεγμονή που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της λοίμωξης Covid-19, και ένα αντίσωμα που χρησιμοποιείται σήμερα για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θα μπορούσε να βοηθήσει -η δεξαμεθαζόνη.

Ωστόσο, λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Η δεξαμεθαζόνη μειώνει το οίδημα, έχοντας αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το Tocilizumab καταστέλλει έναν κυτταρικό υποδοχέα που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις καταιγίδες κυτοκινών, που οδηγούν σε καταστροφική φλεγμονή αντίδραση.

Προηγούμενες δοκιμές με το tocilizumab δεν κατέληξαν σε ιδιαίτερα οφέλη. Όμως, τον τελευταίο καιρό, δύο μεγάλες, τυχαιοποιημένες μελέτες διαπίστωσαν ότι το φάρμακο μειώνει επίσης δραστικά τον κίνδυνο θανάτου μεταξύ νοσοκομειακών ασθενών με COVID-19.

Πριν λίγους μήνες, μετά από εκτεταμένες επιστημονικές μελέτες, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το φάρμακο sarilumab  -τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση λόγω COVID-19, που έλαβαν το φάρμακο ήταν λιγότερο πιθανό να χρειαστούν αναπνευστήρα και επέζησαν σε σχέση με τους ασθενείς που δεν το έλαβαν.

Σε παρόμοια μελέτη, στους ασθενείς που έλαβαν tocilizumab, ο σχετικός κίνδυνος θανάτου από τον COVID-19 μειώθηκε κατά περίπου 25% και οι πιθανότητες εξόδου από το νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά περίπου 30%, σε σύγκριση με ασθενείς που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Ένα άλλο φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας έχει δημιουργήσει βάσιμες ελπίδες. Οι ερευνητές συνιστούν τη χορήγηση της βαρικιτινίμπης με remdesivir σε περιπτώσεις που ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη COVID-19, δεν μπορούν να λάβουν στεροειδή όπως η δεξαμεθαζόνη, λόγω αλλεργιών ή άλλων ιατρικών παθήσεων. Κατά μέσο όρο, η προσθήκη του συγκεκριμένου φαρμάκου μειώνει τους χρόνους ανάρρωσης των ασθενών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, σε σχέση με τη λήψη μόνο  του remdesivir.

Οι οδηγίες θεραπείας αλλάζουν επίσης για τη χρήση πλάσματος από ασθενείς που ανάρρωσαν, το οποίο είναι πλούσιο σε αντισώματα και στη χορήγησή του σε ασθενείς που νοσούν -πλέον η χορήγηση του συγκεκριμένου πλάσματος, χορηγείται μόνον εάν η περιεκτικότητα του σε αντισώματα είναι υψηλή, διότι όπως απεδείχθη, το πλάσμα με χαμηλό αριθμό αντισωμάτων δεν συμβάλει αποτελεσματικά στην θεραπεία. Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν, πως η χορήγηση  πλάσματος σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19 πρέπει να χορηγείται σχετικά νωρίς κατά τη διάρκεια της νόσου και πριν οι επιπλοκές οδηγήσουν τις προσπάθειες θεραπείας σε αχαρτογράφητα νερά.

Οι τρέχουσες κλινικές δοκιμές συνεχίζουν να εξετάζουν τόσο γνωστά όσο και νέα φάρμακα ως προς την αποτελεσματικότητα τους ενάντια στη λοίμωξη COVID-19. Είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς για τεκμηριωμένα συμπεράσματα! Μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία περιλαμβάνει αντιθρομβωτικά σκευάσματα, όπως η ηπαρίνη, που εν δυνάμει θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας θρόμβων στη αίμα, που σχετίζονται με επιπλοκές της λοίμωξης  COVID-19 και να βοηθήσουν στη μη επιδείνωση της κλινική λες κατάστασης των ασθενών.

Το αντιφλεγμονώδες φάρμακο κολχικίνη από την άλλη, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας και ορισμένων παθήσεων της καρδιάς, δείχνει να έχει καλά αποτελέσματα μετά από συστηματική χορήγηση  -η κολχικίνη βοηθά στη μείωση του συνδυασμένου κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου κατά περίπου 28% σε σύγκριση με ασθενείς που δεν έλαβαν το συγκεκριμένο φάρμακο. Ωστόσο, αρκετοί κλινικοί γιατροί εξακολουθούν να βλέπουν την κολχικίνη με κάποιο υγιή σκεπτικισμό. Η δοκιμή είχε συνολικά χαμηλό ποσοστό θανάτων και νοσηλειών, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θάνατος ή νοσηλεία θα μπορούσε να έχει υπερβολική επίδραση στα αποτελέσματα της μελέτης. Από τους 4.488 εγγεγραμμένους ασθενείς, μόνο 235 κατέληξαν στο νοσοκομείο ή πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων 104 που έλαβαν κολχικίνη και 131 που δεν έλαβαν το φάρμακο. Παρ’ όλα αυτά, η κλινική δοκιμή διευρύνεται,  για να δοκιμάσει την κολχικίνη, καθώς και την ασπιρίνη, το baricitinib και το κοκτέιλ αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στα τέλη του 2020.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι, βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, το μεγαλύτερο όφελος για τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας COVID-19 δεν θα προέλθει από τη θεραπευτική αγωγή που ακόμα δεν υπάρχει στο οπλοστάσιο των γιατρών, αλλά θα προέλθει τουλάχιστον για τώρα, από τον εμβολιασμό. Όλα τα επί του παρόντος εγκεκριμένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη απειλητικών για τη ζωή περιπτώσεων COVID-19.

Ο ιός προσαρμόζεται σε εμάς, αλλά ευτυχώς, προσαρμόζεται σε αυτόν και η επιστήμη που αποκρυπτογραφεί τις μεθόδους…  άμυνάς του, προκειμένου να τον εμποδίσει να πολλαπλασιαστεί!

Επίσης οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει, πως για να επιτευχθεί η θωράκιση του ανοσοποιητικού τους συστήματος σε σχέση με επικίνδυνες λοιμώξεις, είναι απαραίτητο και οι ίδιοι να τηρούν αυστηρά τα μέσα αυτοπροστασίας και να εφαρμόσουν κάποια απλά πράγματα, σκεπτόμενοι Ορθομοριακά!

Να εφαρμόζουν Μεσογειακή-Ορθομοριακή Διατροφή, να καταναλώνουν άφθονο νερό καλής ποιότητος που ενυδατώνει τον οργανισμό, προσφέροντάς του τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και μέταλλα και που επιδρά αποτρεπτικά στις θρομβώσεις,.., Να λαμβάνουν αυξημένες ποσότητες φυσικής προέλευσης βιταμίνη -immune C με ψευδάργυρο, καθώς και φυσικών πολυθρεπτικών σκευασμάτων που περιέχουν τα 30 απόλυτα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός ως “καύσιμο”, για την καθημερινή ισορροπημένη λειτουργία του και για την ενεργοποίηση των δικών του αμυντικών μηχανισμών για την αιτιολογική αυτοθεραπεία.

Τα εμβόλια και τα φάρμακα, σίγουρα κάνουν με επιτυχία τη δουλειά τους, εφ’ όσον και εμείς κάνουμε τη δική μας για να τα υποστηρίξουμε…

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, μέχρι να ξεμπλέξουμε.

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

Capital.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Στην τελική πορεία των ενεργειών για το φυσικό αέριο στη Δυτική Μακεδονία – Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Γεώργιου Κασαπίδη με τη Μαρία Αντωνίου

Next Post

Νόσος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Next Post
πονος λαιμος

Νόσος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025
  • Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε
  • «Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια
  • ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως
  • Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr