Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
Σπάρτακος: ΔΕΘ- Μήνυμα εστάλη, ο αγώνας συνεχίζεται.
Με ένα ξεχωριστό p-ARTy έπεσε η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (Φωτογραφίες)
Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Let’s Get Together»
Δήμος Κοζάνης: «Μια ιστορία μπορεί να…» – Όταν το διαφορετικό βρίσκει τη θέση του (Φωτογραφίες)
Κοζάνη: 51χρονος εξαπατήθηκε μετά από εύρεση αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα – Κατέθεσε ως προκαταβολή  2.500  ευρώ
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
Σιάτιστα: Φωτιά σε κάδο ανακύκλωσης. Κινδύνεψε κατοικία. Σοβαρές ζημιές
Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σέβης Βολουδάκη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου
ΚΑΦΕΣ

Νέα δημοσκόπηση με μεγάλες εκπλήξεις – Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων

Μια δημοσκόπηση της Real Polls για το Protagon.gr που διεξήχθη την περίοδο 4-6 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχαν 1.617 άτομα με δικαίωμα ψήφου δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις και φέρνει μια καινούργια εικόνα στο πολιτικό σκηνικό καθώς:

— Η ακρίβεια συνεχίζει μεν να απασχολεί και να ταλαιπωρεί τους πολίτες ροκανίζοντας τα εισοδήματά τους, αλλά η υπόθεση των Τεμπών αξιολογείται πλέον ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα και

— Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται δημοσκοπικά με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ένα κόμμα που προέρχεται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ και προέκυψε μετά την μεγάλη διαφωνία της πρώην προέδρου της Βουλής και του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να παίρνει ποσοστό διψήφιο.

Eιδικότερα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το protagon.gr, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 21,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 7,5%, η Φωνή Λογικής με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,3%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 3,6%, η Νέα Αριστερά με 2,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, η Νίκη με 1,9%, οι Σπαρτιάτες με 1,3%. Άλλο κόμμα επέλεξε το 3,1%, λευκό το 0,6%. Δεν θα ψηφίσει απάντησε το 1,4%, αναποφάσιστοι ήταν το 18,6% των ερωτηθέντων και το δεν ξέρω/δεν απαντώ προτίμησε το 2,3%.

Με διψήφιο ποσοστό η Πλεύση Ελευθερίας (10,2%) και κοντά στο 10% η Φωνή Λογικής (9,8%) κατά την πρόβλεψη αποτελέσματος, η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΝΔ: 26,9%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 13,8%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 10,2%
  • Φωνή Λογικής: 9,8%
  • ΚΚΕ: 8,9%
  • Ελληνική Λύση: 8,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 5,8%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 5,3%

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Νέα Αριστερά (2,5%), το ΜέΡΑ25 (2,2%), η Νίκη (1,9%) και οι Σπαρτιάτες (1,3%).

Μετά την ακρίβεια (37,6%), η υπόθεση των Τεμπών έρχεται σε δεύτερη θέση (24,2%), ενώ έπονται το σύστημα υγείας (24%) και η λειτουργία της δικαιοσύνης (23,5%) όσον αφορά στο ερώτημα με τα πιο σημαντικά θέματα. Οι χαμηλοί μισθοί (21,6%) είναι πέμπτο πρόβλημα, η εγκληματικότητα (18,7%) έκτο και τα εθνικά θέματα έβδομο ζήτημα.

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση κινείται πιο αποφασιστικά για τα Τέμπη μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια της 26ης Ιανουαρίου, το 57,3% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, εκφράζοντας τη δυσπιστία της. Επίσης, το 39,4% των ερωτηθέντων εκτίμησε πως, λίγο ή πολύ, η κυβέρνηση δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το τελευταίο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, αρνητική εντύπωση άφησε η πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA μιας και το 67,2% την έκρινε αρνητικά και το μόλις 24,2% απάντησε θετικά.

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο ο Παύλος Γερουλάνος είναι αυτός που φαίνεται να συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει πολιτικά τη Ν.Δ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Real Polls, στο ερώτημα «με ποιον πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να απειλήσει τη Ν.Δ. και να ξαναγίνει κυβέρνηση;», οι απαντήσεις είναι οι εξής:

  • Παύλος Γερουλάνος: 20,8%
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 14,7%
  • Ευάγγελος Βενιζέλος: 10,1%
  • Χάρης Δούκας: 9,4%
  • Νίκος Ανδρουλάκης: 5,5%

Ωστόσο, το 37,2% προτίμησε το δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *