• Latest
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Μουσουρούλης: Χωρίς τελική ημερομηνία απολιγνιτοποίσης η Δυτική Μακεδονία δεν θα είχε Ε-65

29 Μαΐου 2021
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Άρη Χαραλαμπίδη

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

5 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Σχόλιο Μιχάλη Καραμπατζιά σχετικά με την πρωτιά του Δήμου Βοΐου και το μέγεθος των αποφάσεων

5 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

5 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

5 Ιανουαρίου 2026
νοσοκομειο

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων που έκανε διακοπές στον Παναμά – Πέθανε η γυναίκα, διασωληνωμένος ο σύζυγος

5 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μουσουρούλης: Χωρίς τελική ημερομηνία απολιγνιτοποίσης η Δυτική Μακεδονία δεν θα είχε Ε-65

sierafm by sierafm
29 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Χωρίς την τελική ημερομηνία απολιγνιτοποίησης της χώρας πολλά από όσα έχουμε σήμερα έως δεδομένα και κατακτήσεις για την επομένη ημέρα δεν θα τα είχαμε» τόνισε ο Πρόεδρος του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης στην εκδήλωση με θέμα: «Δυτική Μακεδονία, η δημιουργία ενός κόμβου Υδρογόνου στην Ευρώπη» που διοργάνωσε την Πέμπτη 27 Μαΐου ο Ευρωπαϊκός Βιομηχανικός Σύνδεσμος «Hydrogen Europe».

Ο κ. Μουσουρούλης επεσήμανε ότι χωρίς την δεσμευτική ημερομηνία της απολιγνιτοποίησης η Ελλάδα «δεν θα είχε κερδίσει στην παρούσα συγκυρία την έγκριση χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης του Ε-65» που θα συνδέεται με την Εγνατία οδό, «δεν θα είχαμε τις λύσεις με το φυσικό αέριο για την Δυτική Μακεδονία» και κατέληξε λέγοντας ότι «η Δυτική Μακεδονία δεν θα είχε κερδίσει επιπλέον ποσοστά επιδότησης από την ΕΕ για τις επενδύσεις».

Ερωτώμενος για το εάν το συνολικό εγχείρημα της απολιγνιτοποίησης θα συνοδεύεται από την εκπόνηση ενός Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου (Risk Management) για την έκβαση του γιγάντιου πρότζεκτ που αφορά την Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη απάντησε ότι σύντομα «θα θεσμοθετηθεί ένα Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης όπου θα παρακολουθεί την πρόοδο του εγχειρήματος, θα αξιολογεί, θα προτείνει, ακόμη θα κρούει και το καμπανάκι του κινδύνου προκειμένου τα πράγματα να επανέρχονται στην σωστή πορεία».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία και με 615 υπέρ, 35 κατά και 46 αποχές τον κανονισμό για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης», που αποτελεί και το πρώτο νομοσχέδιο για την «πράσινη συμφωνία» από την ΕΕ. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής που ήταν ο γενικός εισηγητής του ευρωκοινοβουλίου για την θέσπιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) τόνισε ότι «έχουν δεσμευτεί πόροι ύψους 35 δις € (17,5 από το ΤΔΜ και 17,5 στο περιφερειακό ταμείο) για να στηρίξουν με άμεσο τρόπο την απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη ενώ συνολικοί πόροι ύψους 100 δις € θα αναμοχλευτούν για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας». Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «μέχρι το 2050 έχει προγραμματιστεί να επενδυθούν 1 τρις € για την πλήρη απανθρακοποίηση της Ευρώπης».

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Βιομηχανικού Συνδέσμου “Hydrogen Europe” σημείωσε ότι η Ελλάδα – μετά την Πορτογαλία- «είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει τόσο υψηλούς πόρους στην παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω του ήλιου και του ανέμου ταυτόχρονα». Πρόσθεσε ότι με την ανάπτυξη της ελληνικής στρατηγικής υδρογόνου που βασίζεται στο Ευρωπαϊκό σχέδιο, «η χώρα θα μπορούσε να γίνει ανεξάρτητη από τον ενεργειακό εφοδιασμό και ταυτόχρονα να γίνει εξαγωγέας ενέργειας».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους το αρνητικό κλίμα που υπήρξε στο αρχικό στάδιο όταν γινόταν συζητήσεις για τις εφαρμογές του υδρογόνου ως μελλοντικού ενεργειακού καυσίμου και το πρασίνισμα που θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία. «Σήμερα με τις εξελίξεις που διαδέχονται η μια την άλλη σε ότι αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογόνου ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία βρισκόμαστε στο μικροσκόπιο του ενδιαφέροντος σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, τόνισε ότι «στηρίζουμε το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης». Εξέφρασε την διαφωνία του σε όσους μιλούν για βίαιη απολιγνιτοποίηση της Μεγαλόπολης και μίλησε για την μετατροπή της Μεγαλόπολης από ενεργειακή περιοχή σε νέων τεχνολογιών.

Τέλος ο Νικόλαος Ντάβος από το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας ανέλυσε τις λεπτομέρειες του Σχεδίου «White Dragon» ύψους 8,06 δις € όπου προβλέπεται «παραγωγή υδρογόνου 250.000 τόνοι/έτος , 18.000 άμεσες νέες θέσεις εργασίας και εξοικονόμηση 11,5 εκ τόνους/έτος διοξειδίου του Άνθρακα CO2».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ
Previous Post

Δείτε τα κρούσματα του Σαββάτου 29/5 στη Δυτική Μακεδονία – 1497 κρούσματα στη χώρα

Next Post

e-ΕΦΚΑ: 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες

Next Post
ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
  • Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες
  • Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα
  • Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr